Общините ще получат 12 млн. лева повече през 2014 г.

Местната власт има нужда от подкрепа, рече Дора Янкова
Обновена: 6 дек 2013 16:21 | 6 дек 2013 16:17,
14
Общините ще получат 12 млн. лева повече през 2014 г.
Дора Янкова. Снимка: архив, БулФото

12 милиона лева повече ще получат общините догодина, съобщи депутатът от левицата Дора Янкова.

"Коалиция за България" предлага общините да получат сто процента от предвидените бюджетни средства в делегираните дейности - общинска администрация, образование, социална политика, култура.

В бюджета е заложено ведомствата да получават 95 на сто от предвидените за тях средства и останалите – при положение, че не се превиши дефицитът.

Янкова обясни, че левицата е внесла предложението правилото за 5-процентния буфер да не важи за общинска администрация, за средствата за отбрана и сигурност, за средното образование, здравеопазването, културата, социалните грижи.

"Ние сме хора, които сме били общинари и много добре съзнаваме какъв е ресурсът на българските общини в момента и че те имат нужда от подкрепа", заяви Янкова, която е бивш кмет на Смолян.

Тя обясни, че е оптимист за изпълнението на бюджета за 2014 г.

"Аз съм оптимист по отношение на приходната част в бюджета и смятам, че при напрягане на администрацията, бюджетът ще бъде изпълнен на сто процента", заяви депутатът. По думите на Янкова, все пак е криза и трябва да остане 5-процентният буфер, за да има сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Халачев преди 10 години
Анонимен,нахален си. Ще те намеря и ще те осъдя. Дора е много мека с теб ,а ти си нахалник и клеветник ми разказаха за делата ти .
13
1
 
0
 
! Отговори
Христо Петров преди 10 години
Дора,добре,че запази себе си като справедлив човек. Пази се ти и бог да те пази от злобарите. Бъди силна,знам,че е трудно да се бориш за неблагодарници.
12
0
 
0
 
! Отговори
Дора преди 10 години
Това са средства да не се ощетяват служителите в българските общини. За тях е важно и полезно.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
lelia dora triabva da e v zatvora
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Питайте Дорчето за хотелите на Пампорово, които бяха построени, докато беше кметица на Смолян. Попитайте я и колко по 12 милиона тогава са влезли в общината, след това я попитайте колко влязоха в нейната касичка, защото от общинската май само излизаха. И други неща може да я попитате, но нямам пари да ви платя, а вие безплатно въпроси не задавате. Ха наздраве за свободните медии в България и в света!!!
9
1
 
3
 
! Отговори
акуд преди 10 години
ДЕМЕК 12 мил в повече са предвидини за освояване от дпс чрез бсп
8
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 10 години
Да раздадат по 1 милион на общините :) 45 хиляди повече... смяяях! :D
7
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 10 години
може всичко да говорим,но единственния изход от това положение е ГЕРБ само те могат да ни искарат от тинята в която ни вкарват троината коалиция,чакам платените драскачи да започнат да ядат л..на,това е положението
6
4
 
0
 
! Отговори
гай баньо преди 10 години
До NORMАааа в грешка си искаха я ама Бойко Тиквунов прати люлински бекове да му купят изборите.
5
3
 
6
 
! Отговори
Лъже преди 10 години
Току що се разбра че са гласували намаление с 12% на държавните служители и орязване с 10% на бюджетите на министерствата - НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖЦИ СА ТИЯ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО - УЖ БИЛЕ ЗА СОЦИАЛНИ.... КАКВИ ГЛУПОСТИ БЯХА - СЕГА И ТЕЗИ ПЪК КЪДЕ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ РАБОТА ........ Сега всеки държавен служител да чака подарък за Коледа - предизвестие за уволнение от 01.01.2014г
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
12 000 000 делено на 264 общини според уикипедия. Защото май няма някой саит на институция където да пише колко са общините, а и да има на мен в гугъл ми излиза уикипедия. Както и да е. равно е точно на 45454,54545454545 според калкулатора от уиндоуса
3
2
 
13
 
! Отговори
NORM преди 10 години
Разделете тези 12 милиона на броя на общините и ще разберете колко "велико" е това увеличение,така широко рекламирано от лелката горе,която стана народен представител,защото в Смолян не я искаха за кмет.
2
2
 
15
 
! Отговори
elysium преди 10 години
Дорчето в едно интервю разказваше надлъж и нашир как народа има нужда от милувка. Това естествено беше преди изборите. Милувката всъщност се оказа *** шамар.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА НА СНИМКАТА ТРАВЕСТИТ ЛИ Е