Орешарски потвърди за съкращения в администрацията

Причината е недостиг на средства в проектобюджета
Обновена: 12 окт 2013 23:01 | 12 окт 2013 21:48, Елка Василева
130
Орешарски потвърди за съкращения в администрацията
Пламен Орешарски. Снимка: архив, Булфото

Предстои 10-процетно съкращение в държавната администрация през следващата година. Това потвърди в Разград премиерът Пламен Орешарски, предаде БНТ.

Орешарски заяви, че съкращението се налага заради недостига на средства, който се очертава в проектобюджета за следващата година.
 
"Това е въпрос, който ще дискутираме в хода на бюджетната процедура. Действително сме съкратили в проектобюджета до този момент разходите за текуща издръжка с приблизително 10 на сто, за да останат средства за други политики", обясни той.

Още по темата

Премиерът обяви, че срещите с областните управители и кметовете по региони са много полезни, защото дават реална представа както за специфичните местни, така и за общонационалните проблеми в страната.

"Точно кметовете и областните управители са най-близо до проблемите на гражданите и домакинствата и могат да индикират проблеми, които трудно се виждат от кабинетите в столицата", коментира Орешарски.

Министър-председателят каза, че най-често представителите на местните власти се оплакват от състоянието на пътната инфраструктура и затруднения в здравеопазването и образованието.

"Бяха поставени доста специфични проблеми, някои от които имат общонационално значение като административни регулации, тежести, от едни или други нормативни актове", каза още Орешарски.

Премиерът обеща, че при първа възможност ще посети и други региони на страната, за да се запознае и с техните проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ДА ГИ СЪКРАТИ , ВСИЧКИТЕ ЧИНОВНИЦИ, А КОЛКО МНОГО ГИ ИМА И В УЧИЛИЩАТА ,КОЛКО МЪРТВИ ДУШИ И СЕКРЕТАРКИ И КАСИЕРКИ И МЕТОДИСТИ И ЕКСПЕРТИ И КОЛКО МНОГО ИЗКУСТВЕНИ ЧАСОВЕ СЕ ПРАВЯТ СПЕЦИАЛНО ЗА ПРИЯТЕЛИТЕ НА ДИРЕКТОРИТЕ!
72
1
 
3
 
! Отговори
dim преди 10 години
ми да се по4не от тях тогава почти нищо не правят и наи много ха4ат
71
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Как мислите необходима ли е тази мярка ? Разбира се ,че да. Ходили ли сте из министерства, ведомства , агенции ,агенцийки да видите колко много заплатаджии ,без да знаят какво работят. Нали трябва да се започне от някъде ?
70
5
 
6
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
И е доста добре, че вече има диалог между местната и централната власт. Това беше позабравено в тъмните времена на ГЕРБ
69
4
 
7
 
! Отговори
ivan.hristov.779205 преди 10 години
Тази промяна е нужна въпреки проблемите за някои като цяло за държавата ще бъде по-добре
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След което ще назначи 80 хиляди червени ***!
67
3
 
9
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
докога ще храним тази раздута администрация , която само пречи и не работи ?На последно място сме по усвояване на евросредства , а чиновници бол.
66
2
 
10
 
! Отговори
456 преди 10 години
Така или иначе протестирате против правителството/защото вие г-да протестиращи сте държавни чиновници/ поне така нареченото "лошо" и "крадливо" правителство от вас "красивите" и "интелигентните" направи едно добро на народа си и се освободи от вас правещи се голямата работа на гърба на народа ,с техните пари от данъци да получавате голимите бонуси пак с парите на народа,а той да мизерства на вашия гръб.Всеки българин знае,че от половината от вас просто няма нужда.
65
2
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Куриозното е че и половината да съкратите пак ще е малко.Все пак са роднини.
64
4
 
7
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Има ли някой полза от неефективна, мудна и скъпа държавна администрация? На мен ми писна да издържам хрантутници, чиито работен ден преминава във феисбук и пасиансите.
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До пламенчукне се притеснявай, бай х.й всичко ще е о.к.
62
2
 
0
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Ей,гоги много тъпо парче си.
61
6
 
6
 
! Отговори
...обещания... преди 10 години
Ето ги работните места,които щяха да откриват,скачат от тема в тема и вс.е напълно обратно на обещанията им,така,че нека ви е честито на вс.дето ги защитавате тия хвалипруцковци
60
6
 
8
 
! Отговори
пламенчук преди 10 години
Нали Станишев се хвалеше че ще сформират експертно правителство,което ще се справи с "кризата".Това ли е техния начин за справяне с кризата и ако е това,започвам да се притеснявам какъв ще бъде следващия им ход!!!!!
59
4
 
6
 
! Отговори
пламенчук преди 10 години
Какво им пука за работещите българи,нали ще вдигнат пенсиите и ще си осигурят нужния им кворум за предстоящите предсрочни парламентарни избори!!!
58
3
 
5
 
! Отговори
1239 преди 10 години
По времето на ГЕРБ си купувахме химикалите и хартията, плащахме си и служебните разговори ,лъскахме и търкахме стаите понеже нямаше чистачки.Естествено това наред с изискванията за качествена работа и високи резултати.Сега може и да ни зачислят по някой сириец да обгрижваме щото сме на държавна работа.
57
6
 
10
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 10 години
БСП сигурно са имали предвид че ще закрият 250 000 места.
56
8
 
12
 
! Отговори
HETO преди 10 години
Искам да ги чуя сега тия "специалисти",които обясняваха,как сме щели да цъфнем и вържем при БСП!?Къде сте мишки?Къде са обещаните 250 000 нови работни места, като откакто БСП са на власт,има само съкращения. Къде са обещаните инвестиции?Нали за всичко Борисов беше крив?Докато всички не разберат,че всеки от т.нар ни политици,са престъпници,докато не си променим самите ние манталитета и желанието да си върнем държавата-няма кой и как да ни оправи! Никой няма да дойде, да ни свърши нашата работа.
55
7
 
6
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Пак се впряга каруцата преди кона и пак се действа,като на пожар!Вярно е,че адмнистрацията е прекалено раздута и има нужда от т.нар."оптимизация",но при липса на условия за работа на новите структури,след половин или една година хаосът ще стане образцов и ще доведе до назначаване още чиновници!Рибата винаги се вмирисва,от към главата,но само в България се чисти,от към опашката!Боко режеше ленти и си правеше ПР,тези пък наблягат на социални придобивки и др. уйдурми.
54
7
 
12
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
абе, Съсела нали обеща 250 000 работни места?КЪДЕ СА СЪСЕЛ?