Необлагаем минимум за всички – не е справедливо!

Искаме да помогнем на най-бедните, заяви Корнелия Нинова
22 ное 2013 08:55,
74
Необлагаем минимум за всички – не е справедливо!
Корнелия Нинова. Снимка: архив, БТА

Въвеждането на необлагаем минимум щеше да бъде несправедлива мярка, защото ще обхване всички – и хората с високи доходи, а ние искахме да помогнем на най-бедните, заяви депутатът от „Коалиция за България” Корнелия Нинова в ефира на БНТ.

По този начин тя обясни решението за връщането на данък общ доход за хората, които получават минимална работна заплата. Нинова отхвърли опасенията, че тази мярка ще увеличи сивата икономика, защото ще има сериозен контрол от страна на Инспекцията по труда.

Депутатът припомни, че за нерегистриране на трудовите договори или неверни данни в тях работодателите се наказват с глоби, достигащи 15 хил. лева. Тя призова още работещите да не крият доходи и да не се съгласяват да бъдат осигурявани на минимална заплата, защото ще получават ниски пенсии.

Нинова обаче не можа да отговори каква ще бъде мотивацията за това действие, при положение че правилата в пенсионната система се променят толкова често.

„Червеният” депутат изчисли, че социалните мерки на правителството ще засегнат 3,5 млн. българи – млади хора, майки, хора в неравностойно положение, пенсионери и хора с ниски доходи. Средствата за тези социални разходи ще дойдат от ръста на икономиката, заложен в размер на 1,8%, а не от заеми, убедена е Нинова.

Припомняме, че вчера в бюджетната комисия на Народното събрание на второ четене премина бюджетът на Държавното обществено осигуряване. От дебатите стана ясно, че не са заложени всички социални обещания на управляващите и не е ясно откъде могат да дойдат средства за тях.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
другарки и другари преди 10 години
Когато един човек работи повече - получава повече.Ако мислите, че този човек е престъпник - вкарайте го в затвора.Уви!Вие искате да паразитирате в/у него и той да ви работи само защото сте търтеи и евтини избиратели на комунистическата банда!Дори и при сегашния данък едни плащат с пъти повече от други, но защо?!Щом някой плаща повече данъци, защо гласът му на избори е равен с този, който паразитира?!Този който плаща, какво повече получава срещу труда и парите си от държавата?!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Необлагаем минимум за всички справедливо е другарко Ниниова също така справедливо е чевените олигарси да плащат за спечелените милиончета 40% - 50% а не както сега 10 И оправдания че щело да има сива икономика невървят тези които укриват милиони данъци от демократичния запад влизат в затвора а в червен Китай ги разстрелват в България нищо не им правят
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема е че трябва да се премахне плоския данък и да се въведе подоходна скала на облагането но на червената олигархия монополите енергодружества банки търговски вериги не им изнася и така се изнася капитал от България парите ни отиват в за яхти самолети имоти в чужбина и сметки в швейцарски банки . Плоския данък е колониален данък и никъде в цивилизования свят го няма . Бедните ще духат супата докато мафията БСП / ГЕРБ ви управлява ще раздухват омразата и ше ви разделят за ви владеят
64
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Егати малоумното оправдание. Ако искат да не товарят бедните хора да махнат скапания плосък данък. Само дето фирмите никога няма да го допуснат.Кадето живея закона на годишна база е до 6 700 - не се облага, до 21к - 10%, 21к - 37к 20%, 37к - 100к 40% над 100к - 50%. А те милите бизнеси се оплакват че плащат данъци - смешници.С тия празни закони, да си задържите мястото, ще фалирате държавата всички *** за последните 24 години.
63
0
 
0
 
! Отговори
abe преди 10 години
То не е справедливо да вземаш 350 лв вместо 340 и да изгубиш "ценното" възстановяване на данъка през 2015 , не е справедливо на някой да не му стигат 1000 лв за храна, а някой да седи гладен , че да нахрани децата ама да не се задълбочаваме толкоз.
62
0
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 10 години
Виж сега, доходи не се увеличават със закон! Те се изработват и изкарват от пазара, ако има полза от теб, продукта или услугата ти. А развитие няма в БГ по една проста причина-голяма част от хората няма какво да предложат на пазара на труда, нямат никакви умения. В 21 век не става с *** и мотиката. Аз за да имам високи доходи в БГ, съм влагал в себе си над 15г, хиляди безсънни нощи и недели, фикус върху клиента и ефективността,непрекъснато самоусъвършенстване и гонене на резултати.
61
0
 
6
 
! Отговори
симпатяга преди 10 години
Добре де, моите доходи са около 200хил лв на година. Това прави около 20х данък, 8х осигуровки, харча около половината,т.е.20х ддс. Демек 50х давам на държавата на година, да издържа с тях ***,хрантутници и др. Справедливо ли е ви питам да плащам пак за частно училище, втори път за здраве,10г не съм ползвал НИЩО от държавата, дал съм й 500х общо. Това дали е справедливо? Щото аз доста се гърбя,зада имам тези доходи, а на тези им било малко, дайте викат още. А, ще ви *** м*мата,мръсни комунисти
60
0
 
8
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 10 години
Само ЛЪЖИ, ПРАЗНО ГОВОРЕНЕ, ЗАБЛУДА ЗА ПЕНСИОНЕРИ, само на това се наслушахме с ТЕЗИ МАФИОТИ В Правителство и Парламент ! ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДЕСЕТОКРАТНО, иначе сме обречени на вечна мизерияяяяя , чувате ли НЕКАДЪРНИЦИ ГАДНИ ??? ТАКА СТЕ я сбъркали цялата система, че страната ни няма да се освести още 10 години след вас !!! Народа трябва да ви ОТРЕЖЕ най-малко главите, за да се спаси от ПОРАЖЕНИЯТА които нанасяте в момента !!! Къде потънаха МИЛИАРДИТЕ ЗАЕМИ, които теглихте ?
59
1
 
7
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
Kakaво значи това "майки в неравностойно полижение"?В какво са 'неравностойни' и защо?Иначе това могат комунистите: лъжи, демагогия и разделяне на населението. Докараха 80% от населението до просешка тояга и после го правят зависимо от подаяния с помощи, надбавки и некви 30 лв, които щели да им ги връщат, ама "инспекцията щяла незнам си кво" Другарите правят от цели прослойки *** за да могат да се държат на власт!Факт!
58
2
 
15
 
! Отговори
ICo преди 10 години
ВЪН! Некадърни популисти! Няма да плащам и за бай *** за да може да ви ходи по митингите! ОСТАВКА !
57
0
 
9
 
! Отговори
Дрън дрън преди 10 години
Необлагаем минимум за всички не е справедливо!------------------------------------------------------------------------------------А плосък данък за всички е справедливо, нали другарко нинова?
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е някакъв оксиморон... Как може да е НЕСПРАВЕДЛИВО понеже е за ВСИЧКИ???Може, може - по комунистически - там всичко може и оксиморони няма :)
55
0
 
9
 
! Отговори
anastasia.bozdukova преди 10 години
А на бас, че няма сериозен контрол от страна на Инспекцията по труда! Вие в кой свят живеете бе?! Ако имаше контрол в държавата щяха да влизат три пъти по-големи суми и нямаше да се чудите от къде да сколасате бюджет. 24 години не спряхте таз порочна практика, защото на ВАС така ви утърва. А ние с тез промени ще направим по 40-50 години стаж и пак няма да се пенсионираме щото или ще пукнем на работното си място или ще се наложи да работим до гроб. Смешници!
54
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не забравяйте, че именно БСП и тройната коалиция въведе плоският данък при Сергей Станишев! Комунистите няма да се откажат лесно от него, защото той облагодетелства именно тях: червено-турската олигархия!
53
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Кога Нинова ще помогнете на най-бедните, като изплатите чак в края на 2015 г. удържаният данък за 2014 г.? Вероятно тази помощ ще бъде "изядена" много преди да се получи! 85 % от българите сме изключително бедни! Но, не защото сме некадърни и необразовани, а защото вие управляващите ни поставихте в това положение, цели 24 г.! Така, че вземете си "помощта" и си я заврете в.........! Ние искаме реални социални промени сега! Парите са ни нужни сега, днес и не в този размер!
52
0
 
17
 
! Отговори
Спестеният преди 10 години
минимум, служи на Нинова да си купи костюм от Долче и ГабанаПоне да беше облякла нещо човешко, докато тормози хората с безчовечието си
51
1
 
9
 
! Отговори
МОООЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!!! преди 10 години
Как в другата част на Европа има такъв! И го считат за доста справедливо. Тук няма дори и социална помощ, хората умират по улиците..................!!!!!!!!!!!!!!!!Грешници!!!!!
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте с очите си колко са нагли управляващите в България (на всяко ниво):haskovo.net/news/143615/Kmetat:-Kato-ne-vi-haresva,-napravete-si-gradina.-Maykite:-Ostavka!-(video)
49
0
 
25
 
! Отговори
Драган преди 10 години
Нищо не става от бивши комунисти (социалисти) могат само да лъжат, репресират и да се облагодетелстват за сметка на нормалните хора ! Синдикатите в България са социалистически израстъци, а не естествено създали се структури. Като такива в комбинация с алчни политици крайния резултат е 270 лв. заплата за 1 месец с неясно колко работни часа 160-200 .Търпеливият човек го ЗАСЛУЖАВА, малко му е ! Ако не ядеше и пушеше , можеше и без пари да работи !
48
0
 
6
 
! Отговори
Kervizov преди 10 години
20%DDS e mega hyper visok i nai-visok v eu danak. 12 mesetza po150? dohod sa 1800? za 1 godina i ot tyah 360? otivat v mafiotskite partii, a netto za rabotlivia bg rob ostavat 1440? da si kupuva hlyab, voda, elenergya, benzin,telefoni, naem za jiliste, parking, vinetki, che i taksi bukluk da plasta. ot 3.5 miliona bg beli robi bg darjavata pribira 260 miliona ? - i za kakvo otivat?! za mafiotski bg partii da darjat bg narod v robstvo s 150? mesechna zaplata v eu?!