Ремонтират сгради за още 650 бежанци в центъра в Харманли

Харманлийци излизат на протест
Обновена: 12 ное 2013 14:34 | 12 ное 2013 14:34,
23
Ремонтират сгради за още 650 бежанци в центъра в Харманли
Временният център за бежанци в Харманли. Снимка: Импакт

Във Временния център за бежанци в Харманли се извършва ремонт на сградите, които са били част от бившето военно поделение. В тях ще могат да бъдат настанени нови 650 души, съобщават от Областна администрация - Хасково.

В едномесечен срок се очаква да приключат ремонтните дейности и в сградите да се настанят бежанците, които в момента са в платки. В момента в лагера са настанени 1100 души, 400 от които в палатки.

Фургоните вече имат електричество и на хората са раздадени електрически печки. В общите помещения, където са настанени около 250 души, и в новите сгради, които се ремонтират, отоплението ще е на твърдо гориво.

Предприети са действия от страна на община Харманли за разкриване на обект за продажба на стоки от първа необходимост. Магазинът ще се стопанисва от РКС Харманли, допълват от Областна администрация.

Междувременно днес фейсбук групата "Срещу Сирия" организира протест в Харманли от 15:00 часа. Те се заканват да блокират международния път за Турция в района на бежанския център в града на Белоногата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: бежанциХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
христина преди 10 години
Абе каква е тая алчност на тия управляващи? Никога не са извършвани по големи предателства в цялата ни история към род и родина колкото тия продажници извършиха за 5 месеца! дано измрете като кучета ицялата ви рода покрай вас! ОСТАВКА!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Alisa преди 10 години
БСП ПРОДАВА на ТУРЦИЯ ТРАКИЯ в ЗАМЯНА на ЕВРОСУБСИДИИ! На 08.11.2013г, в Брюксел, на конференция Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион Тракия", делегацията на Българските социалисти към европейския парламент най-официално са поискали премахване на границите в нашата географска област Тракия, чрез създаване на нов административен район в ЕС - някаква нова географска област, съставена с части от Турция. Идеята - нов район, отделен от България, който ще се ползва с преференции от ЕС за европомощите. Прочети повече : 1kam1.eu
21
0
 
6
 
! Отговори
200 ХИЛ. ЛИ, А НИЕ преди 10 години
МОЛЯ НА НАРИЧАЙТЕ ЛИЦА, НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАВАЩИ ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА, НЕ ПРЕЗ КПП, А ПРЕЗ ГРАНИЧНА БРАЗДА И БЕЗ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ И ТО НА ТУМБИ - БЕЖАНЦИТАКИВА ЛИЦА ВЪВ ВСЯКА СТРАНА,ПО ВСЯКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СА НАРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА И СУВЕРИНИТЕТА НА ДЪРЖАВАТАТАКИВА ЛИЦА НЕ СА БЕЖАНЦИ. ТАКИВА ЛИЦА ПО НАШЕТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СЕ НАКАЗВАТ СПОРЕД НКБЕЖАНЦИ, СА БЯГАЩИ ОТ СЪСЕДНА ДЪРЖАВА, ПРИ ВОЙНА, ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ И ГЕНОЦИД И СЕ ПРЕДАВАТ НА КПП-ТА
20
0
 
12
 
! Отговори
юруш на доматите преди 10 години
какво сте се загрижили за тези арабски ***-за нас те не са бежанци,а нелегални имигранти-ние не сме съседи със Сирия и затова според конвенцията за бежанците трябва да ги връщаме в съседните им страни.Тоест-вън от БГ!.Докога от правителството ще храните с нашите пари тези арабски навлеци???
19
0
 
13
 
! Отговори
void преди 10 години
когато български граждани мизерстват - поради безработица, здравословни проблеми, инвалидност; самотни възрастни хора с по 100 лева пенсия карат с по половин кофичка кисело мляко на ден без вода ток и отопление, а деца сираци ходят по кофите преследвани от облак въшки - тогава не се намират нито сгради, нито пари за ремонти, нито подслон, храна, одеала, дрехи и лекарства за тях. Обаче за бежанците всичко ще се намери. Особено ако носят в джоба си корана. Милосърдно правителство...
18
0
 
11
 
! Отговори
Продажници преди 10 години
Продажници - затворете веднага гараниата а нелегалните престъпници - депортирайте веднага - продажници !!!!!!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямам нищо против да приемаме бежанци,но да са християни,а те са много малка част от населението им.Сегашната ситуация наричам "размножаване на мюсюлмани". Малко са ни ***,турците в Южната ни част,а сега и тези молещи се на Аллах примитивни същества.Забележете,в кои градове се правят центровете.Тези места са стратегически разположени,които след време ще се използват за отцепване на територия от България,защото ще са населени предимно с непрасеядни. Тъжно бъдеще ни чака.
16
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 10 години
де ги сега студентите или поне ония,дето се "бутат" в колите/явно,очакват те да се преобърнати да линчуват депутатите/!Ако се изправят на границата,ще свършат по добра работа отнаблюдаващите униформени...
15
1
 
22
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Стройте детски градини и заводи за Българските деца и родители бе ! Това е подигравка с народа ! ВЪН ПРИШЪЛЦИТЕ !
14
35
 
1
 
! Отговори
fen преди 10 години
Абе хора ако вие сте на тяхно място,какво са виновни тези дечица и родителите им от добро ли ще дойдат в тази скапана държава.Наистина могат да спрат вече да ги приемат.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинският ужас ще настъпи с падането на температурите и снега
12
0
 
33
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Бежанци са тези,които са преминал през ГКПП-тата и им е даден съответният статут!!Всички други са престъпници преминали незаконно границата и си има съответни закони за това !!А до колкото ми е известно,никой от тях не е минал през ГКПП !!Така че от медиите да престанат да ги наричат бежанци,а с истинското им име - ПРЕСТЪПНИЦИ !
11
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фургоните вече имат електричество и на хората са раздадени електрически печки. ----А тока кой ще им го плаща? От джоба на бедния и студуващ българин, нали???? Спрете тая ***, защото ще стане страшно скоро време. Хората са освирепели от бедност, вие приемате тия араби като на хотел.
10
0
 
62
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Аз съм толерантен човек,но почвам сериозно да се дразня!Какви са тези привилегии за тези престъпници,които незаконно са пресекли границата ,вместо да бъдат съдени и експулсирани ?!До колкото ми е известно граница със Сирия нямаме,държавата им е на над 2000 км. от тук !!!Не стига че храня с данъците си 1,5 милиона *** и 240 депутати и техните групировки,а сега да храня и други престъпници !!!Баста !!Това си е чиста проба държава на престъпници!Повече няма да ви храня !!
9
3
 
24
 
! Отговори
тим преди 10 години
Превърнете центъра в газова камера !
8
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, цялата страна я изправихте на нокти! Кога ще спре това безумие? Ще чуете ли народа си, или заедно с него отивате на бунището на историята? Това не са бежанци, а организирано мюсюлманско нашествие! Колко ви платиха??
7
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪС СЪЩИТЕ ПАРИ УСПЕШНО МОГАТ ДА СТРОЯТ ОГРАДА С ТУРЦИЯ А НИЕ ЩЕ СИ ОТДЪХНЕМ
6
0
 
52
 
! Отговори
Марина преди 10 години
Това е чудесно, но да намерят тогава пари за училищата, детските градини и нашите бездомници. Да намерят пари за нашите бездомни и тормозени деца също. Нека всички са равни.
5
0
 
38
 
! Отговори
112554 преди 10 години
БРАВО НА ВАС - ОЩЕ ПОЛИОМИЕЛИТ ОТ СИРИЯ
4
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да съм ,,бежанец,,нямам какво да губя в тази скапана държава,банката ми взе всичко и сега още и още ме тормозят!