Животновъдите няма да получат исканите субсидии

Мирослав Найденов раздал предварително част от парите
31 окт 2013 08:34,
33
Животновъдите няма да получат исканите субсидии
Снимка: архив, Булфото

Животновъдите няма да получат исканите 70% субсидии за тази година. Максималният размер, на който те могат да се надяват, е малко над 50 на сто.

Това обяви пред bTV земеделският министър Димитър Греков, според когото вече били раздадени до 50% субсидии на 14 000 фермери.

Според министъра предшественикът му Мирослав Найденов е допринесъл за проблема с липсата на пари в сектора, тъй като раздал предварително от средствата – до 60 лева на глава добитък, които били предназначени за тази година. Това е станало още в началото на януари.

"Фуражите тогава бяха много високи, сега са на ниски цени. Във всеки случай до края на ноември ще има разпределение на средства, останали във фонда. Около 40 млн. лева ще отидат приоритетно за млечния сектор. Но като цяло до 70% няма да стигнем, ще е над 50%", пресметна Греков.

По думите му "няма такъв премиер и финансов министър, които да се отнасят с такава отговорност към земеделското производство. Даже на мен вече ми е неудобно да се обръщам към тях, вместо ние да си решаваме тези въпроси. В понеделник имаме среща с финансовия министър. Така че - отворено е правителството към решаването на проблемите", заключи министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Хеххх преди 10 години
Бе животновъдите да гледат какво ще стане ако остане мораториума. Европа ще ни спре кранчето и ще ядем хурки.
29
1
 
4
 
! Отговори
До 25 от въпросче преди 10 години
Глупости! Има евро пари за площ, всички други са национални доплащания. Не може да се дават за животни от европарите (СЕПП) за площ, НО националните доплащания са резултат от политическо решение, защото са национални и са от националния бюджет! Националните доплащания НЕ СА неограничен ресурс, затова МС решава да ги раздаде по приоритети, съгласно тяхната си преценка. И така, тези тиквуши тази година са решили, че зърнарите са по-важни от животновъдите, затова им отделиха НА ТЯХ 60 млн. лева !!!
28
2
 
6
 
! Отговори
съвет преди 10 години
Някой да е очаквал нещо по различно от Отказ-сериозно вземете си подайте Оставката и да се свършва
27
3
 
14
 
! Отговори
другаря Греков преди 10 години
Пари за животновъдите няма да има, защото ни трябват да парите за тютюнопроизводителите и електората на ДПС- това е най-важното. Не е важно да ядете българско месо, има вносно, важното е цигарите да субсидираме. Плодове и зеленчуци също не ни трябват родно производство- земята е нужна за фотоволтаици, а не да отглеждате български плодове и зеленчуци.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, проумейте и вижте реалността. Сегашната власт е проектно назначена. Тя дойде с преврат, защото фирмите и залиняха, а някой дошъл по престъпен начин не може да има каквито и да е други мотиви освен престъпни. Тук няма план за развитие, а план за източване. Вижте фактите, всички основни сектори са в катастрофа. Не ми е необходимо да разбирам от крави, за да виждам как тези, които ги отглеждат ги рекетират мутри и същите тея рекетират нас, които потребяваме. Имаме общ проблем и общо решение!
25
4
 
14
 
! Отговори
мори преди 10 години
Подкрепете студентите и стачка.Това ни остава.Като не могат да удовлетворят исканията ни да се махат.Нали за това са там.Значи са некадърни.
24
7
 
11
 
! Отговори
... преди 10 години
Ооо започна се пак с проблемите с еврофондовете... ама какво се учудваме? Нима на повечето не ни беше ясно, че след като ни управлява правителство което му бяха спрени всички евро фондове преди 6години, сега нещата няма да се повторят ли? Жалко, защото малко по малко земеделието ни започваше да става конкурентно способно и на останалите ЕС страни.
23
2
 
4
 
! Отговори
Отг. преди 10 години
До въпросче?Субсидии се отпускат за конкретен отрасъл и не се прехвърлят от един на друг - това да не са ти кани с мляко? :D Айде малко по-сериозно...
22
6
 
5
 
! Отговори
Вазелинчо Аналски преди 10 години
По Живково време нямаше такива проблеми
21
1
 
5
 
! Отговори
li239 преди 10 години
kogato Borisov iska6e 4as p skoro da se podpi6at i oformiat papkite s dokumenti za programite za selskoto stopanstvo po mesta , administraciata edva se pomradva6e , bezdeistva6e , vapreki 4e otivah sled vsiaka molva na Borisov li4no da pomolia da se uskori vsi4ko No ne se polu4i i papkite ostannaha neoformeni ........Ne Borisov e vinoven ,
20
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧЕРВЕНИ ***
19
10
 
15
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Аз много пъти писах тук, че този текезесар, с глава на ***, само обещава. Типично за комунист, какъвто винаги си е бил. мисли само да стола си и как да уреди повече членове на БСП на държавни службици (това последното го знам лично от познати).
18
9
 
20
 
! Отговори
въпросче? преди 10 години
А защо тогава определиха 60 млн за зърнопрпизводителите ? Нещо ги натиснаха *** и тея поддадоха , за разлика от предишните. Просто прехвърлиха парите от животновъдите за зърнарите, тихомълком, миналия месец!
17
5
 
21
 
! Отговори
Въпросче преди 10 години
Януари фуража бил скъп и това било част от проблема .......... ?!?!?!?!??А какво трябваше да направят фермерите януари - да кажат на кравичките, че ще ги нахранят юли - авкуст ако цената на фуража падне????????Така ли ??????
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*ем ти и държавата. Това са узорпатори...
15
4
 
11
 
! Отговори
българина преди 10 години
Вместо заем да искаме от Брюсел , по-добре е големи западни компании да открият клонове тук както в Полша , за да се осигури повече заетост на квалифицирана работна ръка,повече данъци и при износ за страни извън ЕС , ще с еплаща ДДС в нашият бюджет . НАЙ-ВЕЧЕ НАШИТЕ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ НЯМА ДА КРАДАТ ОТ ПОРЪЧКИТЕ!!!!
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От къде пари !?!?Отдавна няма никаква икономика,а издръжката на държавата е само от данъци,само че и тези които плащат данъците (а те са около 30-35% от населението) са го закъсали и няма от къде парички !!
13
1
 
18
 
! Отговори
до кога бе? преди 10 години
Пари има само за арабски и африкански бежанци.
12
4
 
9
 
! Отговори
little prince преди 10 години
Правителството трябва да вземат спешни мерки, и както Гърция да отидат в Брюксел и да вземат нов 10 милиарден заем, като договорят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 50% опрощение на досегашния заем (20 ли е, 30 млд. ли е никой не знае.) Щото на комшиите им опростиха 150 милиарда, а заплатите, субсидиите, пенсиите и всичко им е в пъти по-високо! Не може Брюксел да мери с двоен аршин!Атака към Брюксел и да се оправяме един път за винаги!
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма зер, нали трябва да има за софийските *** от държавната администрация.