Златанова с мерки за възстановяване на плащанията към България

Спрените средства са по ОП "Околна среда"
Обновена: 15 ное 2013 21:29 | 15 ное 2013 21:29, Петя Славова
8
Златанова с мерки за възстановяване на плащанията към България
Зинаида Златанова. Снимка: Булфото

Наложената мярка от Европейската комисия /ЕК/ по отношение по Оперативна програма "Околна среда" /ОПОС/ бе очаквана с оглед действията на изпълнителната власт в изминалите две години.

Това се посочва в изявление на кабинета на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова по повод решението на ЕК за временно прекратяване на плащанията за България по ОПОС, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Както още в четвъртък вицепремиерът информира Народното събрание, вече са предприети действия по отстраняване на причините, довели до днешното решение.

От кабинета на заместник министър-председателя уточняват, чес оглед на взетите вече мерки, очакванията са плащанията към България да бъдат възстановени в кратки срокове.

Действията на Европейската комисия за пореден път доказват тезата на вицепремиера, която тя отстоява от началото на мандатана правителството, че европейските фондове не трябва да бъдат поле за политическо противопоставяне, допълват от кабинета на Зинаида Златанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А вие какво направихте да го предотвратите? Писна ми да си прехвърляте топката това не е в интерес на държавата.
6
5
 
21
 
! Отговори
До 5 преди 10 години
Точно така, може ли да има толкова зле хора да не помнят какво предизвикаха комунистите при предишното правителство?!?! Само ненормален може да не помни САПАРД и замразяванията,а ГЕРБ ги върна, как може тогава да казвате, на черното бяло и на бялото черно?!?! Фактите говорят друго. А освен това ГЕРБ беше и все още е обичана партия в Европа, а БСП не е изобщо. Много забравят българите, къса памет имат. Сега комунистите пак до нищо добро няма да ни доведат и вече се вижда.
5
8
 
24
 
! Отговори
void преди 10 години
При предишната тройна коалиция спряха плащанията по всички програми. Добро или лошо - предишното правителство на ГЕРБ възстанови плащанията по всички програми. С новата тройна коалиция нещата се връщат по старому - засега ОП Околна среда, скоро и останалите ще спрат. Да ни е честито! Нека да развеем червените знамена в подкрепа на чудесното правителство което имаме, пролетарии от всички страни - обединявайте се! Подкрепете ни на Орлов мост, за да върнем тази земя на майка Русия.
4
4
 
19
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
Мярката за възстановяване на плащанията към България е една. Знаем я от опит. И, както каза другарят Дмитриевич - "няма нищо страшно в едни предсрочни избори!".ОСТАВКА, другари!
3
6
 
11
 
! Отговори
един преди 10 години
Тази ли беше с лилавото костюмче която само откриваше готови пътища.Защо ли изпитвам такова щастие от тази новина
2
0
 
13
 
! Отговори
Минува42 преди 10 години
Добре де, ако наистина предишните министри и/или служители в министерството са прикрили информация, която е довела до финансови загуби на държавата... Ами извинявайте другари, но за пловдивския кмет се самосезираха две прокуратури защото казал на среща на ГЕРБ, че ще бламира областния управител.А когато се загубят много пари и министъра на правосъдието казва, че предния министър умишлено е скрил документи от нея за да се наложат санкции на държавата няма нищо освен... 350000 бюлетини...
1
22
 
10
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
Нагъл, некадърен, гербаджия, калинка-това е резултата от управление, в което подслушването и кражбата през асфалт бяха в основата на политиката, а правилата, български или на общността бяха просто жалони за заобикаляне от тарикатчетата на службица при Борисов. Най-много ме вбесява грубата им манипубация, че 2011 и 2012 година друг им е виновен за преки техни управленски решения. Дано успеят настоящите да минимизират загубите за бюджета. Не съм им най-големия фен, но наистина им стикам палци!