Възможни са промени в бюджета, ремонт на кабинета – не

Управляващите се събраха на семинар в Боровец
Обновена: 29 ное 2013 19:25 | 29 ное 2013 19:09, Красимир Ангелов
11
Възможни са промени в бюджета, ремонт на кабинета – не
Татяна Буруджиева. Снимка: Булфото

Възможни са промени в бюджета, аз лично се надявам да бъдат свързани с финансирането на партиите, обяви пред журналисти депутатът от Коалиция за България Татяна Буруджиева по повод семинара на парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС с правителството, който ще се проведе в Боровец.

„Мисля, че ще постигнем съгласие по това да бъдат намалени субсидиите на партиите“, посочи тя.

Тя бе категорична, че на семинара няма да става въпрос за евентуален ремонт на кабинета.
„През следващата година ще видим с пълна яснота кой от министрите наистина се справя с политиките и задачите, заради които е на този пост“, посочи тя.

Според Буруджиева именно през следващата година правителството вече ще изпълнява своите приоритети, а няма като спешна помощ да решава натрупани и забавени проблеми поради политическата и икономическата ситуация в България.

„Червената“ депутатка посочи още, че на семинара ще се коментира и Изборният кодекс и ще се търси сближаване на позициите. „Би трябвало да можем да отидем към решения, които да подкрепим заедно в зала“, добави тя.

„Длъжни сме да направим оценка на всички плюсове и минуси, какво е постигнато и да се види как през следващата година с бюджета, който ще гласуваме на второ четене следващата седмица, ще могат да бъдат реализирани приоритетите и политиките, заложени в програмата на правителството“, посочи тя.

По думите на Буруджиева общата оценка от тези шест месеца е, че състоянието на държавата не е добро, „няма я държавността, администрацията не функционира с необходимото качество и потенциал, а това се отразява най-вече върху възможностите на икономиката и възстановяването на социалната справедливост“.

БСП обмисля да предложи прагът за пренареждане на листата при преференциално гласуване да е 7 процента, обяви от своя страна депутатът от левицата Мая Манолова. По думите й Изборният кодекс не може да бъде обект на пазарлък.

Манолова отбеляза, че в проекта на нов Изборен кодекс не е заложено задължително гласуване, защото по думите й за това били необходими промени в Конституцията.

На семинара, освен проекта на нов Изборен кодекс, ще се обсъжда и финансирането на партиите. Според Манолова обаче не може да се очаква драстично намаление на субсидиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
jo преди 10 години
Грозна муцуна на травестит. Най-доброто , което може да създаде един убиец на българи.
6
1
 
14
 
! Отговори
kostur преди 10 години
Откак е в парламента , Бураджиева и Орешарски говорят само глупости .Първия закон , който гласуваха , изготвен специално за Пеевски им сваля маската...Кутев , който досега е казал само една вярна мисъл че---БСП е грозна , вредна и опасна като СПИН , т.е. трябва бърз лек..БСП стана патерица на ДПС и Доган , маша на фашиста Сидеров...Какво падение , хора..Не че в БСП няма и по-нормални хора--Д.Янкова , Кадиев..но каква ползата. Злодея Станишев ги мачка.Но скоро пада
5
1
 
19
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Дъщерята на комунистическият убиец-садист Иван Буруджиев ни учи на морал.Бившият партизанин Буруджиев е отговорен за смъртта на десетки хиляди българи в седмиците веднага след 9. 09. 1944 г.
4
1
 
10
 
! Отговори
дт преди 10 години
Aко Мая Манолова представяше прогнозата за времето:"Няма зима, това са само няколко платени хора с кожуси.В малките градове е лято".
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски е гл. оганизатор на седянките
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП И ДПС ПРОВЕЖДАТ "Таината вечеря на седмаците"
1
3
 
18
 
! Отговори
До Грозотията преди 10 години
ПОРЕДНАТА ЧЕРВЕНА ***!