Няма да спрат парите към бизнеса по екопроекти

Плащанията по ОП "Околна среда" замразени заради пропуски в миналото
Обновена: 18 ное 2013 15:14 | 18 ное 2013 15:12, Веселина Йорданова
17
Няма да спрат парите към бизнеса по екопроекти
Петър Чобанов. Снимка: архив, БулФото

Плащанията към бизнеса по проекти от ОП „Околна среда" няма да бъдат спирани, стана ясно от думите на финансовия министър Петър Чобанов.

По повод решението на ЕК за временно прекратяване на плащанията за България по програмата Чобанов заяви, че още тази седмица ще бъдат предоставени конкретни мерки за справяне със ситуацията.

По думите му важно е да продължи нормалният процес по разплащане на средствата по ОП "Околна среда". “Като цяло нямаме намерения да прекратяваме плащания", заяви той.

Още по темата
До края на годината трябва да бъдат разплатени около 250 млн. лева, но министърът не уточни откъде ще бъдат взети парите.

Чобанов посочи, че плащанията са спрени поради пропуски в предходния период. Според него са допуснати пропуски основно в работата на управляващия орган по програмата и в методологията за оценяване на проектите.

В момента диалог продължава да се води с ЕК, очакваме бързо възстановяване на пропуските, допълни той.

Според Петър Чобанов ще се постигне разбирателство с КНСБ и няма да се стигне до общонационална стачка.

"Бюджетът е доста социален, но не можем да не се съгласим и с това, че ситуацията в страната със замразяването на социалните плащания в последните години доведе до много големи проблеми, които се стремим да изчистим", каза министърът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ОППетър Чобанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
benevolent преди 10 години
На мрежата на Телеком Австрия са с контрол на съзнането-много политици и бизнесмени. Помните ли как Телеком Австрия дадоха 1 млн, на Станишев и как Австрииски канцлер подаде оставка за подкупи в Австрия от телекома. Истината е че това е организирана престъпност с милярдери за политическо влияние!
14
0
 
2
 
! Отговори
пешо преди 10 години
моля подкрепете ни сектора ни е изправен пред фалит https://secure.avaaz.org/en/petition/Da_podkrepim_ostavaneto_na_pchelite_v_naselenite_mesta/?copy
13
0
 
11
 
! Отговори
АМА преди 10 години
на тоя девствения може ли да не му публикувате снимката ако обичате!??
12
0
 
7
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Здравейте!Как не ви е срам бе *** долнопробна!?Съпругата ми очаква "майчински" -310лв вече 18 дни! Е как да живеем - на фотосинтеза ли?! А иначе пари за обиколки и за подкупи, рушвети, нови коли имате!После нямало Българчета е как да има??? То малко остана до НГ и после беж да ни няма , а тогава да видя кой ще плаща данъци и осигуровки, от къде ще крадете пари, кръвопйци такива! За ромите пари за декодери имаше нали, а сега за българските майки и деца няма!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
днес е цензУРА преди 10 години
баси как ме изтриха и ков написах АМИ ТОЯ Е ПРИЯТЕЛКА НА СТАНИШЕВ ВИЖТЕ ГО ЛЯВА РЕЗБА ШИРОК ХАНШ ТЕСНИ РАМЕНЕ.....ОПРАШВАТ СИ СЕ ПО СВОЕМУ ХОРАТА
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПЛАШАНИЯТА СПРЕНИ В ПРЕХОДНИЯТ ПЕРИОД, ТОЙ ВИЗИРА ПРЕДИШНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ КОГАТО БЯХА СПРЕНИ ВСИЧКИ ФОНДОВЕ ОТ ЕС И СЕГА ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО
9
0
 
5
 
! Отговори
Oрешарски: преди 10 години
няма да се оправдавам с предишните управляващи!
8
1
 
16
 
! Отговори
супер смешен преди 10 години
Този Чобанин просто изглежда нелепо в унисон с цялото правителство.Никаква представителност. Гледа като объркан от собствената си сексуалност юноша.Тъкмо е разбрал, че е сбъркан и че може единствено в някое позорно правителство и комсомолска - пенсионерска партия да членува. Този пич е супер хумореска.
7
1
 
16
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
От бюджета, нали? Пак от бюджета, мама ми крадлива комунистическа! Тая игра сме я играли още при Батко и Братко с Пътния Фонд. И дефицита колко ще стане за догодина? 2%-3%? Важното е да има за тъмните ви субекти от електората, дето го бяхте докарали да мърси жълтите павета. И да изперете парите някъде навън. Докога ще ви търпим?! Махайте се от кацата с меда! Ако спрат всичките еврофондове заради свръхдефицит - ще бъдете живи одрани пред парламента!
6
1
 
21
 
! Отговори
versaux преди 10 години
Не разбрахте ли едно ?!?!? ЕС не иска да дава пари на комунистически правителства... Как до преди няколко месеца всичко беше на ред и изведнъж писмо, че се искат проверки... Помните ли , че по време на предишното правителство на Станипишков ЕС не отпусна никакви пари !>!>
5
0
 
17
 
! Отговори
NABLUDATEL преди 10 години
МИНАЛОТО Е ВИНОВНО ЗА ОСРАНИТЕ ВИ ГАЗОВЕ !!!!!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уау, кой е този секси тип на снимката? Брад Пит пасти да яде ;-)
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, безгрижния. Спрели са парите заради пропуски в ПРЕДХОДЕН период. Нещата в оперативните програми се движат със закъснение, което значи, че нещата тоя път са оплескани от гербавите. Аман от неграмотници.
2
1
 
12
 
! Отговори
До Пухчо преди 10 години
Пухи, защо обещаваш нещо, което не зависи от теб бе душко ***.....Чичко Барозу като ти спре кранчето и ти от къде смяташ да вземеш парици,а вакла овчице???п.п. Абе само на мен ли прави впечатление,че нещо ги няма писарушките на ДС, много пусто из форумите......,а, сетих се, няма пари, отидоха за митинги и ся няма за надници.....
1
1
 
20
 
! Отговори
Загрижен преди 10 години
Почна се!Спряха ви първите Евро Пари, нЕма страшно, ще вземем нов 1 млрд. от братушките, да ги раздадем на нашите крадливи спонсори заради, които ги спряха.Защо ли са ни евро пари...?