България - универсален виновник пред брюкселската бюрокрация!

Първанов: "Защо "Южен поток" - спрете "Северен поток"
Обновена: 7 дек 2013 14:42 | 7 дек 2013 07:48, Елка Василева
137
България - универсален виновник пред брюкселската бюрокрация!
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Европа прилага двоен стандарт, а България е станала "универсален виновник пред брюкселската  бюрокрация", смята Георги Първанов. Президентът (2002-2012 г.) Първанов заяви това в заключение на дискусия в Перник, коментирайки позицията на ЕК по проекта "Южен поток".

Страната ни има крещяща нужда от проекти като "Южен поток",  "Белене" и др., заяви Първанов и упрекна Брюксел, че не е подкрепил преминаването на "Набуко" през България. "Защо "Южен поток" - спрете "Северен поток", заяви Първанов. Той изрази недоумение "защо днес всички политици са посърнали и се обясняват, вместо да се обявят срещу двойния стандарт на европейската столица".

Още по темата

Георги Първанов присъства в Перник на дискусия, посветена на демографската криза у нас. Той призова паралелно със стимулите за повишаване на раждаемостта да върви и идеята за отговорното родителство, защото по думите му някои хора превръщат раждаемостта в бизнес. Според Първанов няма по-важна задача от възпитанието и качеството на "човешкия капитал".

Държавата да формулира ясно приоритетите си и в съответствие с това да се преориентират и финансовите потоци, смята за необходимо Първанов. Той апелира и за намаляване на администрацията, която според него спъва развитието ни напред. По думите му за един мандат администрацията у нас се е увеличила с 40 000 души.

Нашето управление се нуждае от оздравяване, както и самите партии, заяви Георги Първанов и посочи за пример германската социалдемокрация. Първанов прие идеята да бъде създаден клуб "Президент", като първата среща на бъдещата формация ще бъде с  пенсионери от Перник.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KAЖИ МУ ГОЦЕ И....ПУСНИ СИФОНА!
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kой е Лазар Груев? Бивш съветник на Гоце председател на президентския юридически съвет. Кой беше главният прокурор на България? Борис Велчев, внук на друг един Борис Велчев, член на Политбюро на ЦК на БКП също бивш съветник на президента. Кой бешее председател на Конституционния съд? Евгени Танчев, син на небезизвестния Петър Танчев,втория човек в йерархията на държавата по време на Живковия режим. Той, както и конституционните съдии Димитър Токушев, Пламен Киров и Ванюшка Ангушева са посочени от бившия президент ГОЦЕ. Кой заседава във ВСС и определя кадровата политика и приоритетите на съде
116
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЦЕ - ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!
115
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек два пъти поред бе избиран за президент на България. С цялото му скудоумие; с очевадното му служене на чужди, а не на български интереси; с олигарсите, точили фондовете на ЕС, заради които България стана за резил; с вълците и козлите му; с досието му в ДС и плеадата от ченгета в президентския му апарат
114
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО ГЛУПОСТТА ИМАШЕ КРИЛЦА ГОЦЕ ЩЕШЕ ДА ХВРЪКНЕ КАТО ГЪЛЪБИЦА!
113
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската *** Първанов, виновен за Белене и Южен поток
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бившият таен сътрудник на ДАНС и МУТРА Алексей Петрови , Гоце Седфффчов...членуват в една и съща масонска ложа ... Агент Гоце дори оглавявал ложата, а негов подгласник бил Трактора. Това им давало доста сериозна власт в т. нар. Тайно общество на свободните зидари у нас. Става дума за масонската ложа Слънце,на чийто връх стои ГОЦЕ. Почетно място в това тайно общество имат и бившите министри Джевдет Чакъров и Петър Мутафчиев.
111
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов защо газопреносната тръба по Южен поток в България е 1/2собственост на Газпром.Как по времето Живков и тръбата си остана собственост на Булгаргаз и Нефтохима си беше български,а сега са руски.
110
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Влизай в нафталина-немедленно !!!!
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов , защо не изразяваше такава активна позиция когато беше президент , а като всички комунисти бе като пу.ка , на ли са възпитани като интернационалисти , чак когато не са на власт , тогава се сещат да си играят и на патриоти , а на бсп може и да му е нужно Белено , но е важно дали на България е нужно
108
7
 
12
 
! Отговори
не си прав преди 10 години
Гоце, България не е универсален виновник, а обичайния заподозрян - ВИНАГИ, когато крадливи комунисти са на власт
107
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-ме е яд на хора като Първанов, когато говорят така. Ама още повече ме е яд, защото са прави.
106
11
 
10
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Хайде червените с еднопосочен билет в Северна Корея- подарък за дядо Мраз, щото те коледа отричат или поне преди отричаха...
105
0
 
3
 
! Отговори
до Мей Ли преди 10 години
Ей, ти с това Мей Ли как така си мислиш че си излезнал от анонимност бе ?
104
11
 
12
 
! Отговори
Гоце преди 10 години
Тая руска *** и агент на ДС беше два мандата президент на България!
103
5
 
10
 
! Отговори
до 74 Д.Димитров преди 10 години
Виж какво ,ти като си изписал това Д.Д. не означава,че това ти е името и надали има някой тук който да повярва,че така си по паспорт и съм на 59 год.които не крия,евакуирал съм се защото мразя комуназите и съм длъжен да осигуря по-добър живот на семейството си какъвто България не може да ми гарантира,аз се боря с живота успешно навън и смятам,че вие там мишоци не знаете какво е борба за по-добър живот,дори не знаете значението на думата "борба" която употребявате така често.
102
11
 
7
 
! Отговори
кикоман преди 10 години
ЕС ти дава пари да не умреш и да не тръгне някоя гражданска война още от 91-ва. не бой се, станишата ще ни извади от ЕС и прави в руския митнически съюз.първанов, открихте ли ловния сезон, квазимодо такова? как са 16-годишните?
101
17
 
20
 
! Отговори
Отлуната преди 10 години
Много правилно! ЕС ни докара до просешка тояга! Трябва да им се опъваме максимално!
100
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яаааа гоце Седефа! Ама на снимката изглежда или къркан,или болен от някоя венер.болест,или още се прочиства от трипера..или.....БСП е готова на много неща още днес...1.Да докара руският реактор 2.Да назначи доцент Тракторов за съветник в ДАНС 3.Да пусне Батко и Братко да приберат 70-80 мио. 4.Да подари половината гори на другарят Сакскобурготски 5.Да позволи на *** да окупират държавната администрация, и да окрадат земеделските фондове и остатъците от държавният резерв7.Да захрани ромските си избиратели със помощи, добавки, и компенсации с парите от нашите данъци8.Да пусн
99
8
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Съветските другари пак подкрепят нашите червени ***. Браво "другари".