Политически пристрастните чиновници – вън

Премиерът: Ще се въздържа от имена!
Обновена: 15 ное 2013 17:24 | 15 ное 2013 17:00, Веселина Йорданова
201
Политически пристрастните чиновници – вън
Пламен Оршарски. Снимка: БТА

Стремим се да освобождаваме администрацията от политически пристрастни фигури, заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на граждански и неправителствени организации.

Тема на шестата по ред среща в Министерския съвет бяха образованието и здравеопазването. В началото обаче гостите на Орешарски поискаха отговори на поставени в миналото въпроси.

Иван Стамболиев, представител на Националния форум "Обединение", попита дали все още заемат постовете си "представители на различни държавни агенции, които финансират протестните действия, някои от тях явно".

"Стремим се да подбираме най-добри кадри, сигурно невинаги успяваме", отвърна му премиерът.

"Досега има няколко случая, за които обществото разбра, че са или преки участници в събитията пред тази сграда (МС – бел. ред.), все още на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни, затова ще се въздържа от имена, тъй като не е хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично", допълни той.

Орешарски заяви, че правителството се стреми да се освобождава от такива хора.

"За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство, не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си, мисля, че той прави обратното в такива случаи", аргументира се министър-председателят.

Пламен Орешарски беше попитан още "нормално ли е в центъра на София граждански патрули от националисти да спират мирни граждани, да проверяват документите им и да твърдят, че СДВР им е разрешило".

"Не е нормално, разбира се. СДВР не им е разрешило, такива проверки съм разпоредил на самото СДВР да прави от 2 седмици", поясни премиерът.

Орешарски заяви, че не е информиран, че това се случва, но ще обърне внимание на полицията да проверява за такива "квази-патрули".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
4
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Така си беше по времето на комунизма - който говори против власта е враг на държавата. За сега само ще ги уволняваме, а ако мрънкат отваряме и лагера в Беляне!
174
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТАНИШЕВ ДА КАЖЕ КОЙ МУ Е ПОДАРИЛ МОТОРА ?- ГОЛЯМ НАГЛЕЦ Е ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НАГЛЕЦ
173
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДНЕС ПО БНТ 1 ИЗСЛЕДОВАТЕЛЯТ НА МУТРИТЕ ОТ ПРЕХОДА ГРИГОР ЛИЛОВ КАЗА,ЧЕ БОРИСОВ ДОРИ И ДА Е ИМАЛ НЯКАКВИ КОНТАКТИ СЪС СИК ТО Е БИЛО С ВТОРИЯТ ЕШАЛОН А СЪС СЪЗДАТЕЛИТЕ НА СИК ИМАТ ПО-ГОЛЯМА И ГОРЕЩА ВРЪЗКА С ОРЕШАРСКИ И СТАНИШЕВ- С РАЙКО КРЪВТА, ДЪБОВ ,МАДЖО И ДР. ТАКА ,ЧЕ ОТНОВО КАКТО ВИНАГИ КОМУНИСТИТЕ КРЕЩЯТ "ГЕРБ МИ С*А В ГАЩИТЕ! "
172
3
 
8
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До 188. Пишеш глупости, защитаваш Орешарски ли?? Държавните служители нямат право да членуват в партии, да. НО ПО КОНСТИТУЦИЯ ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРА!!! Изказванета но Орешарски е противоконституционно и е явно нарушаване на човешките права, т.е. акт на диктатура. Този чисто комунистически акт на диктатура е израз само на едно- очевидна слабост и невъзможност да се справят със ситуацията. ТЕ ПОВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ.В нормална страна досега да си е подал оставката за тези думи!!!!!
171
2
 
8
 
! Отговори
КАКЪВ преди 10 години
Кой е крив кой прав,но явно *** действат с заплахи,та още ом се роди и му казват,кплко е хубав живота да живееш в мир,някой да ти стои зад гърба,песен е когато от общото може да се краде безкрай,на някой си човек от въхрушката на крадците иначе марш навън от бг, е това не е полицейщина а геноцид спямо народа си,Десислава дай ги на съд,но до гега гарван на гарван око не вади.
170
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук много хора бъркат БЮДЖЕТЕН с ДЪРЖАВЕН служител. Разликата е огромна. Държавният служител е този, който работи под ръководството на всяка партия, която в момента е на власт. И трябва да бъде лоялен. Изказването на Орешарски е коректно и точно, но веднага го изкривиха демагогски и манипулативно, с оглед на домогванията до властта. Точно нарушаването на този принцип е.ава мамата на държавата ни!
169
3
 
6
 
! Отговори
Коментор преди 10 години
Г-н Орешарски иска да прави това, в което обвиняват предишната власт!Поредната фарисейщина и двойнствен подход на това жалко недоразумение-новата тройнакоалиция! Родила се с измама и манипулация, основаваща се на заблуди инеизпълними мегаобещания, живееща в собствен свят далече от надеждите нахората, закърмена с утопичните химери за добър живот (да, ама за кого) и светлокомунистическо бъдеще! Лаская се от мисълта, че скоро ще присъствам на кончинатана това недоносче, в интерес на бъдещето!
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До boyko_stoewТакива заблудени хора като теб,които ръсят простотии са много тъжни! "Облъчват"? Комунизма е облъчва,манипулира,ограбва и явно затъпява хората!-съдете по действията и хората,които подкрепят комунизма!
167
2
 
5
 
! Отговори
bobinankov преди 10 години
Tia ni varnaha 23 godini nazad !?!?
166
9
 
5
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Елате всички на Орлов Мост Да Подркрепим Орешарски.Опорни Точки:1.Не му дадоха шанс на това правителство:кандидатурата на Д. Пеевски е излъчена от ПРОТЕСТИРАЩИТЕ студенти.Тия мазни студенти манипулират обшеството...Облъчват го със окървавени глави и ревящи девици.Д2.Волен Сидеров -Премиер.3.Бисеров е Невинен4.Д. Цонев е Полезен5.Станишев е ДОСТОЕН МЪЖ.6.Бо-ри-сов ...Бо-ри-сов....Най-добрият Футболист за последните години ,а след 60 години може да стане Успешен Трениор.
165
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Класически фашизъм.
164
2
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Що за глупост?
163
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски е политически пристрастен чиновник, назначен да служи на народа. Той служи на партийни интереси и ходи на митинги на БСП, затова - ВЪН!!! По неговите думи.
162
3
 
9
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Другарю Орешарски, а назначените от вас чиновници на висши ръководни постове, които са с доказано извършени престъпления, срещу които има повдигнати дела, ТЕ КОГА ЩЕ БАДАТ ВЪН!! ЩЕ СЕ ВЪДРЪЖА ОТ ИМЕНА!! НЯМА ДА МИНЕ ВЕЧЕ ТАЯ, МРЪСНИ ДИКТАТОРИ. И КВОПРАВИШ НА МИТИНГА В МОМЕНТА БЕ *** ДОЛЕН!!! ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ВЪН, ЗАТВОР!!!!!
161
3
 
12
 
! Отговори
BG преди 10 години
Е, просто нямам думи - с това изказване официално България се превръща в ДИКТАТУРА !!!Само да попитам другаря Орешарски, ако същите чиновници проявяват пристрастия към БиСиПи, ДиПиСи и Атака, ще бъдат ли уволнявани или ще бъдат повишавани ?!Щото всеки в района на Родопите и Делиормана специално, може да каже за доста държавни служители - "ачик - ачик" пристрастени към ДПС и Доган бей ефенди !
160
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато работят ,те трябва да работят за работодателя си, т.е. Държавата. Но, е противоконституционно да бъдат уволнявани заради политически, етнически, религиозни ,полови, имотни причини. Това е явно нарушение на Олигарски!Не пречи да ли левскар и да работиш шофьор в МС ! Не пречи да работиш за благото на държавата и да мразиш комунистите !Орешарски е държавен служител ,но е политически пристрастен също !Следва ли да ъде уволнен ?
159
1
 
6
 
! Отговори
2013 преди 10 години
До 175 Анонимен: Това просто не е вярно. Държавата е особен вид работодател, и не може всички да са лоялни към правителството. Мнозинството лекари, учители и още много други са държавни (или общински) служители, и всички те трябва да имат право както на политически пристрастия, така и на изразяването им. Естествено, без да го пренасят в професионалната си работа.
158
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
държавните служители не следва да изявават политическите си пристрастия и възпрепятстват управлението на държавата,и да саботират действията на премиера,като не са съгласни,с политиката му и управлението,следва сами да напуснат.
157
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно подкрепям премиера. Всеки работник или служител трябва да бъде лоялен към своя работодател. На държавните чиновници работодател е правителството, следователно те трябва да са лоялни към него. От друга страна чиновници, които подкрепят партии от опозицията саботират работата на кабинета. С други думи държавните служители не трябва да се обвързват политически. Ако искат да демонстрират пристрастия, да напуснат и да си търсят работа в частния сектор.
156
2
 
11
 
! Отговори
Сър_Пичук преди 10 години
Оставка!