Един път спечелете вот и тогава давайте акъл, разлюти се Борисов

Партийните лидери на ГЕРБ, БСП и ДПС се изпокараха в парламента
Обновена: 2 окт 2013 10:19 | 2 окт 2013 10:19, Камелия Цветанова
82
Един път спечелете вот и тогава давайте акъл, разлюти се Борисов
Снимка: архив, БТА

Вотът на недоверие успя да вкара в спор лидерите на БСП, ДПС и ГЕРБ. За пореден път те не можаха да се разберат по въпроса кой е победител на изборите, след като правителството се подкрепя от БСП и ДПС, а всъщност ГЕРБ има най-много депутати.

„Истинските мотиви за вота на недоверие са делегитимацията на парламента”, пръв упрекна лидерът на левицата Сергей Станишев, който поиска обяснение на отрицателния си глас на вота на недоверие.

Според него в мотивите и поведението на ГЕРБ е проличало разбиране за това каква е работата на опозицията.

„Цитирам лидера на ГЕРБ – работата на опозицията е да пречи на работата на парламента и на правителството. Истинските мотиви нямат нищо общо с функционирането на Министерството на инвестиционното проектиране. Истинските мотиви са делегитимацията на парламента”, скочи Станишев.

Още по темата
Той добави, че само неуважението към институциите дава сила на парламентарната група на ГЕРБ.

„Имаме нужда от опозиция и тя трябва да бъде подкрепена, за да бъде работеща и да има смисъл. ГЕРБ трябва да работи като конструктивна опозиция. Моето гласуване „против” е косвена подкрепа за конструктивната опозиция”, заяви Сергей Станишев.

Изказването му ядоса бившия премиер Бойко Борисов и той му отговори, че не може да си представи човек да говори за наглост и да се държи като партия, спечелила изборите, след като това не е така.

„Народът постави ГЕРБ за първи път в новата история като първа политическа сила. Когато ни победите, г-н Станишев, на избори, тогава ще застанете тук, сега вие управлявате тук благодарение на някакви трикове, заяви Борисов. 

Той се обърна към соцлидера с думите: „Когато спечелите избори, тогава ние ще останем опозиция и ще бъдем градивни, спечелете един път избори и тогова излизайте и ни давайте акъл”.

Според него лидерът на „Атака” Волен Сидеров е напълно прав, когато казва, че без него правителството на Пламен Орешарски и този парламент няма да ги има.

„Така че сега, като ви питат защо БСП и ДПС управляват, вие трябва да отговорите”, призова той.

 „ДПС гласува против вота не само защото подкрепя кабинета на Пламен Орешарски и неговата програма, а защото с този вот на недоверие с мотивите, с които е внесен, с процедурата, по която се движеше, парламентарната опозиция всъщност отбеляза падението не на парламентаризма, а на една парламентарна опозиция”, упрекна от своя страна и лидерът на движението.

Според него има само едно обяснение „за инак необяснимото поведение на партията и за лидера й”.

„С цялото си поведение те казват „защо ни взехте властта, как си позволихте да ни вземете властта?”. Нито БСП, нито ДПС, нито „Атака, нито която и да е друга политическа сила отне властта на ГЕРБ,  тя беше отнета от българския избирател и ако някой е виновен за това, то вината е в самите вас, първо загубихте в миналия парламент доверието на "Синята коалиция", после на „Атака”, заяви още Местан.

„Аз знам, че тази тема е много болезнена за ГЕРБ, защото те имат една идеологема - това е зависимостта на кворума от „Атака”. Ако днес кворумът зависи от „Атака”, то нека да кажем, че цялото управление на ГЕРБ зависеше от „Атака”, докато не купихте независимите народни представители. Тази истина днес лъсна и на тема „Атака” единственото, което могат да направят лидерите на ГЕРБ, е да сведат глави и да замълчат”, добави той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Когато спечелите избори, тогава ние ще останем опозиция и ще бъдем градивни, спечелете един път избори и тогова излизайте и ни давайте акъл...Боцеее, аре недей, че и кьоравите видяха как ги печелиш тези избори! И фалшификаторите на мангизи не печатат толкова, колкото вие бюлетинки!
63
5
 
10
 
! Отговори
Серго С. преди 10 години
Искам да напомян на Боко , че нито партия БСП, нито ДПС нито която и да е друга спечели изборите, но партия БСП, ДПС и Юруш ги спечелиха, ако може да разбере какво искам да кажа. Анадън му , Бойко оглу? Понимаеш товариш Бойко?
62
5
 
17
 
! Отговори
Десен ибирател. преди 10 години
БОЙКО НЕ Е ВИНОВЕН ЧОВЕКА , ВИНОВНИ СА *** КОЙТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕГО ...
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Пуснете си Канал 1, такова реалити никъде другаде не може да се види, толкова е забавно....но тепърва ще берем тъжни плодове
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Липсата на прозрачност е основата за пропаганда сред народа. Народът е разделен на два лагера: ГЕРБ и БСП/ДПС. И двата са лъгани. Никой не знае какви заеми се теглят, никой не знае какво става с държавните проекти. Само се говори. Изправя се някакъв министър и бълва глупости и реди някакви цифри БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА пред народа. И така се манипулира и настройва обществото срещу една или друга партия. А българинът е *** и е една овца и се оставя да го рпавят на клоун!
59
13
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Много лош "матриял" има в България, ама толкова гербаджийски *** не съм очаквал. Абе кратуни, защо не питате ***: "КЪДЕ СА 4 МЛРД ЛЕВА ОТ ФИСКА? КЪДЕ СА 4 МЛРД ЛЕВА ОТ НОВИЯ ЗАЕМ? КЪДЕ СА 1.3 МЛРД ЛЕВА ОТ НЗОК?"
58
8
 
21
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Напоследък яркия тарикатски израз на Буда предизвиква умиление у мен, все едно също слушам момченце в детската градина да разсъждава, с ограничения си речник, върху безкрайността на Вселената и необратимостта на Времето.О, Буди, замълчи!
57
17
 
17
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
*** изтърва козите...Пали през граница, че твоя видовден иде...
56
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** българоубийец Бойко Медотиев Борисов не е добре със главния мозък и се нуждая от смешно психилогическа намеса.Май боко тиквеника забрави ще нарече българския народ кучешки материал забрави ще обиди и пенсионерите.Но бибитко го е хванала склерозата и затова не помни какво е казал преди 4 години.Нищо хубаво не може да се очаква от една герберска безмозъщна мутра като ББ
55
11
 
16
 
! Отговори
Емигрант преди 10 години
Случайно попаднах на сайта и реших да прочета коментарите за случващото се в България- нашта родина. Много съм объркан с имената за които прочитам. Няккой може ли да ми каже кой беше Бойко Борисов за когото понякога говорят. Разбирам че този човек не е комунист но не е и от ЕНП, не е и от ДПС или Атака. кой е тогава и кого представлява?
54
10
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тикви само да ви кажа, че докато вие бяхте на Марс ние преминахме в 2013г и ти вече не си на власт....
53
9
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Алоооо..... Марсианците.....слезте на Земята бре Тикви!
52
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пази боже сляпо да прогледаче и бат'бойковата работа такава тоя срина и обезличи опозицията в българия
51
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как пък не разбрахте, че след изборите правителството става правителство на целият народ а не само на неговите избиратели. Как пък не спряхте да се карате кой пръв кой втори и кой не могъл да влезе. Как вместо да се чепкате като дарак вълна не седнахте заедно да се опитате да изкарате държавата от батака в който всички и настоящи и предишни я вкараха! Не може ли да спрете да се карате за кокала и без това е оглозган а за хората дори е и като мираж.
50
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов и ГЕРБ загубиха всички избори досега от 2007 г. През 2009 г. на ГЕРБ не им достигаха гласове и трябваше тайно да се договарят с Атака, СДС и Костов. На президентските и кметските избори през 2011 г. ГЕРБ пак се договориха тайно с Атака и СДС Костов и така спечелиха на втори тур в София и за Плевнелиев. През 2013 г. ГЕРБ пак загубиха и не можаха да се договорят, защото СДС и Костов изпаднаха, а Атака отказа. Така ГЕРБ губят всички избори от началото си и нямат мнозинство.
49
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко Хаирсъзина още не е разбрал, че загуби изборите и повече няма да влезе в парламента.
48
9
 
28
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Най-големият враг на ГЕРБ е самият ГЕРБ - дълбокомислено заключи някога пожарникаря. Т.е....Най-големият враг на Бойко е самият Бойко!!!
47
2
 
21
 
! Отговори
макето преди 10 години
Моля не обиждайте комунистите като ги сравнявате с тия у парламентокоминизма е идеология на съзнанието да работиш за благото на другите може и да е утопиятия у парламенто са си живи лежляци живеещи на гарба на хората даже и капиталисти не са
46
11
 
34
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
ЗАЩО ПОХВАТИТЕ НА БОЙКО СА ПРИРАВНЕНИ ДО УЛИЧНИ РАЗПРИ И ЗАПЛАХИ!ЗАЩО ТОЗИ ЧОВЕК НЕ СИ СМЕНИ ТОНА!ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА СЛУШАХМЕ КАК ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е ВИНОВНА И В ЧАСТНОСТ СТАНИШЕВ
45
10
 
40
 
! Отговори
dani.stoyanova.5 преди 10 години
ГЕРБ СТАВАТ ВЕЧЕ СМЕШНИ С ТЕХНИТЕ ЦИРКАДЖИЙСНИ НОМЕРА. ЗАСРАМЕТЕ СЕ 1