Манолова да си ходи, нарушава правилника, скочиха от ГЕРБ

Червеното острие се защити: Нямат основание!
Обновена: 5 дек 2013 16:51 | 5 дек 2013 16:51,
96
Манолова да си ходи, нарушава правилника, скочиха от ГЕРБ
Мая Манолова Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ искат освобождаването на Мая Манолова като зам.-председател на Народното събрание заради системно нарушаване на правилника. Манолова от своя страна категорично отрече да е нарушавала правилата.

Всеки ден процедура след процедура се нарушава, оплака се Димитър Главчев от ГЕРБ. Днес НС достигна своите низини, обясни депутатът. Той визираше изказването на Павел Шопов от "Атака", който нападна майката на загиналата на пешеходна пътека Лора – Нели Петрова, която сега е депутат от ГЕРБ.

Според Главчев самата атмосфера в Народното събрание се създава от ръководството на НС и в частност от Манолова.

Още по темата
От опозицията се възмутиха, че Манолова си позволява да прави квалификации и системно не дава думата.

ПГ на ГЕРБ беше възпрепятствана и не можа да изложи мотивите си по бюджета, ядоса се Цвета Караянчева. Тук демокрацията е нарушена, заяви тя. Ако те не дават на нас, народните представители, думата, какво остава за обикновените граждани, които всеки ден са навън, заяви Караянчева.

Наистина в безпрецедентна атмосфера вече няколко дни протичат заседанията на НС, заяви и Десислава Атанасова. Според нея тя е наложена от Манолова, която цензурира и лишава депутатите от възможности за процедури и изказвания.

Десислава Атанасова беше най-възмутена, че Манолова не е взела думата и не е наказала Шопов за нападките му срещу Нели Петрова.

Грубо наруши не само парламентаризма, но грубо наруши морала и толерантността, ядоса се тя.

Особено засегнат беше и Станислав Иванов. Към него беше отправена репликата на Манолова: Седнете си, за да не ви помогна да си седнете. Оказа се, че Иванов бил истински стъписан от изказването. Той се оплака, че след днешните й думи вече не вярва, че живеем в правова държава.

ГЕРБ няма да излъчат зам.-председател на НС въпреки искането си за оставка на Манолова.

Не съм нарушила правилника, защити се в отговор червеното острие. Няма да позволя, докато водя заседанието, да превърнат бюджета в цирк, заяви Манолова. Тя допълни, че ако искането бъде внесено днес, то ще бъде разгледано в пленарната зала утре.

Не мисля, че имат основание, заяви зам.-председателят на НС, като допълни, че на моменти е била твърде толерантна, водена от мнението, че опозицията трябва да изразява мнението си. По думите на Манолова обаче приемането на Закона за бюджета се бави с процедури и „тупкане на топката“ от опозицията. Това трябва да стане в нормални срокове. Вече трети ден се занимаваме с процедури, с повтаряне по десет пъти на едно и също, ядоса се тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
15
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тоя *** Боко изобщо ходи ли на работа?Майчето веднага да му поиска оставката.
53
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ОТ ГЕРБ РУШАТ БЪЛГАРИЯ--ТЕ СА ПРОВОКАТОРИТЕ ПОДПЛАТЕНИ С ФИНИКИИСКИ ЗНАЦИ.....ТЕЖКО НА БЪЛГАРИТЕ АКО СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ....В КОМБИНА С КУПАТОРИТЕ И РИФОРМАТОРИТЕ....
52
15
 
16
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Днес гледах клип, в който се вижда как "новите будители" ритат оградата, мятат бомбички и димки по тази институция. Един дори се беше окачил върху паметника пред Парламента върху главите на героите освободили България... Това ли са "новите будители"?!?!?!
51
14
 
11
 
! Отговори
дедо преди 10 години
И без това герб не ходят на работа с какво Манолова им е виновна.Ами да бяха предлажили замесник председател и когато са в залата тои ще го води.Манолова им е виновна.Те като няма за кво да се хванат Мая им виновна.Герб се държат в НС като хулигани.Целта им винаги да се създават колкото се може по големи бъркотии в НС и цялата държава.Престъпна шаика са те като водачите си.В пандиза им е мястото.Там да недоволстват.Близачи и доносници на Брюксел.
50
14
 
13
 
! Отговори
Брат Му на Винету преди 10 години
не барайте МАЯ ,НЕКАДЪРНИЦИ
49
4
 
7
 
! Отговори
Стоичччко преди 10 години
Всички сте едни и същи разбойници, алчни за власт ДА ВИ ................!
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Dima1936Много сте наивна г-жо след като вярвате,че Манолова е права-не,не е-това не и е бащиния...
47
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪВСЕМ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ГЕРБ КАКВО ИСКАТ,СТАВА ВЪПРОС ЗА ТОВА,ЧЕ ТУК СЕ ИЗМИСЛЯТ ПРАВИЛА,КОИТО СА ИМ УДОБНИ НА ГОСПОДАТА ОТ БСП И СТАВА СТРАШНО ЗА ХОРАТА ОТ ВЪН-ТОВА,КОЕТО КОРЕНИХМЕ 24 ГОД....ТИЯ ГЛЕДАТ ДА ГО ПОСЕЯТ НАНОВО.............ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ
46
1
 
6
 
! Отговори
художника преди 10 години
До ХасмукарКъде се покри бат` ви Сали бе? В бюджета няма ли пари за ***? Докато зяпаш на Цецко у паничката, току виж че са ви оставили на сухо.
45
11
 
14
 
! Отговори
73737 преди 10 години
Наглите гербери цвърчат, а до скоро хулеха като хамали от трибуната на НС.И от къде се появиха тези шматки Цецка Караникоя и Деси Дуловска, които не могат да си преброят ушите по главите?Да не говорим за ръсещите клишета Лиленца и Искренца...Марш по дупките , гербери нещастни!Отивайте там , откъдето изпълзяхте като *** преди 4години!
44
7
 
8
 
! Отговори
Командира преди 10 години
А бе то ако беше така , щяхте да изгоните всичките си опоненти , но народа решава , а не Бойко и слугинажа му!!!Но къде у герберо толкова акъл!Затова слушай заповедите на Командира /НАРОДА/ и изпълнявай !А не да да се водиш по акъла на тиквата от Банкя!!!
43
1
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 10 години
А клоуните вътре какво ще ги правим?
42
4
 
3
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Това навява асоциации за бостанско плашило, честно.
41
6
 
9
 
! Отговори
Хасмукар преди 10 години
Цецоооу, га зе от Марков апартамента, не ривеше. Връщай го, скапантийо!
40
11
 
12
 
! Отговори
забранена със закон! преди 10 години
Криминалната шайка ЕТ "герб" на агент Буда, трябва да бъде обявена за противоконституционна и да бъде забранена със закон!
39
2
 
2
 
! Отговори
MAAFAKA преди 10 години
До ПътуващияАМИН!!!
38
1
 
14
 
! Отговори
Пътуващия преди 10 години
Ами дайте да го бутнем най-накрая тоя цирк, че много се задържа...
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да позволя, докато водя заседанието, да превърнат бюджета в цирк, заяви Манолова. -- Да се чете: аз сама ще се погрижа да се превърне в цирк.
36
13
 
10
 
! Отговори
как вървят апартамен преди 10 години
Цецо, как вървят апартаментите, пардон, килиите, в софийския Централен затвор?
35
7
 
12
 
! Отговори
MAAFAKA преди 10 години
Дайте на простака власт и му гледайте сеира...Незнам какво не й е ясно!!! *** в парламента, няма в нито една държава... освен ...