С BG документи екстрадираме бежанците за...

МВР подготви спешни промени в Закона за чужденците
24 ное 2013 19:00,
79
С BG документи екстрадираме бежанците за...
Снимка: архив, Булфото

МВР е измислило вариант как нежеланите имигранти да бъдат изпращани обратно по родните им страни дори когато посолствата на тези държави не желаят да ги припознаят и да им издадат пасавани.

Това ще става с издаване на български документ за самоличност, който ще се нарича удостоверение за напускане на страната, съобщи "24 часа".

Още по темата
Новата разпоредба е записана в промени на правилника на Закона за чужденците, които предлага вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Промените трябва да бъдат одобрени от правителството в средата на декември.

Удостоверение за напускане ще се издава на чужди граждани с липсващи документи за самоличност, чиито държави нямат дипломатическо представителство у нас или пък посолството в София отказва да им издаде временен паспорт, гласи новата разпоредба.

Така всъщност правителството се надява да се пребори с проблема с незаконните имигранти от държави в Африка. Те влизат у нас без документи, а посолствата на родните им страни отказват да ги припознаят. Най-голям е проблемът с влизащите у нас алжирци.

Хората, които приютяват кандидати за бежанци по домовете си, ще трябва да декларират пред МВР, че имат възможност да им осигурят издръжка, гласи друг от новите текстове в правилника. Тя трябва да е равна на най-ниската социална пенсия, която през тази година е 110 лв., а през 2014 г. ще е 113 лв.

Български гражданин, който иска да доведе у нас чужденец като член на семейството си, пък ще трябва да доказва, че има достатъчно средства за издръжката му.

С Чужденците, които искат да стоят у нас дългосрочно заради собствен имот, пък ще трябва да влагат в наша банка поне 600 000 лв. или пък да имат собственост в страната на тази стойност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека всяко ***, което малко от малко може да мисли, осъзнае що за стока са си избрали да ги управлява!Жалкото е, че всички българи сме в кюпа!А на тези наглеци тактиката от първия ден им е "ако мине номерът"!Дай да назначим Тихолов, пък ако мине номерът!Дай да предложим Пеевски - ако мине номерът!Дай да вкараме закон за вакъфските имоти - ако мине номерът!Дай да пускаме *** през граница -ако мине номерът!Е, да, ама номерът не минава!
48
0
 
4
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Крайно време е това правителство, неспособно да се справи с граничните нарушители, ДА СИ ИДЕ!! В програмите на новите кандидати да се търси как ще се справят с "бежанците" и то така, че никой от тях да не остане в България!!
47
3
 
6
 
! Отговори
Aми преди 10 години
Да,що да е лесно,като може да е трудно?Вместо да бяха послушали Атака преди 2 мес.и да бяхазатворили границите,сега тепърва "уж"ще ги гоним...!Ама така е,Николай Младенов като еподписал "лани"договор за 150 000 "бежанци",сега освен да се мъчат да се справят някаксис "наследството",друго не им остава...
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не напишете истината - че зад вълната от "бежанци" се крие споразумение подписано от отслужилия войнския си дълг в Израел "български" външен министър Младенов? Вече награден с международен пост! А сега трябва да се оправят наследените от ГЕРБ бакии... Такива ги оплескаха, че ако господ е създал света за седем дни, за да се оправи "наследството" им и на него ще му трябват години.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ум царува, ум робува, ум патки пасе". Ние сме патките!
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И как ще стане тази работа? Родните им страни, ако изобщо можем да ги определим, защото влизат без документи, няма да ги приемат. Западните пък съвсем! Понеже ще са с документи, издадени от България, ще ни ги връщат до второ пришествие. Те да не ги насочват насам случайно, че да ги приемат с отворени обятия! Чудят се как да ни залъжат. Осъдени сме от родните си умници-политици да се превърнем в гето по границите на ЕС. Мила Родино, ти БЕШЕ земен рай!
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството ще получи 27 млн. евро за справяне с бежанците,но БСП и ДПС ще откраднат всичко,а емигрантите ще останат тук да мизерстват или ще бягат в Западна Европа,откъдето ще ни ги връщат.Затова,най-добре е не да приемаме пари,а да организираме полицейски шайки по улиците (както е навсякъде по света) и когото хванат без документи да бъде транспортиран да Африка, например,Ще е скъпо,но ще решим проблема.
42
2
 
33
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
защо не пишите ,кой ги пусна ,за него нямали наказание , да се страхувам в 5ч да мина по лъвов мост, и кой плаща за всички тия мюсюлмански *** , ами те техните държави не ги искат , а аз със 205лева ще плащам за тях и на всичкото одгоре и да ме е страх , ама хурка трябва да падне
41
1
 
19
 
! Отговори
чрез посредник преди 10 години
Повечето Сирийци знаят пътя , как се стига до Германия , както Сърбите в Германия с БГ лични карти буквално закупени за по 1500 евро от България на черно чрез посредник
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ive emi kotenceto aromatizirano li e?
39
5
 
32
 
! Отговори
вуйко преди 10 години
ВИДЯХ ЕДНА СНИМКА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДВЙСЕТИНА КЮМЮРЕСТИ *** ДА СЕ СМЕЯТ НАГЛО НА НАШЕТО ТЪРПЕНИЕ И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ МОЖЕМ ЛИ ДА СЕ СПРАВИМ С ТАЯ ***
38
0
 
14
 
! Отговори
Огнян преди 10 години
Глупав Закон, те срешу 600 000 може всеки т.е мафиот с неясни пари. Бедният емигрант готов на всякаква работа неможе. Реално това е закон за изгонване на всички бежанци и имигранти,
37
2
 
41
 
! Отговори
Късно е, чадо! преди 10 години
След дъжд качулка. Защото на родните политици им беше много трудно да предвидят какво ще се случи поради безхаберието им и сляпото изпълняване на указанията от ЕС. Къде бяха специалистите и многобройните съветници? Изобщо някой поиска ли мнението им? Да бяха попитали Ив.Костов как успя да запази България от албанското нашествие, без да ни "накажат" за непослушанието. Не, всеки следващ управляващ се смята за по-велик от другия. Резултатът ще е трайна политическа и икономическа дестабилизация.
36
6
 
6
 
! Отговори
циганина преди 10 години
До номер 51 - и не само пишем а можем и на кирилица за разлика от теб ''българино или българко'' но все тая какво си ...а сега ти смятай ..как говориш на български а пишеш на латиница ... нещо ме съмнява националността ти ..Е разбираемо все пак 500 години турско робство си оказват влияние ...е гиии последствията ги виждам ..в коментарите на такива като тебе *** ....
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
?!"...ще напускат с български документ страната!?!?!?!?!?!?"Никой не иска да има издава документ,ама ние даваме!!!!И си остават ВЕЧНО Наши!!!Собствената им страна не ще алжирци,ама ние даваме!!!Ех,предатели такива!?!?!?
34
11
 
6
 
! Отговори
magda преди 10 години
DO VCIchKI BG .PRECTANETE DA SAVISCHDATE I DA XYLITE NAC *** SASCHTOTO NIE NE CME VINOVNI A VASCHITE BG. POLETIZI KOGATO NE RASBIRATE PONE MALCHETE I HE PORASCHDAITE OMRASA KÖM NARODA SASCHTO VCICHKI CME XORA NA TOSI CVÖT.
33
2
 
34
 
! Отговори
elena преди 10 години
Сети се правителството да променя закона за бежанците много късно страната ни е на дъното а те нехаят и ще стане още по зле престъпления и убийства разни отряди и това го дължим на управляващите !!
32
7
 
8
 
! Отговори
ha преди 10 години
ama i *** LI POCHNAHA DA PISHAT TUKA ? Smjatai za kvo stava duma ... Mi te kak pishat kato ne mogat i da govorjat.
31
9
 
3
 
! Отговори
isto4no romeliec преди 10 години
ODESSA has mo kar sma4kan pidal si .
30
8
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 10 години
Национализация и да ги обезщетят с компенсаторки