Работата на фонда за лечение на деца била блокирана

Уволнението на шефа му е политическо, защитиха го организации
8 окт 2013 12:03,
8
Работата на фонда за лечение на деца била блокирана
Снимка: БТА

Дейността на Център "Фонд за лечение на деца" към здравното министерство е блокирана, тъй като един месец няма одобрени нови членове на Обществения съвет, а мандатът на предишния съвет е изтекъл.

Това притеснение изразиха родители на деца, чакащи одобрение за лечение, бившите вече председател на съвета Калин Каменов и директор на фонда Павел Александров, както и членове на дарителски инициативи, пише БТА.

Членовете на Обществения съвет се одобряват от Министерския съвет, но все още няма такъв, а вчера беше уволнен без предизвестие по чл.19 от Закона за администрацията директорът на фонда Павел Александров.   

Липсата на Обществен съвет и директор ще забави работата на фонда минимум с три месеца, изрази тревогата си Красимира Величкова от Български дарителски форум.

Още по темата
Тя поясни, че встъпването в длъжност на нов директор и нови членове ще отнеме време, в което ще продължат да се увеличават молбите за лeчение на деца. Към момента те са 70.

Участниците в пресконференцията категорично заявиха подкрепата си за досегашния директор и уверяват, че фондът е работил интензивно.

За миналата година от фонда е било подпомогнато и осигурено лечението на 715 деца, а от началото на тази година - на 670. Александров е директор на фонда от 2010 година, като преди това в продължение на 6 години е бил Николай Добрев. По времето на Добрев фондът е подпомогнал общо 309 деца, припомни Калин Каменов. 

Уволнението на Александров е политическо и е нечия лична амбиция, допълват Десислава Хурмузова и Йордан Петров от дарителската инициатива "Спаси, дари на...".

Докладът, който вчера оповести Министерството на здравеопазването за нарушения във фонда, е от преди пет месеца и е пълен с неточни и абсурдни твърдения, казаха още те.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ален макБРАВО!!!
5
2
 
3
 
! Отговори
Йордан Петров преди 10 години
Вместо да оправят дейността на Комисията за лечение в чужбина, която трябва да се грижи за възрастните, те решиха да уреждат една пенсионерка на работа. Новата директорка е родена на 20.01.1953 г. и през септември тази година е навършила 60 години и 8 месеца, колкото е изискването за пенсия. Вместо да си гледа внуците, тя ще мори болните деца и техните родители.
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със стъпването си на власт ГРОБ прекрати дейността на фонда и той не съяествуваше в продължение на 2.5 г. !!!!После БУДА се направи на милостив и се хвалеше,че лично щял да дава Държавни пари на фонда за лечение на болни деца и изобщо не се сети,че точно той беше закрил този фондВсички КАЛИНКИ и АНТИ-ХОРА трябва да бъдат премахнати !!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ СЕ ЧУДЕТЕ,ЗНАЕТЕ КОИ НИ УПРАВЛЯВАТ,ГРИЖАТ СЕ ЗА ***,БЕЖАНЦИ И НАЙ-МНОГО ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ,А ОСТАНАЛИТЕ ДА СЕ СПРАВЯТ КАКТО МОГАТ,НО ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП И ДПС.
2
6
 
25
 
! Отговори
гнил Орех преди 10 години
Нека ви, хак да ви е, не ходите да гласувате или гласувате за *** от бАтака и БСП/ДС, защото не сте искали да ви управлява тиква. На ви сега един гнил мухлясал Орех, да се задавите с черупките му дано! Само простотии от май месец насам.
1
4
 
34
 
! Отговори
ьяа преди 10 години
Мръсни долни червени ***,до парите на болните дечица ли опряхте вашта долна *** ***!