Дянковото МФ си наело коневъд, камериер, че и помпиер

Щатовете били плод на "гениалната реформа", обяви Петър Чобанов
Обновена: 31 окт 2013 14:11 | 31 окт 2013 12:38,
156
Дянковото МФ си наело коневъд, камериер, че и помпиер
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

Изпълнител камериер, изпълнител дивечовъд, изпълнител тракторист, изпълнител коневъд, изпълнител лесовъд, изпълнител помпиер – това е част от щатното разписание на Министерство на финансите, стана ясно от думите на ресорния министър Петър Чобанов.

"Това е щатното разписание на МФ. Това щатно разписание се появява в резултат на гениалната административна реформа на министър Дянков", обяви наследникът му, който днес бе в парламента за дебатите по създаването на анкетна комисия за назначенията на ГЕРБ във властта.

По думите на Чобанов бившият финансов министър е закрил Агенцията за икономически анализи и прогнози и е вкарал под шапката на финансовото министерство ловно стопанство Кричим.

Именно там са назначени тези хора на изброените длъжности, поясни финансист №1.

"Ако се спрем на кадровите решения и начина, по който се назначаваха служители в МФ – от общо за периода на управление на ГЕРБ 355 новоназначения, над 50 на сто са от числеността на МФ. Може ли да направите предположение колко служители са назначени след конкурс?", попита той.

И побърза да отговори – едва 13% са преминали през конкурс от всичките 355 души.

"Половината са назначени по заместване, за да може по-късно да бъдат преназначени", допълни той.

Петър Чобанов спря вниманието си и на "друго гениално кадрово решение" в МФ.

Още по темата

"Имахме номинална позиция "началник кабинет". Позицията реално се изпълняваше от приближена на министър Дянков девойка, която дори нямаше необходимото образование в момента, в който започна да изпълнява тази толкова отговорна длъжност. Нямаше необходимото образование, но това не й пречеше да тропа с крак и да крещи на директори с 30 години стаж в МФ", каза министърът.

"Държавността за съжаление се разпадаше през последните четири години заради партията, която беше на власт и полагаше неистови усилия този процес да не спира", заключи Петър Чобанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
До 146 преди 10 години
Преди всичко трябва да си... мъж!
131
3
 
3
 
! Отговори
www преди 10 години
Забележете: Коневъд назначен за коневъд, помпиер за помпиер.... и т.н. Що за *** се връзват на идиотска информация. Тези хора са работили това за което са били назначени!!! Въпросният дворец е бил под шапката на МФ... съвсем нормално е работодател да им е МФ. В БАН работят и шофьори освен учени. Използвайте си главите, дето са над раменети ви! Още повече, когато комунисти ви говорят, научете се да не приемате думите им без да ги осмислите.
130
2
 
4
 
! Отговори
CVETA преди 10 години
Дянков - на съд!Заради цялостното състояние на мизерия,до която докара икономиката ни и народа!
129
0
 
0
 
! Отговори
do 146 преди 10 години
Sigurno vizira6 Dqnkov... jena mu e evreika
128
0
 
0
 
! Отговори
Баба Генка преди 10 години
Какъф трябва да си, за да се ожениш за еврейка?Евреин!!!
127
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Го преди 10 години
Кой ще протестира срещу тоя ***.
126
9
 
15
 
! Отговори
Гай Баньо преди 10 години
До Бай ГаньoТочно така! Давайте, скъпи "умни", "любознателни" и "ученолюбиви" студенти! Върнете бойко, да си оправи прехваления Дунав мост -2, върнете пърдянков, да ви показва постната пица, и да си назначи хора за началник-зеленчуци, отговорник по растежа на тревата и шеф на падането на листата със заплати, формирани от НАШИТЕ ( не вашите!) данъци и стартиращи от 2 000 лв.! Давайте! Ние сме зад вас!!!
125
9
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Нито крачка назад скъпи студенти - върнете го тоя, върнете го заедно с Цоко и Боко! Вие можете, не се съмнявам във вас :)
124
5
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Нито крачка назад скъпи студенти - върнете го тоя, върнете го заедно с Цоко и Боко! Вие можете, не се съмнявам във вас :)
123
7
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Да живее бат' Бойко. Само благодарение на него имахме такъв способен министър на финансите. Не на всеки може да му хрумне гениалната идея да назначи например "изпълнител коневъд" в министерството си.
122
4
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
червеното парвеню с мазна коса и писклив глас
121
1
 
13
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
А кой е часал мъдете на Джиджи?
120
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
dankov se ismakna ot bg.,bes sad ostavi dr.da sebijat i Karat v nc.priatela mu boiko pak se obidi tsche depu,ot dps go nareschedukova mutra ami mutre si e kakvo se sasaga kalinkite v gerb sa ot bkp bili e saga gerberi a kade e jenata kojato gleda kutscheto na lubovnizata mu grosnata dukova ot gerb bivschata tschervena veschiza se iskasva nekompetenntno da ne govorim sa agenta vejdi raschidov toja pomak koito s jivkov i djagarov sedesche vseki den na masata s uiskito
119
32
 
24
 
! Отговори
kaaroo преди 10 години
Чобан,разликата между теб и Дянков е тази ,че той и тук ,както и на запад е финансист.Докато ти тук си доцент,а на запад ,нищо повече от мияч на чинии...
118
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствено 20-годишните имат право да се възмущават от статията! По-възрастните знаем какви харчлъци са правили и правят другарите! Мога да изреждам безкрайно много, но на кратко: от гувернантките за децата и внуците им, курортите им на никакви цени, пазарите им в чужбина, кавазакитата и спортните коли, колекциите от картини, заграбените еврейски жилища, закупените имоти и в чужбина! Е, стига наглост!
117
2
 
6
 
! Отговори
до 127 преди 10 години
До detelinaПоправка: леля МУ.....безспорно умна леля, но много продажна и безпринципна, какво направи тя за България?....освен че се възползва от квотата за комисар....всъщност при заграждането на Съветския Съюз, пак всички са мечтали да бъдат комисари, както сега в Гейропейскя такъв!
116
21
 
10
 
! Отговори
Приход-разход преди 10 години
По-добре да си наеме коневъд, отколкото Чобанов, който беше шефа на ядащата и пиеща без мяра Агенция за икономически анализи и прогнози. Тази агенция правеше само ишмедемета и нишо което да е от полза за икономиката. Коневъдът следователно е много по-полезен. Той създава поне някакъв реален продукт - кон, който се добавя към БВП, а не разход за ядене и пиене и задгранични командировки без смисъл, каквото правеше агенцията на Чобанов.
115
6
 
39
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
***!!! Хер Флик си е живял като цар,а на нас пробутваше постната пица и ни се хилеше от телевизора!
114
14
 
10
 
! Отговори
Агроном преди 10 години
След като ловното стопанство е собственост на МФ,какво ли ще направи Чобанов:- ще продаде ловното стопанство на "наши другари";- ще го върне на царя /човекът си е върнал имоти за 159 млн.,един повече-голяма работа/;- ще назначи партийни секретари да гледат конете, чистят и сменят чаршафите и поддържатнапоителната система;- ще забрани висши държавни чиновници и партийни функционери да се ползват от облагите в имота и ще организира там пионерски лагер за социално слаби;- други мъдри идеи
113
1
 
14
 
! Отговори
detelina преди 10 години
До АнонименОТГОВОР-ЛЕЛЯ СТАЛИНКА ГЕОРГИЕВА С ПРЕПОРЪКИ НА СВЕТОВНАТА БАНКА!