МВР с по-малко от милиард бюджет догодина

Опозицията поиска още 100 млн., но без успех
Обновена: 5 дек 2013 16:23 | 5 дек 2013 16:23,
36
МВР с по-малко от милиард бюджет догодина
Финансовият министър Петър Чобанов. Снимка: архив, БТА

Депутатите дадоха 999 556 000 лева на МВР за следващата година. Толкова беше предвидено в бюджета на ведомството, който народните представители гласуваха на второ четене като част от Закона за държавния бюджет.

Близо час депутатите спориха за парите за силовото ведомство. Опозицията никак не се беше изчерпала, когато Петър Курумбашев поиска прекратяване на дебатите, а пленарната зала прие предложението.

Зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов поиска още поне 100 млн. лв. за вътрешното ведомство. По негови думи това е необходимо, за да могат да се изпълнят всички реформи. Подобна теза изрази и депутатът и бивш заместник на Цветанов в МВР - Веселин Вучков.

„Няма как сега да бъдат изпълнени всички тези промени и задачи, както и предвиденият нов Закон за МВР“, категоричен бе Цветанов.

Бившият вицепремиер, разбира се, не пропусна да се спре на охраната на протестите и парите, които се харчат за това. Дебатът обаче се изостри от националистите. Павел Шопов от „Атака“ направи доста остро изказване към ГЕРБ.

„Вие от ГЕРБ няма да станете от милиционери пожарникари и от пожарникари не може да станете огнеборци“, скочи той.

Той посъветва бившия вътрешен министър да изкара един курс в школата в Симеоново. Повод за яростта на Шопов стана недоволството на ГЕРБ срещу факта, че не бяха предвидени средства за функциониране на Фонда за безопасност на движението.

Фондът беше създаден по времето на ГЕРБ и в него са събираше процент от глобите на шофьорите. Павел Шопов се развихри, като нарече фонда „отроче на ГЕРБ“.

Г-н Шопов, вие били ли сте на детско погребение?!, възмути се Нели Петрова от ГЕРБ. Тя е майка на Лора, която беше убита на пешеходна пътека във Варна. „Нямате право от тази трибуна да обиждате хора, които са помогнали на опечалени хора”, подчерта тя.

Темата е с много висока социална чувствителност и значимост. Никой няма намерение да отклонява или разходва тези средства за нещо друго, заяви финансовият министър Петър Чобанов. Той пое ангажимент в постановлението за бюджета да се отделят средствата към този фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе,най- добре е да се закрие МВР /много *** ще са доволни/ и да станем единствената държава в света без МВР. И без това вече сме много по-назад от много африкански страни.Да видите тогава как бежанците ще си намерят държава. Един народ ако не иска да храни армията си - ще храни чужда! Българите са малък,но глупав народ!За това и ще изчезне,хранейки всякаква ***!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повече от всякога сега МВР се нуждае от пари. За техника, оборудване, постоянни командировки за протести, за охрана на границата и много други непредвидени разходи. Като пари бюджета изглежда голям, но в МВР влизат много структури-полиция, пожарна, служба аварийна безопасност и др. Не съм изненадан от решението, защото олигархията командва. МВР трябва да е с вързани ръце, за да "работят" някои спокойно. Глупавия български народ тепърва ще страда от всякакъв род престъпност до африкански бандити!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хм,нещо все не можем да се ориентираме в обстановката,Костов уж беше лош,а се оказа най успелия премиер,Дянков не разбирал от бюджет,а пък в най трудните времена го връзваше,сега тия дадоха по 5 лева на пенсионерите и ни обясняват че заради тях държавата потъна..ама този път си вкараха автогол,искаха да изкарат ГЕРБ виновни за по малкия бюджет на МВР ,но Цецо ги превъртя нещо...уж не разбирал от полицейщина ,ама подхлъзна възпитаниците на КГБ да се оправдават защо няма пари за полицията
22
3
 
6
 
! Отговори
VBТ преди 10 години
Е какво се оказва плащаме 1 млрд. лв за да пазят МАФИЯТА и бият Студентите?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 23 -- По време на ГЕРБ бюджетът на МВР мисля си беше над 1млрд редовно. Че не се харчат добре, ясно, но идеята е да направим усилие да покажем на полицаите, че в нас има подкрепа, а от тройната коалиция ги режат.
20
3
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Едно малко уточнение.. Бюджета на МВР е около милиард и половина... Не забравяите парите които държавата дължи на НОИ за ранното пенсиониране на полицаите Щото правят 20г и аиде пенсия Ами на другите 20г по закон кои ще плаща осигуровките...
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста странна позиция на Опозицията. От няколко месеца насам имам упоритото чувство, че ГЕРБ реално не се държат като опозиция, а подкрепят безумието в парламента. Гласуванията им са много спорни и в разрез с националния интерес. Как може опозиционна партия да настоява за повече пари за МВР при положение, че и тея са им безкрайно много очевидно, щом могат да си позволят да поддържат 8мата по численост на глава от населението полиция и да и плащат 180 дена да охранява една сграда в София.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може ли да си представите как тоя на снимката прави секс?!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бяха им счупили празните тикви.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тази блага вест днес бяха задържани и бити от милиционерите 4 младежи
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко? Не!!!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баш бай алигофрена на държавата.
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пари трябват на мвр иначе няма кой да бие студентите.
12
9
 
19
 
! Отговори
Христов преди 10 години
Трябват им още за да си сменят палките. Предатели долни за 700 лв. бият собствените си братя и сестри!!!!
11
3
 
20
 
! Отговори
Чакайте малко преди 10 години
Заглавието е написано доста подвеждащо...все едно МВР получава с 1 млрд по-малко от миналогодишния бюджет, дай боже ама надали. Заглавието или е опит за манипулация, но по-скоро резултат от журналистическо невежество!В жалката ни родина вече 60 години продължава подмяната на ценности и опостушаване на интелигентната маса. На пиадестала е милиционера, шефа на ТКСЗ, който се почесва по лоеното шкембе, доносника-агент, издигнал се в директор на не-знам-си-кво и цяла сурия *** от хора-ментета!
10
5
 
15
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
Не им трябват пари а секира.Мързеливи некъдърници....
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали Дянков бил рязал бюджета? Я ги виж червените ***, орязаха яко всичко
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Ако тези пари наистина бяха използвани за здравеопазване, нямаше да има толкова болни хора. Та ти си малко ***"е очевидно и ти си толкова *** като мен :))а иначе все пак е по добре за здравеопазване (реформирано, а с такива пари и реформа може да стане ) вместо за репресивен апарат от времето на сталин и армия с два самолета и три танка която не може да ни предпази и от Андора ....но ок и ти си имаш мнение ...бъди здрав
7
2
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ДРЪН-ДРЪН...Парите в бюджета идват от данъци... Когато данъците не стигат се вземат заеми, които се връщат пак от данъците...- Просто е...!Правителствата са два вида - умни и корумрпирани...- Умните държат нивото на Данъци равно на разходите...- Корумпираните държат ниски фирмени данъци (за фирмени комисионни) и бюджетен дефицит (за банкови комисионни)..., а сметката накрая Винаги се плаща от гражданите...- Чисто и Просто е, като Буда-ла след баня...!!!.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"само за година с тези пари БГ здравеопазването ще стане малко по адекватно,модерно и ще бъдат спестени страдания на много хора и техните роднини "Анонимен 6, ти вярваш ли на глупостите, които си написал? Т. нар. "здравеопазване" е една машина за източване на пари от хората, но в някаква степен успява да оправи здравето, но в много малка степен. Това е индустрия за лапане на пари. Ако тези пари наистина бяха използвани за здравеопазване, нямаше да има толкова болни хора. Та ти си малко ***