Манолова да си ходи, нарушава правилника, скочиха от ГЕРБ

Червеното острие се защити: Нямат основание!
Обновена: 5 дек 2013 16:51 | 5 дек 2013 16:51,
96
Манолова да си ходи, нарушава правилника, скочиха от ГЕРБ
Мая Манолова Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ искат освобождаването на Мая Манолова като зам.-председател на Народното събрание заради системно нарушаване на правилника. Манолова от своя страна категорично отрече да е нарушавала правилата.

Всеки ден процедура след процедура се нарушава, оплака се Димитър Главчев от ГЕРБ. Днес НС достигна своите низини, обясни депутатът. Той визираше изказването на Павел Шопов от "Атака", който нападна майката на загиналата на пешеходна пътека Лора – Нели Петрова, която сега е депутат от ГЕРБ.

Според Главчев самата атмосфера в Народното събрание се създава от ръководството на НС и в частност от Манолова.

Още по темата
От опозицията се възмутиха, че Манолова си позволява да прави квалификации и системно не дава думата.

ПГ на ГЕРБ беше възпрепятствана и не можа да изложи мотивите си по бюджета, ядоса се Цвета Караянчева. Тук демокрацията е нарушена, заяви тя. Ако те не дават на нас, народните представители, думата, какво остава за обикновените граждани, които всеки ден са навън, заяви Караянчева.

Наистина в безпрецедентна атмосфера вече няколко дни протичат заседанията на НС, заяви и Десислава Атанасова. Според нея тя е наложена от Манолова, която цензурира и лишава депутатите от възможности за процедури и изказвания.

Десислава Атанасова беше най-възмутена, че Манолова не е взела думата и не е наказала Шопов за нападките му срещу Нели Петрова.

Грубо наруши не само парламентаризма, но грубо наруши морала и толерантността, ядоса се тя.

Особено засегнат беше и Станислав Иванов. Към него беше отправена репликата на Манолова: Седнете си, за да не ви помогна да си седнете. Оказа се, че Иванов бил истински стъписан от изказването. Той се оплака, че след днешните й думи вече не вярва, че живеем в правова държава.

ГЕРБ няма да излъчат зам.-председател на НС въпреки искането си за оставка на Манолова.

Не съм нарушила правилника, защити се в отговор червеното острие. Няма да позволя, докато водя заседанието, да превърнат бюджета в цирк, заяви Манолова. Тя допълни, че ако искането бъде внесено днес, то ще бъде разгледано в пленарната зала утре.

Не мисля, че имат основание, заяви зам.-председателят на НС, като допълни, че на моменти е била твърде толерантна, водена от мнението, че опозицията трябва да изразява мнението си. По думите на Манолова обаче приемането на Закона за бюджета се бави с процедури и „тупкане на топката“ от опозицията. Това трябва да стане в нормални срокове. Вече трети ден се занимаваме с процедури, с повтаряне по десет пъти на едно и също, ядоса се тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
11
 
! Отговори
да влиза в пандиза преди 10 години
Цецо Лажецо да влиза в пандиза и от там да не излиза!
33
10
 
10
 
! Отговори
Грездей преди 10 години
ОСТАВКА бе ***!
32
11
 
11
 
! Отговори
Хасмукар преди 10 години
ГЕРБ+РБ= пътуващ цирк "Винету"
31
7
 
12
 
! Отговори
glarus 3 преди 10 години
пчеличката мая е вечно ядосана понеже няма кой да и опрашва червената личинка.от толкова много говорене и нищо не казване май всички опрашващи вдигат ръце.
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП+ДПС+емигранти=Ислямска РепубликаБългарияВ последната фаза БСП става излишна и ще получи мощен шут.
29
7
 
8
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
Майче искам да се наведеш и да си хванеш палците на краката другото остави на мен.....
28
8
 
12
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Не само уруспията Мая трябва да си ходи. Цялата червена и турска гмеж трябва да се измете от живота на българите за да имаме шанс да направим нещо хубаво от родината си. Тези пиявици задушават всичко положително и има няма 6 месеца откак са на власт и ето вече имаме спрени пари по еврофондове. Само че това какво ли говори на бабите, турците и *** които са гласували за тия превратаджии? За тях е важно че ще има социални пари, нищо че са 5 лв. Оставка червени ***!
27
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахах , къде ще си ходи бе гейбери смешни ? Типичния селски изказ от софийските села , "да си ходи" ,тикви кухи ...аахахахахахаха
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бившият еврокомисар Меглена Кунева е опитала да сондира идеята нейната партия "Движение България на гражданите" да бъде приета за член на Европейската народна партия. По думите на Яцек Сариуж-Волски, зам.-председател на ЕНП, това е направено индиректно". Той уточни, че на Кунева е била отказана такава среща, съобщи ДарикРешението на ЕНП беше такава среща да не се състои. ЕНП говори в един глас. Основната ни партия в България е ГЕРБ. Не разговаряме с други партии, отказваме да се срещаме с тя
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бившият еврокомисар Меглена Кунева е опитала да сондира идеята нейната партия "Движение България на гражданите" да бъде приета за член на Европейската народна партия. По думите на Яцек Сариуж-Волски, зам.-председател на ЕНП, това е направено индиректно". Той уточни, че на Кунева е била отказана такава среща, съобщи ДарикРешението на ЕНП беше такава среща да не се състои. ЕНП говори в един глас. Основната ни партия в България е ГЕРБ. Не разговаряме с други партии, отказваме да се срещаме с тях. С партиите в една страна, които застават срещу партии от ЕНП, се сбогуваме", каза Волски и допълн
24
6
 
12
 
! Отговори
косача преди 10 години
Майче,бащати ако знаеше ,че ще излезеш такава грозотия, щеше да те изхвърли на рогозката
23
3
 
8
 
! Отговори
мая преди 10 години
и гербаджиите и манолова да си ходят! стига сме им слушали разприте селски и махленски, затова ли ги пратихме там да си мерят егото или да мислят за народа1 всички вън ама вън и да с евръщат по селата! наглеци мръсни1
22
2
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Баси, Баце се покри като плъх и аха-аха да хвърли кърпата, ама фенове не разбрали - още влакове взривяват.
21
18
 
8
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Герберастите не разбраха ли, че следващите избори са 2017-а?! Дали ще ги има на политическата карта, тава е отделен въпрос.
20
1
 
13
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Само мор за дружинните!
19
13
 
15
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Баси и яката мацка е Майчето.Не като мутантите травестити на ГРОБ - Фидосова, Цачева и Йелева.Ха-ха-ха
18
7
 
12
 
! Отговори
KUSTENDILSKA SLIVRKA преди 10 години
VUN MURSHO SKAPANA.OTIVAI NA MAGISTRALATA,TAM TI E MYASTOTO.
17
3
 
6
 
! Отговори
Демокрация или преди 10 години
"Казано е, че представителната демокрацията е най-лошата форма на управление, но не сме открили по-добра, защото Ние Господарите на СВЕТЪТ, това решихме за Вас, да Ви ЗАРОБИМ четворно ДО ЖИВОТ и СЛЕД него. Един път чрез работодателите, втори път чрез банките, трети път чрез представителните политици и четвърти път чрез РЕЛИГИЯТА. Защо да може, да МислИ или да желае да МислИ самостоятелно ВСЕКИ от Вас, когато Ние МОЖЕМ да НАЛОЖИМ НАШИТЕ мисли върху и във ВСЕКИ от Вас?! Вие гражданите желаете да се представлявате сами, да ама друг път. В съда ще бъдете представлявани от друг - адвокат се нарича
16
2
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 10 години
и аз имам ама с татяна дончева ,велислава дърева и искра фидосова
15
2
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
до ***.Не знам какво да ти отговоря, другарю, наистина. Когато имаш само две гънки в мозъка - едната за равновесие, а другата е за чалга във всяка възможна форма, няма как да общуваме, камо ли да разбереш нещо. Ти сам си се описъл в ника си. Жал ми е за такива като теб, а още повече ми е мъчно, че не се различаваш от олигофреничните ти комунистически и подобни идолчета от Парламента. Дано поне си изкарал с драскането си днес стотинки за бира в пластмасово шише и малко лепило за смъркане.