Всеки българин може да си купи маслинова горичка в Гърция

Кунева: Мораториумът е забрана за българите да продават земята си
155
Всеки българин може да си купи маслинова горичка в Гърция
Меглена Кунева. Снимка: БулФото

Мораториумът за продажба на земя на чужденци всъщност е забрана за българите да продават земята си, коментира пред журналисти лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Ограничението засяга например семейство, което живее в София и няма намерение да обработва земята, а иска да я продаде на някой, който може да даде най-добрата цена, посочи тя, цитирана от БТА.

Преходният период по думите й е бил направен, за да се защитят големите български компании, но поради голямата корупция средният собственик не е получил гаранция.

Не пазим българската земя, просто се състезават по-малко играчи, посочи тя. По думите на Меглена Кунева референдум няма как да се проведе с въпрос да се продава ли българска земя на чужденци.

Тя поясни, че има договор за присъединяване, а продажбата на земеделска земя, според Конституцията, е съобразно този договор. Затова допитването, ако има такова, трябва да е за промяна в основния закон.

Тя отбеляза, че във всички държави-членки на ЕС условията за продажбата на земя са еднакви за граждани на други държави и за местните хора.

Всеки българин може да си купи маслинова горичка в Гърция, даде пример Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдателен преди 10 години
Тая с изкуствено дясно око била!
119
0
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Свършила е курса женицата. Ама защо я излъчвате. Направете и услуга на самата нея!
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бабо Кунке, всеки може да си купи маслинова горичка ама няма със какво. Българите са бедни благодарение на такива национални предатели като тебе бабо Куно. Да, ти може и 100 маслинови горички да си купиш. "Изкарала" си парички като предаде България и българския интерес. За благодарност те направиха еврокомисар. Като любовница на Барозу и там трупа бели пари за черни дни. Тези пари са немъчени и за чужда сметка. Един ден ще си получиш заслуженото. Господ Бог гледа и няма да те подмине милостта му
117
0
 
6
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Кунева моля ви осовбодете ефира!! Няма такъв популизъм, който самата вие защитавате и излъчвате! Нямам думи просто! Не искам да знам мнението ви дори за времето!
116
0
 
8
 
! Отговори
МЕТОДИ преди 10 години
ТАЯ НЕ Е ДОБРЕ!?! ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ИЗСЛЕДВА ИЛИ ДА СИ ЗАПИСВА КАКВО ГОВОРИ И ПОСЛЕ ДА ГО ПРОЧЕТЕ ОТНОВО. КАКВО ОЗНАЧАВА ВСЕКИ!?! ВСЕКИ БОГАТАШ ИЛИ ДОРИ ВСЕКИ БЕДНЯК. ВСЕКИ РАБОТНИК С 300 ЛЕВА ЧИСТА ЗАПЛАТА ИЛИ НАД ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕРИ КОИТО СА С ПЕНСИЯ ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТТА ОТ 251 ЛЕВА, ИЛИ СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ПОСТОЯННО БЕЗРАБОТНИ. ТИЯ ПОЛИТИЦИ НАИСТИНА НЯМАТ АКЪЛ. ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ Е НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ. НЕ МИ СЕ ГОВОРИ ПОВЕЧЕ. КУНЕВА ДА ПОДАРИ НА БЕДНИТЕ ПОНЕ ПО ЕДНО МАСЛИНОВО КЛОНЧЕ !?!
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу продaжнaтa овцa куневa и тоя омрaзеневрейски съюз.
114
0
 
3
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Кунева гледам пак се е изказала. Не разбра ли, че с мрънкане няма да и се вдигне рейтинга? За мен тя се изчерпа и по-скоро пречи на Реформаторският блок, отколкото да му помага с присъствието си. Отдавна няма място в политиката и колкото по-бързо го разбере, толкова повече гласове ще съберат на изборите.
113
0
 
3
 
! Отговори
unicorn875 преди 10 години
Кунева, която ни затвори атомните централи сега иска и земята да ни отрови! Каква наглост! Не ѝ вярвайте за ни]о. Тя доказа че е национален предател.
112
0
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
И АЗ НЕ ЗНАМ ЗАЩО ЛИ НЕ МОГА ДА СИ КУПЯ МАСЛИНОВА ГОРИЧКА В ГЪРЦИЯ ,ОТ 10 ГОДИНИ СЪМ ЗЪБОЛЕКАР В ГЕРМАНИЯ И НЯМАМ ИМОТ НА ХАЛКИДИКИ ,МОЖЕ БИ ЗАЩОТО НЕ СЪМ СПАЛ ПО ПАРКИНЗИТЕ...
111
5
 
1
 
! Отговори
agata преди 10 години
Mnogo gotina snimka i gotina jena
110
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До МоникаИ защо, при наличие на ПОВЕЧЕ кандидати да купят земята му, ще я продава на безценица? Що не избере този, който плати най-много? Напротив: като има само един кандидат купувач за земята ти - няма как да я продадеш за истинската цена - ще се задоволиш с колкото ти даде! Мораториума е само и единствено в интерес на българските олигарси от селскостопанския сектор.
109
2
 
17
 
! Отговори
земеделец преди 10 години
До Реална : Госпожата знае ли каква е цената на декар маслинова горичка в Гърция? Колко процента българи могат да си го позволят? Той и президента Плевнелиев си е купил вила в Халкидики, ама аз мога ли?
108
1
 
10
 
! Отговори
kompot преди 10 години
Не знам защо въобще се хаби да говори по тази тема. Един вид защитава интересите на страната, а докато беше еврокомисар, правеше точно обратното. На това му казвам двулично поведение и нищо повече.
107
8
 
4
 
! Отговори
обективен преди 10 години
" морaториумa" цели повишaвaне нa и без товa съществувaщото нaпрежение между Европa и Сф., крaйнaтa зaдaчкa е излизaне от ЕС и нaбутвaнето нa стрaнaтa в рускaтa кочинa- " еврaзийскaтa дупкa". Земятa е нa чaстни собственици, a не нa " всички", лицемерието тук е " турскaтa зaплaхa", която огрaничaвa единствено европейците!!! Всичко остaнaло сa лъжи!
106
2
 
16
 
! Отговори
UDO преди 10 години
На теория, самоче мадам yes забравя че не всеки българин е крал и продавал България като нея.
105
1
 
26
 
! Отговори
tonkata преди 10 години
Не мога да и гледам физиономията на тази предателка на българските интереси в Европа . Тя не бива да дава съвети, защото преди години съсипа енергетиката ни и до сега не можем да я оправи заради нея !
104
1
 
20
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Набирам за работа в гръцка маслинова гора бивши министри,комунисти и всякаква такава интелигенция.Заплащане-според заслугите към България-т.е-никакво!
103
1
 
9
 
! Отговори
Моника преди 10 години
А фактът, че българите получават жълти стотинки от продажбата на земята. Който иска винаги може да си купи, но какво изгода имат българите от такива продажби? Не е измамен средният собственик, а най-бедният защото е принуден поради положението си да си продаде земята на безценица!
102
2
 
5
 
! Отговори
иван преди 10 години
Тази кака не може или не иска да направи разлика между 10-20 маслинови дръвчета, които днес ги има, а утре не, и обработваема земя.
101
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пръмова, Куневицо, не сме забравили за АЕЦ Козлодуй, Африканската афера и прочие мръсотии по преговорите за присъединяване към ЕС. Откъде наглост да изпълзиш от дупката си. И на изборите се видя - НАРОДЪТ НЕ ТИ ВЯРВА И НЕ ТЕ ИСКА! Навря те в миша дупка, въпреки претенциите ти. Аре у лево, ***!