Стоянович обеща прозрачност при кандидатурите ни за ЕСК

Инициативата ще донесе плюсове на осемте града, убеден е той
18 окт 2013 12:51, Петя Славова
2
Стоянович обеща прозрачност при кандидатурите ни за ЕСК
Петър Стоянович. Снимка: БТА

"Няма да участвам по никакъв начин, нито ще назначавам хора в комисията от експерти, която ще определи българското предложение за ЕСК". Така министърът на културата Петър Стоянович гарантира прозрачност на процедурите по българската кандидатура за Европейска столица на културата - 2019 /ЕСК/.

На пресконференция, състояла се днес за представяне на градовете кандидати от техните кметове в Министерството на културата /МК/, той обясни: "Инициативата, подета преди години, ще донесе изключителни плюсове на осемте града. Има време за подготовка, а за града, който спечели, това ще е голяма чест и отговорност.

Убеден съм, че при тази подготовка на екипите и личната ангажираност на кметовете градът победител след няколко години ще ни е много полезен и на нас като национален координатор на инициативата ЕСК", каза още Стоянович.

Той изрази радостта си, че началото на състезанието се поставя по приятелски и колегиален начин, пише БТА. Всички кметове подадоха днес кандидатурите в МК и заедно ги представиха пред репортери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За ЕСК се предпочитат не-столици,в това е смисъла.Но нашите "шопи" всякакви това не го зачитат.Вярно,че видът на София отдавна ,абил ли е,столичен по вид, така че току-виж в Европа решили,че София отговаря на условието не-столица.
1
0
 
1
 
! Отговори
apospol преди 10 години
Стоянович, за какво ти е да назначаваш комисия, след като ще направиш всичко възможно София да е ЕСК.