Не ме употребиха за бюлетините в Костинброд, настоя Манолова

Тя бе категорична, че е имало опит за фалшификация на изборите
16 окт 2013 09:40,
74
Не ме употребиха за бюлетините в Костинброд, настоя Манолова
Мая Манолова. Снимка: Булфото

Депутатката от БСП Мая Манолова настоя, че не е била "употребена" в деня за размисъл на предсрочния вот, след като тя подаде сигнала до прокуратурата за бюлетините в Костинброд.

"В деня за размисъл по никакъв начин не съм нарушавала закона, а подадох сигнал", отбеляза пред Нова тв зам.-председателят на НС.

Още по темата

След като Манолова подаде сигнала за 500 000 бюлетини в печатницата в Костинброд, които според нея са готвени за манипулация на вота, сега прокуратурата повдигна обвинение само на бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков, който е подходил немарливо. В обвинителния акт и дума обаче не става за опит за манипулация на изборите.

"Ангажимент на прокуратурата е дали ще бъде доказано едно нарушение или едно престъпление. За мен няма съмнение, че има опит за фалшифициране на изборите", заяви Манолова и обясни, че надпечатването на бюлетини не е престъпление според Наказателния кодекс и именно това, според нея, е несъвършенството на закона.

Мая Манолова беше помолена и за коментар на думите на колегата й Петър Кънев, който отпечата бюлетините за предишните избори, и който твърди, че винаги има такъв надпечат, но никога хората не са разбирали.

Лявото острие обаче настоя, че не е ясно колко бюлетини от Костинброд вече са били потеглили към избирателните секции.

"Според мен и мои колеги не само на тези избори, а и на президентските, и на много местни избори се извършваха злоупотреби с бюлетини, които се напечатваха в свръхколичества и се използваха на изборния ден", каза Манолова.

Що се отнася до Изборния кодекс, тя заяви, че в проекта, подготвен от левицата и НПО-та, са заложени текстове, които да не разрешават повече "печатари, като тези в Костинборд, да си печатат 500 000 бюлетини, които да се съхраняват безконтролно в печатницата или в други помещения".

"Предлагаме да бъде въведено машинно гласуване, но дотогава бюлетините трябва да бъдат печатани от печатницата на БНБ или под неин контрол", настоя Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как така употребена, та Майчето е от организаторите на тази миризлива партенка. Нали за награда и дадоха зам председателското място в парламента. Употребена друг път.
64
0
 
14
 
! Отговори
k преди 10 години
в БГ-то колкото по голям престъпник си, толкова по добре и си на свобода и всичко ти е ок.Тази не мога да я нарека жена дори, един жив пример и всичките и приятелчета от обкръжението и също така и колегите и, а бе само измамници, *** , турци и вече сирийци, който след време са гласовете за БСП, само гледайте, дано да съм далеч веч тогава.
63
0
 
19
 
! Отговори
Електра преди 10 години
Къде се скри главният прокурор сега? Защо не излезе както в деня на размисъл да каже как и кой го подведе или има нещо друго. Май второто. Другото се нарича навеждане пред тези на ,които служи. Браво ! Най-нахално продължават при всяка възможност да споменават ,че служат на Народа.На кой народ г-н Прокурор?
62
0
 
27
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
какво стана Майче??? Какво се случи слънце неизгряло?! Пуснахте един типичен за масовите убийци от БКП Кьорфишек в деня на изборите без да имате КАПКА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА НИЩО!!! САБОТИРАХТЕ И ПРОВАЛИХТЕ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ИЗБОРИ В БГ ...типичко за гадна комунистическа напаст изпълнена с доказани масови убийци и изнасилвачи на невинни хора или дъщери и синове на такива доказани убийци!! Вие нямате право да сте на чело на държавата! Тази държава е демократична РЕПУБЛИКА! Стига СТАЛИНИЗЪМ! ВЪЪЪЪЪЪНННННН!
61
1
 
29
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Закона е виновен , че Мая не е права......да променят закони след всяка простотия на БСП. Мая участва в постановка на ДС и сега се прави на луда........няма нормални и честни хора ръководството на БСП !!!! ОСТАВКА !!
60
1
 
25
 
! Отговори
- преди 10 години
Другарке Мая,отдавна не сте в тийнейджърска възраст да правите чупки и муцки!Работното ви място се казва НС,а не Фейсбук!Отвращавате ме !Оставка,к*чко!
59
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая Общата не била употребена.......
58
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да го докаже , че е имало фалшификация , :-@ червена *** !!!:-@
57
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изиграха хората, подлъгаха ги, взеха власта с лъжа и не искат хич да я дадат. Това са мръсните гадни комунисти. Не че Бойко е цвете, ама тази тройна коалиция сега е вероятно най мръсното управление на страната още от 681г
56
1
 
20
 
! Отговори
GGG преди 10 години
Като не са те употребили за бюлетините да вземем да те употрбим за друго..отзад т.е. зад парламента.
55
1
 
48
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
На всеки въпрос за "бюлетините",Мая Манолова съветва водещите да поканят друг,щото са сбъркали човека в нейно лице...Ама нищо,че точно тя,заедно с един тв журналист, чийто прякор е Durex,сътвориха чутовен скандал с тези бюлетини,от който се разклати България ..И какво се оказа бе другари,на всички избори е имало надпечат,че и в двойно по-големи количества.Хората просто не познават технологията на отпечатване,което съзнателно беше използвано от гмеж свинари преживели катарзис, за да яхнат ДАНС
54
1
 
52
 
! Отговори
Мен преди 10 години
БСП (Бареков, Станишев и Прокурора) извършиха най-голямата манупулация на избори в историята на българската държава.
53
1
 
9
 
! Отговори
кл преди 10 години
До Мамулчо Кочановмерси ,не искам да чакам на опашката
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ti si tolkova tapa I smeshna, che nemojesh da razberesh kolko si upotrebena..
51
1
 
38
 
! Отговори
оптимист преди 10 години
Да...правилно...Тя не беше употребена, а НАГРАДЕНА като избрана за зам.председател на Народното събрание...ха...ха...
50
2
 
50
 
! Отговори
УУУУ! преди 10 години
МРЪСНИ КОМУНИСТИ! С тази манипулация успяхте да откраднете властта, наглеци безподобни! Ако има справедливост, трябва да се разписне НС и да се проведат нови избори! А Мая и Баречето да носят съдебна отговорност за внушенията и пропагандата в деня за размисъл! ШУМКАРИ МИЗЕРНИ!!!
49
1
 
4
 
! Отговори
Мамулчо Кочанов преди 10 години
До 45. Благодаря за напътствието. Значи правилно съм мислил. Ако искаш и ти ела ... :)
48
2
 
46
 
! Отговори
бургазлия преди 10 години
ТАЯ КЛЯВКА ЗАЕДНО С БАРЕКОВ ТРЯБВДА ДА СИ ПОНЕСАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА
47
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То манипулацията е факт.Подхвърляне на твърдението, че герб е готивил измама с тези бюлетини си е манипулация и престъпление според закона, дори и да с беше оказало вярно.А то не е:)
46
2
 
34
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Както и друг път съм казвал,няма по злобно нещо от ненае.ана жена!!!