Манолова да си ходи, нарушава правилника, скочиха от ГЕРБ

Червеното острие се защити: Нямат основание!
Обновена: 5 дек 2013 16:51 | 5 дек 2013 16:51,
96
Манолова да си ходи, нарушава правилника, скочиха от ГЕРБ
Мая Манолова Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ искат освобождаването на Мая Манолова като зам.-председател на Народното събрание заради системно нарушаване на правилника. Манолова от своя страна категорично отрече да е нарушавала правилата.

Всеки ден процедура след процедура се нарушава, оплака се Димитър Главчев от ГЕРБ. Днес НС достигна своите низини, обясни депутатът. Той визираше изказването на Павел Шопов от "Атака", който нападна майката на загиналата на пешеходна пътека Лора – Нели Петрова, която сега е депутат от ГЕРБ.

Според Главчев самата атмосфера в Народното събрание се създава от ръководството на НС и в частност от Манолова.

Още по темата
От опозицията се възмутиха, че Манолова си позволява да прави квалификации и системно не дава думата.

ПГ на ГЕРБ беше възпрепятствана и не можа да изложи мотивите си по бюджета, ядоса се Цвета Караянчева. Тук демокрацията е нарушена, заяви тя. Ако те не дават на нас, народните представители, думата, какво остава за обикновените граждани, които всеки ден са навън, заяви Караянчева.

Наистина в безпрецедентна атмосфера вече няколко дни протичат заседанията на НС, заяви и Десислава Атанасова. Според нея тя е наложена от Манолова, която цензурира и лишава депутатите от възможности за процедури и изказвания.

Десислава Атанасова беше най-възмутена, че Манолова не е взела думата и не е наказала Шопов за нападките му срещу Нели Петрова.

Грубо наруши не само парламентаризма, но грубо наруши морала и толерантността, ядоса се тя.

Особено засегнат беше и Станислав Иванов. Към него беше отправена репликата на Манолова: Седнете си, за да не ви помогна да си седнете. Оказа се, че Иванов бил истински стъписан от изказването. Той се оплака, че след днешните й думи вече не вярва, че живеем в правова държава.

ГЕРБ няма да излъчат зам.-председател на НС въпреки искането си за оставка на Манолова.

Не съм нарушила правилника, защити се в отговор червеното острие. Няма да позволя, докато водя заседанието, да превърнат бюджета в цирк, заяви Манолова. Тя допълни, че ако искането бъде внесено днес, то ще бъде разгледано в пленарната зала утре.

Не мисля, че имат основание, заяви зам.-председателят на НС, като допълни, че на моменти е била твърде толерантна, водена от мнението, че опозицията трябва да изразява мнението си. По думите на Манолова обаче приемането на Закона за бюджета се бави с процедури и „тупкане на топката“ от опозицията. Това трябва да стане в нормални срокове. Вече трети ден се занимаваме с процедури, с повтаряне по десет пъти на едно и също, ядоса се тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Тая комунистическа *** трябва да се изсели от Бг, а не да управлява...*** продажни антибългари. Всичките в затвора...ОСТАВКА!
73
0
 
2
 
! Отговори
хи-хи преди 10 години
До АнонименЕ...ти вкуса !!!Красиво плашило!Махни и килограмите грим и я виж сутрин рано без прическа:)Ше видиш само един голям крив нос!!!
72
0
 
10
 
! Отговори
kostur преди 10 години
До 69-нека сметнем тия 50 лв. какво представляват - на ден по 15 стотинки.Някои се радват-да..НО..НО..Трябва да си подредим държавата така , че да не ти дават по 15-20ст. , а да си вземаш като австрииците примерно-1000-2000 евро пенсиика, 3-4 000 евро заплата.Но ...запомнете мили хора-там никога не е имало БКП , нито ДПС..Манипулатори като Мая , Кутев , Станишев,Сидеров ,Бареков--там не вървят--на бунището са..
71
1
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
за мен тази овца нее за парламента!! гад ***!!
70
0
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Не разбирам, тая тъпеса и махленска скандалджийка защо я наричате "острие".
69
0
 
11
 
! Отговори
69 преди 10 години
До от ВенецРазбирам те и ти съчуствам, защото заради ***, които ни управляват през последните 24 години майка ми се спомина. Но все пак се заблуждаваш с тези 50 лв. Това е явна подигравка с хората - работили цял живот за да може сега маймуни като главната героиня от статията да разполагат с милиони и да си "веят байрака". Познавам госпожата лично и мога да ти кажа, че магистралните *** са с много по-висок морал от нейния.....
68
6
 
3
 
! Отговори
Български Турчин преди 10 години
Аз съм служил в БА. Дайте ми калашников. Моля ви! Нека някой поеме тази даържава и да ни раздаде оръжия ни ще я оправим.Първо ще убия Цветанов И Борисов После Станишев и Доган.Някой да поеме държавата и да ни рададе оръжия, моля ви! МОЛЯ ВИ!МОЛЯ ВИ! ДАЙТЕ ШАНС!
67
0
 
11
 
! Отговори
kostur преди 10 години
Бил съм комунист и не мразя обикновените хора.Нито Д.Янкова , Кадиев , Янаки..Но върхушката им са подлеци , мръсни и подли души.Тая М.М.ще се омете скоро , заедно с злодея Станишев , който запали държавата за собствено издигане , заедно с Кутев , Миков ,Корумбашев , Найденов..Заедно с Р.Гочев , Гуцановци и пр.Манипулират обикновените хорица , раздават бонбончета , но не мислят държавнически за народа.Не случайно разрешават пушене-казват важен е гласа ви , не здравето.
66
0
 
10
 
! Отговори
Сатанишко тиквоций преди 10 години
Никога БКП-БСП-ДС не са искали силна България. Тази партия е небългарска и винаги е правила опити да продаде Държавата. Погледнете фактите безпристрастно, а не глупаво партийно. През 1945 г. Георги Димитров предлага България да бъде една държава с Югославия. Приз 70-те години Т. Живков предлага България да стане 16 Република на СССР. В днешно време БСП-ДС се продаде на ДПС-Турция, и сега виждате как Турция умишлено наводнява Държавата с мюсюлмани-араби. Станишев-Украински евреин, Доган-долен турчин, това управлява в момента и какво да очакваме.
65
0
 
10
 
! Отговори
... преди 10 години
Вижте в Гугъл на "Павел Шопов и извънземните" и ще разберете какви *** се мотаят в парламента ..........
64
4
 
20
 
! Отговори
kostur преди 10 години
Заради какви подлости М.Манолова бе наградена с поста зам.предс.НС-с кабинет , Мерцедес , заплата.1.Тя бе съавтор на закона Ванко -1-за сводника..2.Тя е автор на сигнала за Костинброд , а кой ли информира Бареков..3.Тя гласува закона за ПЕЕВСКИ , с което се изгаври с демокрацията..4.Тя гласува назначаването на Пеевски , с което сложиха разузнаването и контрараз. в краката на Доган--нова гавра с всички ни.5.И народа скочи--било грешка ..НЕ, г-жо МАНОЛОВА , ТОВА БЕЩЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВВВА февруари месец кой организира протестите а че сега си сигорен че са организирани от ГЕРБ.Като гледам тая тройна коалиция ще оправи държавата,колко мандата трябва да минат че БСП и ДПС да разберат че тия не стават за нищо,колко пъти трябва да ни заробват че България да разбере че тия са дошли само да си напълнят партиините касички че 4 години ги изядаха и изпиха.
62
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Манолова това което днес направи,а това че не направи забележка или да му беше взела думата на тоя НЕРЕЗ шопов теб господ ще те съди знам че защитаваш коалициония си партниьор ама това да обижда жената която е погребала дъщеря си.Вие не сте хора вие сте ***.Искам да пожелая на тоя нерез шопов дето на човек не прелича скоро да отиде на детско погребение на някопй негов близак да осети какво е чуството,ама както знам те от тройната коалиция нямат чуство за нищо за тях човешкия живот е нищо.
61
18
 
11
 
! Отговори
ВВВ преди 10 години
ТИЯ ГЕРБ САМО С ПРОСТОТИИ СЕ ЗАНИМАВАТ ОРГАНИЗИРАТ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ КЛАТЯТ ДЪРЖАВАТА ВСЕ НЯКОЙ ИМ Е ВИНОВЕН ЗА БЕДНОСТ БЕЗРАБОТИЦА ИКОНОМИКА ВАЖНОТО Е МУТРАТА ДА ПОД ПРОЖЕКТОРИТЕ И ПР АКЦИИТЕ ДА ВЪРВЯТ
60
18
 
10
 
! Отговори
от Венец преди 10 години
Не искам Бойко да идва с хеликоптер в Паламара и да ми спира джиесема. Не искам Бойко да открива новата бензиностанция на Лукойл във Венец - собственост на Бейзат Яхя - подарък от Веселин Златев.Не искам Бейзат Яхя да е Тартора на Венец - община в Шуменско и да ни мачка.Не искам Бойко да яде с Бейзат Яхя и Веселин Златев когато народът ни гладува.Не искам Бойко. По добре Станишев.. Майка ми е болна жена и за пръв път от четири години ще получи 50 лева добавка. 50 лева за нас са много пари.
59
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая е красива, който твърди обратното не разбира от жени.
58
9
 
9
 
! Отговори
Порти преди 10 години
Трябва обаче да си призная нещо. Тази чевена кукумявка когато е била по-младичка е била доста fuckable.
57
2
 
7
 
! Отговори
Uzunow преди 10 години
Dokato ima *** w Balgarij ste sme na opashkata w Sweta ne samo w Ewropa.Newili e sram da wi komandwat komunisti i turzi?S towa mislene ste sram za nazijta.Skoro ste otworjt granizata s Turzij i wsjkakwa *** tse se domakne tuk.
56
11
 
10
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Тия ръколудниците какви ли магарии не направиха вече.Единственото, което май още не са правили е някой да се из*ака пред Паралмента.Или някоя "студентка" да врътне един ме*нует на публично място.
55
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕРЕЗ, няма да ти е трудно предвид. Все пак това е Мая Общата