Борисов: Бежанците създават различна обстановка в България

Лидерът на ГЕРБ коментира днешното решение за мораториума върху земята
Обновена: 22 окт 2013 21:31 | 22 окт 2013 20:22, Петя Славова
228
Борисов: Бежанците създават различна обстановка в България
Бойко Борисов. Снимка: БТА

 Днешното решение за мораториума върху земята е взето от 54 депутати от БСП и ГЕРБ, без значение от вота на „Атака”. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Благоевград, предаде Агенция "Фокус".

„Ние, обаче, взехме това решение с ясното съзнание, че Орешарски бързо трябва да отива в Брюксел и да се договаря с колегите мораториумът да се удължи, като им обясни колко е различна ситуацията към днешна дата от тази, когато сме присъединявани към ЕС", добави той.

Според Борисов, хилядите бежанци създават различна обстановка в България в момента. Ние сме на границата на Европейския съюз. Ние сме подложени на най-голямата бежанска вълна и нищо не налага да поемаме тези рискове в момента.

Трябва да им се обясни на хората в Европейската комисия, че ние искаме малко отлагане, защото регионът ще бъде различен след 7, 8 или 10 години”, допълни още председателят на ГЕРБ и добави, че хилядите нелегални емигранти са сериозен проблем в момента.

По думите му, гражданите в цялата страна се бунтуват срещу бежанците и причина за това е, че правителството не се справя. „Когато започна тази бежанска вълна, те трябваше да спрат всички други неща и да започнат да изграждат, ако трябва прегради, селища, за да се уравновеси бързо потока на влизащи и излизащи и службите много внимателно да отсяват мъжете, жените и децата, които бягат от войната, и тези, които търсят излаз към Европейския съюз”, каза още Бойко Борисов.

Той коментира и изборите. Сравни ги със състезание на политиците.  "Както ги подреди народът, такива претенции имат."

Според Борисов неговата партия не е губила властта. „ГЕРБ е първа политическа сила, кметовете на най-големите градове са от ГЕРБ, президентът е излъчен от ГЕРБ. Ние се чувстваме в отлична кондиция и форма и аз съм благодарен, че така ни се случи да не можем да управляваме сами и си направихме ревизия, стягаме се и нещата ще бъдат много по-добре.

Народа не ни даде цялата власт отново, но във всички случаи ни е дал най-голямото доверие. Нищо не дава на втората, третата или четвъртата партия да си преписва това право”, посочи лидерът на ГЕРБ и добави, че коалиция от три партии, които нямат нищо общо една с друга не може да управлява.

Лидерът на ГЕРБ коментира и отношението на партията си с "Атака": "Направиха твърде много поразии, за да стопяваме ледовете с тях и освен това те сами не могат да направят нищо".

В срещата участва и неговият заместник Цветан Цветанов. 

*Информацията е подновена към 20.50 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
li239 преди 10 години
vijdam , no kakvoto za nas, takova i za tiah
139
0
 
2
 
! Отговори
някоя преди 10 години
И да спрат да ги пускат!Затворете границата господа
138
0
 
2
 
! Отговори
антисемит преди 10 години
кой ми с*а в гащите, тигре от банкя.
137
0
 
3
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Бате Боко се гърчи като *** на буца. Късно е, не трябваше да бяга от министерския съвет през февруари, нито да се плаши от съсели и пр. Дезертьорството се наказва, във военно време със смърт. Помниш ли Боко, че Винету падна в борбата с американските империалисти, защитавайки индианците? Затова е герой, а ти - един от многото продажни индиански, пардон, източноевропейски вождове...
136
0
 
9
 
! Отговори
някоя преди 10 години
Просто бежанците трябва да си ходят това е
135
0
 
3
 
! Отговори
Гражданска позиция преди 10 години
Пуснах си компютъра, влезнах в Днес.бг и прочетох името му в едно от заглавията. Отворих и видях образа му. Прочетох новината и изпълнен с оптимизъм и енергия се заех с ежедневните си задачи.Днес сполуката ще ме съпътства!Мислете и за утрешния ми ден, уважаеми дами и господа от Днес.бг.
134
2
 
4
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
До Анонимен 167 , да както и фалшивите бюлетини нали? Обаче излезе , че не е така , много удобно за другарите в деня преди вота.
133
0
 
9
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
До Мутрата,До оня ден (Февруари) , нямаше наплив на чуждени, не измествай въпроса , защо сегашното управление не предприема нищо по въпроса , след като има достатъчно законно основаниеза това. Въпреки подписаните конвенции има и директиви на ЕС , които позволяват страната да ограничи приема на бежанци. А нашето законодателство пък позволява депортирането на нелегално преминалите държавната ни граница и затварянето и без никакви санкции. Има достатъчно правни механизми - отказване на статут .
132
3
 
11
 
! Отговори
Мутрата, преди 10 години
до оня ден беше на власт. Какво направи срещу нахълтването на т.н. чужденци (това е си е чиста турска инвазия, изроде)- нищо нали? Колко е по-лесно сега да се вайкаш и да викаш кой ми *** в гащите? Ай сиктир, бе Буда. Изпълняваш чужди заповеди. Посипи си главата с пепел и замълчи и чакай възмездието!
131
7
 
7
 
! Отговори
CMCM преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !ББ го казва това за бежанците като оправдание за пред ЕС, което евентуално да се изтъкне. Естествено, че не заради сирийците трябва да се продължи този мораториум. Слушайте го ББ какви ги говори не заради друго, а защото от време на време казва разни истини, които не се казват от другите политици(просто се изпуска предполагам), а ти щом дори не се опитваш да четеш между редовете, ти предлагам да не се вълнуваш много от политика, защото явно не я разбираш...
130
6
 
3
 
! Отговори
78elitsa преди 10 години
Да избереш на кого да повериш остатъка от живота на семейството си в тежки военни за родината си положения е безкрайно труден избор. За нашата страна е европейска отговорност с необходимите действия да се направи необходимото от нас и Европейския парламент тези страдалци да имат възможност да продължат да се чувствуват ЖИВИ и ЗДРАВИ.
129
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ, много си ***, ама честно! С кого да се коалира? С този дето разпределя порциите в енергетиката? С тези дето замениха сума ти и парцели в горите за парцели по черномориети и раздадоха без пари сумати парцели на първа линия до морето на "социалнослаби" магистрати, лекари, директори и друга комунистическа ***? С хидроинженерните партии или с оня, дето платени фитнесманяци го пазят с пластмасови маси от народната любов? Всеки, който се коалира с такива би загубил много! *** си!!!
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 2.6.2011 имах среща с г-н Иван Драшков, заместник-председател на ДАНС, който призна, че ДАНС не са правили никакви осбствени измервания и обеща да реши случая, като дори поиска прокурорско разрешение за влизане в квартирата, от която идва излъчването. Действително, след две седмици дойдоха негови служители, огледаха въпросната квартира отвън, но вътре не влязоха. За съжаление и до днес, нищо реално не е направено, а излъчването продължава. Последното измерване, което бе направено от ст.н.с. д-р Димитър Теодосиев от Института за космически и слънчево-земни изследвания потвърждава превишаване
127
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛУД УМОРА НЕМА..А ТОВА ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА ГО НАЗНАЧИ СЪС ФАЛШИФИКАЦИИ И ЛЪЖИ,ГО ЗНАЯТ ДОРИ И СОФИИСКИТЕ КУЧЕТА,КОИТО ОПИКАВАТ СОФИЯ БАРАБАР СЪС "ДЕМОНСТРАНТИТЕ"...ЖАЛЪК СИ И ***.СПРИ СЕ МАЛКО.
126
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП и ДС са едно, а не ГЕРБ и ДС, не забравяйте! И винаги е било така!
125
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тайно оръжие за дистанционно поразяване на живи цели чрез електромагнитно лъчение убива бавно и мъчително жители в различни краища на България. Рак, диабет, аномалии -- това са само част от пораженията, които може да извърши адската машина на ДАНС.тайната квартира на ДАНС в столичния квартал Гоце Делчев", в която електромагнитно лъчение бавно убива жителите. Там, в блок 260, вх. В, на първия етаж всяка нощ от прозореца се вижда странно блещукаща светлина. Апартаментът е даден под наем на агенти от ДАНС, а в него се намира оръжието за дистанционно поразяване на живи цели чрез електромагнитн
124
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
професор Георги Василев от София облъчване - копи и пейст на това в гугъл
123
4
 
11
 
! Отговори
отвратен от ДС и БСП преди 10 години
Наемат апартамент близо до вас и от там действат другарите - може и никога да не разберете на какво се дължи рака или инфаркта на ваш близък....
122
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако човек напише истината за този и останалите - рискува другарите от ДС да подгонят него и семейството му и то с методи на облъчване причиняващи тежки болести или инфаркт- помнете това!
121
1
 
3
 
! Отговори
КОШМАРА преди 10 години
Единственото нещо за което си прав и съм съгласен с теб !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Затова мисля да направя така и сега да те оставя единствения посетител във форума и ако искаш може да си пишеш сам със себе си!Байййййййй