Ще свалят ли студентите властта?

Депутатски размисли и страсти по студентските вълнения пред Dnes.bg
Обновена: 30 окт 2013 15:23 | 30 окт 2013 12:10,
269
Ще свалят ли студентите властта?
Снимка: БТА

Депутати от ГЕРБ, БСП и "Атака" са скептични към успеха на студентската окупация по ВУЗ-ове из страната.

"Във вида, в който съществуват протестите в СУ, няма да доведат до нищо", коментира пред Dnes.bg левият депутат Антон Кутев.

"Те не поставят реалните проблеми на студентите. Това, което поставят, са проблемите на Радан Кънев и още няколко човека около него. Именно затова няма да успеят. Ако искаха да успеят, трябваше да говорят за качеството на образованието, да поставят въпроса за заплащането на преподавателите, за базата в студентските общежития и самите университети. Това са реалните проблеми", смята Кутев.

"Аз много се чудя как един студент по право може да завърши право, ако смята, че през окупация може да свали председателя на КС. Това е такъв нонсенс, че аз лично не бих му дал нито един изпит по право", заяви още депутатът от БСП.

"Надявам се това, което се случва в момента, най-сетне да се забележи от управляващите. Не могат като щраус да си заровят главата в пясъка и да се правят, че нищо не знаят и нищо не виждат", призова на свой ред зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Той категорично отхвърли обвиненията на управляващите, че студентите нарушават закона, като вкарват политиката в университета.

"Студентите въстават точно срещу това, че не се спазва законът", заяви Велчев и се върна на скандала с бюлетините в Костинброд и обясни, че погазването на закона в деня за размисъл е довело да сегашното положение и формирането на безпринципната коалиция.

Велчев обясни, че в публичното пространство се говори за подкрепа на управляващите срещу пари.

"Ако студентите и младите хора не въстанат срещу неправдите и липсата на справедливост в общестнвото, кой тогава?", попита Красимир Велчев.

Според него управляващите не чуват продължаващите вече 140 дни протести, защото са от възпитани хора, а не от вандали.

"Това търпение се изчерпва сред младите хора", предупреди той, но и допълни, че е скептично настроен, че действията на студентите ще доведат до оставката на правителството.

"Всичко е въпрос на морал, а аз мисля, че моралът липсва сред управляващите", аргументира се Велчев.

"Надяваме се студентските протести да завършат с едно изтрезняване на тези млади хора", заяви пък зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов.

Той обясни, че е прочел информации как една от основните причини тези протести да бъдат подновени, е удължаването на мораториума за непродажба на земя на чужденци.

"Тези млади хора, които претендират да бъдат съвестта и бъдещето на България, видите ли, те били възмутени от този мораториум", ядоса се националистът.

"Не мога да приема тези протести за легитимни, за протести, които отразяват мнението на цялата българска нация. Аз силно се надявам тези млади хора да си отворят очите и да видят кое е правилното за България", препоръча им зам.-председателят на "Атака".

И той обяви обаче, че е скептичен, че студентският протест може да доведе до оставка на правителството.

"Един протест, за да е стабилен, трябва да е стъпил на здрава основа. Отричането на мораториума не е здрава основа. Не трябва да се търсят аналогии в миналото. Трябва да се гледа в бъдещето", заключи Десислав Чуколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе тая госпожа журналистка какво е подготвила? "Сводка" от изказвания на нефелните ни депутати, които продължават да си живеят в някакъв измислен свят и да не виждат реалните обществени проблеми, които ще им извадят очите. Ако ще е за цитатите, да не се беше "хабила" да ги събира. Ние си знаем докъде се простира ума на нашия депутат. Да беше седнала анализ да направи, но затова явно малкото й мозъче не стига.
220
0
 
3
 
! Отговори
Виктори преди 10 години
До българка Неандерталка си ти. Бочаров е на светлинни години над тебе. Ти си родена в нафталин и там ще си останеш ! И въпреки нафталина, мозъкът ти е прояден от молци. Увеличи дозата !
219
2
 
1
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
"Ще свалят ли студентите властта?" -- ...ако тя сама им легне:)
218
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
орешарчетата са заети със заличаване следите на старите си мащабни даавери и с яко крадене в нов стил. Заличаването на улики от крупен айдуклък от времето на триглаватга ламя беше и основната подбуда в простотията с костинбродските бюлетини. Никакви кротки протести и окупации няма да отклонят другарите от бойните им фискални задачки. Милиарди са това. Не милинки или тутманици, с каквито се хранят един-два пъти на ден "окупаторите".
217
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко хиляди студенти участват в това мероприятие. Ако са 20-30 хилади може и нещо да стане ?Ако са 200-300 ***(стара бълг. дума за тинейджър) барабар със съветниците от,, Капитал,,,,Типинг поинт,,пиши ги бегали.Правителството ще падне само ако пожелае,защото БСП и ГЕРБса едно и също=БКП. Просто ни отклоняват вниманието и от ,,продажбата на Бълг .земя,, и от т.н. ,,бежанци,,В Турция след филтрация отделят ислямски радикали и ,,айде в Б/я,, ОТКЛОНЯВАТ НИ ВНИМАНИЕТО. СКОРО ЩЕ ПРОЛИЧИ.
216
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До boyko_stoew Като папагал ,Атака та Атака .На калпава п.....а(като тебе) Атака виновна.Тя прокуратурата да се само сезира за изчезналите 1,5млрд.лева от здравните осигуровки дето ,,корифеят ,,на Герб С. Дянков не ги върна дори след решение на съда.За похарчените над 4,5 млрд. от резерва и нарасналият с над 4 млрд.външен дълг на Б/Я по времето на управлението на комунистическият Герб.За лъжите на ,,антикомунистката,,Кунева за 3 и 4 блок на АЕЦ-а.Не отклонявай вниманието ,уж невинно!
215
0
 
2
 
! Отговори
МИТКО - КЪМ 241 преди 10 години
БЪЛГАРКЕ, НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СТУДЕНТИ ГИ МЪРЗИ ДА УЧАТ; ПО-ЛОШОТО Е, ЧЕ ТИ САМАТА НЕ МОЖЕШ НИТО ДА ПИШЕШ, НИТО ОЧЕВИДНО И ДА ГОВОРИШ! ПРИ ТЕБ МЪРЗЕЛЪТ СЪС СИГУРНОСТ Е КОМПЛИМЕНТ, А ЗА ОСТАНАЛОТО - ПАЗИ БОЖЕ!!
214
2
 
2
 
! Отговори
Рудан преди 10 години
До boyko_stoew Нещо да кажеш за псевдо антикомунистите от Герб. Какъв е този ,,свиреп антикомунизъм от членове на БКП,комсомолски активисти , сътрудници на ДС,деца и внуци на ЦК на БКП.Живали с правилегии и охолствоа сега анти... Като са патриоти защо гласуваха за ,,геноцид,,над турците .От,,АТАКА,,не са се целували с Ердоган(Тиквата-и братя се наричаха) И не ,,АТАКА,, отменяше декларациите за Арменският геноцид.Комунистите винаги са били предатели , дори криещи се зад името Герб.
213
11
 
6
 
! Отговори
българка преди 10 години
току-що гледах по битиви- П. Бочаров боже от къде го измъкнала тоя нафталин я да иде при разпасаните студенти за тях е най- подходящ мързи ги да учатмързи ги да работят и затова като им се плати - окупират най- дейни - артисти и художноци
212
5
 
10
 
! Отговори
ne преди 10 години
Gerb plasta,nqmat mira,4e ne mogat ve4e da kradat.Nqma da mine
211
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия не знаят разликата между свобода и свободия!
210
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквито са управляващите такива са и студентите ни.
209
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надявам се да им прекъснат студентските права!
208
3
 
4
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
прод на 234Жалко за тези добронамерени хора,които влязоха в Управлението на Държавата ни чрез това Правителство.Надеждата ,че експерта-Орешарски ще се пребори икономическите и институционалните ни проблеми не се оправда.5.Последното ми КОНКРЕТНО искане е към тези ,които се канят да прилагат и разполагат със законодателна и управленска власт след следващите избори:ДА СЕ СЪЗДАВА ГРАМОТЕН ЕЛЕКТОРАТ,който да възпроизвежда грамотни управляващи_иначе Българската държава няма бъдеще.КРАЙ...
207
5
 
5
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
продължение на 234Прокуратурата имаше досега доста поводи да се самосезира за действия на Волен и др. членове на 'Атака".СТИГА Е ДРЕМАЛА ПРОКУРАТУРАТА!МЕДИИТЕ да си направят труда да разобличат бизнеса с национал-популизма.3.Искам оставката на Конституционните съдии.Не веднага,ама по възможност по най-бързият начин.Тяхното решение е демонстрация на зависимост,несправедливост и безочливост.Новият избор на Конституционни Съдии да не е на партиен квотен принцип.4.Искам ОСТАВКА на това правителство,защото е вредно зависимо.Жалко за тези полезни и добронамерени хора,които влязоха
206
3
 
5
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
продължение на 232:определят политиките в Държавата ни.Казусът Д.Пеевски е резултат от инфантилното, реваншистко и безотговорно мислене и поведение, именно на Станишев.2. Псевдо-патриоти,пишман-националисти и всичките лесно манипулируеми и евтино закупваеми гласоподаватели,които са под знамето на Партия "АТАКА", трябва да НЕ бъдат повече Галеници на Медиите и Прокуратурата.Национализмът не е Патриотизъм.Напротив -национализмът е болест ,която активира действията на най-нисшите оранизми( ***) в Държавата.Прокуратурата имаше досега доста поводи да се самосезира за действия на Во
205
3
 
4
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Исканията за 1.Морал в политиката.2.Оставка на Правителството.3.Нова Конституция.4.Нов избирателен закон.....били, 1.Твърде общи(разбирай-неконкретни).2.Не добре обосновани.3.Ненавременни.В тази връзка аз имам следните КОНКРЕТНИ и НАВРЕМЕННИ ИСКАНИЯ,които намирам за ОБОСНОВАНИ:1.Оставка на Станишев като председател на БСП.Председателското място на БСП не е само техен вътрешен проблем!Партията БСП е основен играч в политическият живот в България и като гражданин имам право да се противопоставя , такива политически Недоразумения като него, да определят политиките в Държав
204
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, мисля че ако аз се заключа в някоя стая на университета , рано или късно полицията ще ме изпъди от там. Все пак това не е бащиния. Но сега полицията не си върши работата според законите защото после всички реват в 1 глас "Ой видите ли полицията бие невинните протестиращи по заповед на Х" Ако можеше да се преброим - против протеста са много повече хора - просто не се търкалят по улиците и не ругаят из интернет!
203
3
 
7
 
! Отговори
Pixie преди 10 години
Кое е по-жестоко, думите на Масларката или тези на Боко, когато пращаше студентите да пасат овце?
202
8
 
4
 
! Отговори
Pixie преди 10 години
Ако БСП останат на власт ще има още много такива бабички милионерки- факт.