Студентите са изостанали от днешното време!

Никой не оспорва правото на мнение и протест, уточни Янаки Стоилов
28 окт 2013 10:42,
140
Студентите са изостанали от днешното време!
Янаки Стоилов. Снимка: Булфото

Зам.-председателят на ПГ на „Коалиция за България“ разкритикува протеста на студентите, които окупираха Софийския университет.

Никой не оспорва нито правото на мнение, нито дори проявите на протест. Въпросът е по какъв начин те се осъществяват и дали наистина са насочени към действителна промяна. Никой не се е допитвал до хората, които ползват сградата на Ректората, за да се говори с този апломб, заяви Стоилов.

По думите му по този начин от обучение се лишават и преподаватели, и студенти. Според него част от действията на протестиращите могат да доведат до замъгляване на проблемите в обществото, а не до тяхното решаване.

Според Стоилов в страната е започнало прегрупиране на политическите интереси. Не бих искал едни икономически групи да седят зад правителството, а други – зад президента, каза още зам.-председателят на левицата.

„Идеята за окупация дойде от „Окупирай "Уолстрийт”, която е с леви убеждения, а тук се прави от хора с десни идеи, каза още депутатът.

„Мисля, че в известен смисъл студентите са изостанали от днешното време. Напреднали ще бъдат тези граждани, които поставят основните въпроси – диктатът на финансовия капитал върху гражданите и икономиката, диктатът на монополите. Това е отслабената държава, която не може да защити обществените интереси. Хората, които претендират, че са напредничави и смели, трябва да отидат там, където се поставят основните въпроси“, заяви той.

Янаки Стоилов е на мнение, че част от този протест вместо да реши проблемите, може да ги замъгли, „защото тласкайки нещата към ново политическо действие, всичко може да остане постарому“.

Той обясни, че може би има елемент на спонтанност, но трябва да се поставят важни за обществото въпроси. Стоилов определи като положителен факта, че млади образовани хора имат обществена позиция. 

В последните години сякаш те страняха от политическия живот. Така че по-добре да има позиция, макар че тя понякога преминава към по-агресивни действия, подчерта депутатът.

Стоилов заяви, че никой не оспорва нито правото на мнение, нито протеста, въпросът е към какво са насочени и дали водят до промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
9
 
! Отговори
s.valev преди 10 години
Много тъпо Янаки - пак си неподготвен!!
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
баси гнусния пор !
63
8
 
0
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До desenЕми то и кучето ми избега по една ***, щото аз му мислех доброто и не го пусках, ама на! И после ми казаха, че го видели при едни мутри да го пускат да се бие, целото изпоядено. Та така... хаха!
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой, освен Янаки Стоилов, и шайката слепи съмишленици!
61
2
 
14
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Другаря не разбира че не искаме Социализъм, не искам кражби под формата на данъци. Искаме работа. Социалистическия строй толерира само най-мързеливите и двулични създания. Той унищожава производството, християнската религия и семейните ценности. Във всички социалистически държави индивида няма стойност неговия живот се определя от ЦК и се разпределя на работа. Няма право на избор на лично мнение, защото бива определен за "враг на народа".
60
0
 
12
 
! Отговори
до Перо Изперката преди 10 години
Недй да слагаш ЕС простако никъде в твоите тъпашки изкази, защото хората на Запад не живеят зле и в криза идиоте, ела и се убеди, защото времето в което Б-я е била под комунският диктат не може да се измете с години, защото закърнели мозъци като твоят който не зная дали е по-голям от този на колибри пречат на всякакво развитие където и да се намират по света,защото такива като теб *** и простаци ликвидираха интелигенцията на Б-я физически през 50-60 год. на миналият век и т.н. Мри червена гад
59
0
 
13
 
! Отговори
desen преди 10 години
До Перо ПиперкатаА що пък избягаха на запад, а не на изток?
58
1
 
12
 
! Отговори
БГ преди 10 години
КОМУНИСТИЧЕСКА МЪ*ША. СКУДОУМИЕТО НА КОМУНОИДИТЕ Е БЕЗГРАНИЧНО.
57
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Червен ***. Да си спомни как неговата партия се подигра с него. Мръсните гадове правят всичко възможно за да останат в парламента. Дано не се повторят зимите на 2001 и 2007.
56
13
 
2
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Анонимен 52Ти помниш ли по комунистическо до 89-та някое дете да не е ходило на училище, защото няма кинти? Или някъде да са ходили в разкапано училище? Да си чувал някой да не може да си плати лекарствата или операцията? Да е останал без пенсия или храна?При мръсните комунисти немаше такива работи, пичове! хахаха...! Сега комунистите вече са само в болните мозъци на неграмотни ***! Край с комунизма! Още Рейгън и Горбачов му туриха ножа! Сега вече - само капитализъм - бедни и богати!
55
0
 
9
 
! Отговори
albert преди 10 години
Cherven ***!!!!!!
54
0
 
18
 
! Отговори
СТЮДЪНТ преди 10 години
Студенти окупираха НАТФИЗ, Великотърновския университет и НБУ........ ЕЙ , МНОГО ИЗОСТАНАЛИ СТУДЕНТИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ БРЕ , А ТОВАРИЩ ЯНАКИ ?????
53
5
 
0
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
До Анонимен 49Така е! И защото само аз съм изперкал, а останалите сте наред, затова и държавата яко просперира! И не само нашата - като гледам, и у ЕС яко се движат напред нещата, защото никой не мисли като мене, изперкалия, а сички мислят правилно, нали! хахаха!Сега като ги изметете комунистите и сложите капиталистите, след колко време България ще цъфне? Можеш ли да кажеш? Костов викаше - един мандат! Царят - 800 дни! Ти кого искаш да сложиш да управляа и кога ще ни "оправи"?Чакам ответ!
52
1
 
10
 
! Отговори
атанас преди 10 години
най накрая студентите се събудиха.само че този път да бъде докато постигнат целите си.никакви компромиси повече.за съжаление за да се постигне нещо в България винаги трябва да се стига до крайности.по мирен и демократичен път не става.
51
3
 
20
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Хиляди пъти съм заявявал, докато чрез гражданска война не се избият всички комуни като това *** от снимката, животът в България никога няма да започне да се подобрява. Факти колкото искате, като се започне от черната за България дата 09.09.1944 г.та до сега,все години на червените измамници и убийци.
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 48 -- ами, много добре знаят политиците за мизерията, но не им пука, нали си имат колите, "скъпите" силиконови безвкусици, палатите в мутробарок. Какво им пука на тях, че обикновените деца ходят в разкапани училища, или че възрастните хора нямат пари за лекарства, или че 50% живеят под прага на бедността? Какво значение изобщо има това за тях?
49
13
 
1
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
Тези окупации, митинги, протести, само ще свалят това правителство и ще доведат до нови избори, а след тях - пак същото! Който си мисли, че оня *** с ръцете в джобовете ще оправи държавата, да си спонми пиците на Дянков и сметките за ток! Същите го^на, ама ще слушаме 4 години, че Станишев му е виновен, докато си оправят с Пашата и Прокопиев бизнеса!Наистина е нормално младите хора и студентите да са с леви убеждения! Така е и в Америка, и във Франция, и в Италия! Само ние сме изметнати! хаха!
48
0
 
17
 
! Отговори
Deathstalker преди 10 години
Жълтоклюно пате Я(на)ки, стига си рИвал за диктата на финансовия капитал и монополите, *** такъв!!! Нали и ти си един от ония, дето им развързаха ръцете и им позволиха да безчинстват по най-дивашкия начин връз главите на обикновените българи!!! Кой въведе плоския данък, кой тури Р. Овч. в управата на Лукойл, а????????? И още много КОЙ?... КОЙ?... КОЙ??????????????
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Перо ПиперкатаПеро,изперкал си!
46
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
политиците са безнадеждно изостанали и живеят в друг свят на охолство и корупция,те даже не подозират в каква мизерия и отчаяние живеят хората