Няма нужда от нова етническа партия, категоричен е Дикме

Оттеглянето на Бисеров е подготвяно преди обвиненията
8 дек 2013 11:34, Анисия Иванова
48
Няма нужда от нова етническа партия, категоричен е Дикме
Мехмед Дикме. Архив: Булфото

„Оттеглянето на Христо Бисеров е подготвяно още преди да му бъдат повдигнато обвинения. Самият факт, че той е имал информация още преди главния прокурор да знае, говори, че по тази тема е работено доста дълго време”, каза пред Нова тв Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието и горите от кабинета на НДСВ, относно оттеглянето на Христо Бисеров и обвиненията срещу него.

По думите му това не е единствения случай, в който депутати и хора на високи постове участват в офшорни компании и имат банкови сметки в чужбина. "Основателен е въпросът защо точно срещу Христо Бисеров беше подета тази акция”, заяви той и добави, че тя би могла да бъде срещу Йордан Цонев от ДПС.

Относно учредяването на партия „Помак” Дикме каза, че опити да се направи такава партия има от 1990 година насам. „В момента обаче няма нужда от създаването на такава политическа формация”, заяви Дикме. Според него тази група хора е добре представена в парламента

.Днес в Пловдив от 12.00 часа е официалното учредително събрание на партията.

„Когато в България има кризисна политическа ситуация винаги определени хора, които седят зад завесите, изтъкват на преден план национализма и чрез създаването на етническа партия се опитват да създадат напрежение и да променят дневния ред на обществото”, аргументира се Дикме и добави, че това се получава днес с учредяването на партия „Помак”.

Той се обърна към учредителите на проекта и ги посъветва да направят една стабилна неправителствена организация, с която да помагат на тази общност и ако след това тя прецени, че има необходимост, ще иска да се създаде и партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До anonimenprav si ,zasega dps e nay loyalnata o to4na partiya
44
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
samo dps
43
0
 
2
 
! Отговори
Груйо преди 10 години
мюсюлманският полумесец от Анкара - през Кърджали - през Родопите - през БЮРМ - Косово - та до Албания се подготвя от десетилетия. Бавно и методично, с раждане, с привличане на раждащите много деца групи. Всичко останало за отделен народ и т.н. са смешки. Че България е една от пъстрите етнически държави. Но ако се разпадне на части ще е заради великите интереси на Турция. И обратно - само с 2 изречения от Турция и мюсюлманите ще си седнат на задниците.
42
0
 
8
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
И аз ще създам етническа партия, за да се изгавря с цялата държава и да покажа среден пръст на всички институции. Партията ми ще се казва "***". От утре почвам да събирам подписи за учредяването й.
41
6
 
5
 
! Отговори
ПОМАК преди 10 години
Ние помаците сме горди синове на майка България и Родопа планина !
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помаците са потурчени българи през османското нашествие и те много добре знаят това...
39
20
 
2
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Помаците са били на тези земи преди преселението на българите. Искате не искате ще има партия на турците и на всички щото аман от *** български управници -продажници.
38
2
 
3
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Партия "***" ви го наби болезнено, за да разберете защо 24 години сте преизбирали БСП.
37
1
 
13
 
! Отговори
Другаря Иванов преди 10 години
Има нужда от Възродителен процес тези мюсюлмани не са турци а потурчени и знаем че са Българи. Тогава защо обвинявате Тодор Живков за възродителния процес той не допускаше етническо разделение.
36
2
 
3
 
! Отговори
езичник преди 10 години
че кое й е етническото. етническа е само дпс. по скоро бих я оприличил на атака. в края на краищата още една българска национална партия непречи. нищо че ние от векове си имаме вмро- оригинална българска патриотична партия.
35
1
 
11
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
В момента обаче няма нужда от създаването на такава политическа формацияНе че просто няма нужда, а това е забранено от Конституцията : Чл.11.(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа..Мехмед Дикме, щом се нарича политик, би трябвало да го знае това нещо !!
34
1
 
13
 
! Отговори
МАРИЯ преди 10 години
ТОВА ЛИ СА НОВИТЕ "ОПОРНИ ТОЧКИ" НА ВАШАТА ПАРТИЯ-МАЙКА,ГОСПОДИН ДИКМЕ ?! МДА,ЛЮБОПИТНО НАИСТИНА !!! ДАЛИ ПЪК НЕ СА СЕ ЗАИГРАЛИ С НЯКОЕ ДРУГО МАЛЦИНСТВО ВЕЧЕ ?!
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нужда от никаква етническа партия, долен читако.Ако в тази държава институциите си бяха на мястото, ти и останалите башибозуци щяхте да гниете по затворите или поне да сте екстрадирани, а аз и много като мен щяхме да сме в тази държава.
32
7
 
6
 
! Отговори
Менишуре Алиева преди 10 години
Естествено, че засега няма нужда от нова етническа партия. Има едно ДПС при социалистите и още едно ДПС в Реформаторския блок. При всяко положение турците сме в управлението.
31
2
 
24
 
! Отговори
YYYYYYYYYYYYY преди 10 години
В нито една европейска държава няма партия на етническа основа както дпс.Мразя ***,ама тато трябва да се запише в българската история като най големия политик патриот на всички времена.В момента ни заливат ислямисти от азия и африка,утре българите ще сме малцинство в собствената си държава
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв етнос бълнува тоя ***? Като трябва да получават пари по европрограми и да пътуват из Европа и света, тия нещастници стават бързо българи. Иначе ни наричат *** и се пишат турци, но и турците не ги искат. Единствената етническа партия в България е ДПС и тя е противозаконна според конституцията.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДИКМЕ: В момента обаче няма нужда от създаването на такава политическа формацияЗАГЛАВИЕТО: Няма нужда от нова етническа партия, категоричен е Дикме.Абе хора, вие правите ли разлика между ПОЛИТИЧЕСКА и ЕТНИЧЕСКА? Откога българите мюсюлмани станаха друг етнос? То бива крещяща некомпетентност и неграмотност, но това минава всякакви граници!!!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато една тоталитарна клика (БСП, ГЕРБ, ДПС) губи властта, винаги прибягва до раздухване на националистическата карта. В случая ислямистите в Турция и техните питомци у нас имат благодатна почва. Заедно с капиталите от Сауд. Арабия настъпват безпощадно. И липсата на легитимна власт (поради негласуващите мухъли) е добра почва за бъдещите пан-тюркистки бленувания на фундаменталистите. И тук не разбирам РБ как може въобще да подценяват хората, включвайки приятели на Ердоган!!!
27
0
 
15
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Една етническа и противоконституционна стига да няма конкуренция!
26
0
 
11
 
! Отговори
МАНИПУЛАЦИЯ преди 10 години
Има ОФИЦЯЛНА информация че Васил Левски - Дякона е говорел перфектен турски език , така че нема нужда нужда от МАНИПУЛАЦИЯ с думата ''турски''