НС направи анкетна комисия за летище Божурище

Не всичко е кебапчета и кюфтета, да не разпродаваме всичко, зове Рашидов
Обновена: 4 дек 2013 14:01 | 4 дек 2013 11:20,
1
НС направи анкетна комисия за летище Божурище
Снимка: Impact Press Group

Парламентът единодушно прие създаването на Временна анкетна комисия за проверка на обстоятелствата около продажбата на летище Божурище през 2005 г., както и процедурата за обвяване на летището за паметник на културата през 2008 г. и през 2010г. 164 депутати гласуваха предложението и всички го подкрепиха.

Председател на комисията стана Петър Мутафчиев от БСП. Предложението на ГЕРБ беше за Данаил Кирилов.

Още по време на обсъждането стана ясно, че всички парламентарни групи ще подкрепят проекта за решение на ГЕРБ.

"Не всичко е кебапчета и кюфтета. Думата "паметник" идва от думата "памет". Нека да не разпродаваме всичко в държавата си", заяви пред депутатите Вежди Рашидов от ГЕРБ.

"Години наред се действа за унищожаване на тази светиня – летище Божурище. Това е най-старото действащо летище не само в България, но и в света. Тази година трябва да честваме 100 години от създаване на летището", заяви Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ, който предложи създаването на комисията.

Той раздаде на депутатите и факти относно летище Бужурище.

Депутатите все пак си размениха остри реплики по време на дебатите, продължили близо час. Велчев на няколко пъти заяви, че не желае дискусията да се политизира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
НЕ РАЗПРОДАВАЙТЕ БЪЛГАРИЯФРЕНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ИСКА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗА ВСИЧКИ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ЕС ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЗА ЕДНАКЪВ ТРУД И УСЛОВИЯ НА ТРУД...НЯМА РАЗЛИКА НА РАБОТНИКА В ЕДНА КЛАННИЦА ВЪВ ФРАНЦИЯ И ОНЗИ В ГЕРМАНИЯ ПРОДЪЛЖАВА ОЛАНД...НО РАЗЛИКАТА В ЗАПЛАТИТЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕБИЙНА,,20ЕВРО НА ЧАС ВЪВ ФРАНЦИЯ И 8,5ЕВРО В ГЕРМАНИЯ А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА СЪЩИЯ РАБОТНИК В БЪЛГАРИЯ ИЛИ РУМЪНИЯ...ЯВНО ПАРИ ИМА НО НЯКОЙ ПЕЧЕЛИ И ГИ ИЗНАСЯ..ЗАТУЙ ВСЕКИДНЕВЕН КОНТРОЛ ОТ НАП С РАЗЛИЧНИ СЛУЖИТ