Андреева доволна от решението за пушенето

Няма разочарование в БСП, че забраната не падна, категорична е тя
12 дек 2013 15:02,
21
Андреева доволна от решението за пушенето
Снимка: Булфото

Здравният министър Таня Андреева остана много доволна от решението на парламента да не отмени пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места.

“Да, удовлетворена съм”, заяви с усмивка Андреева след гласуването.

Парламентът отхвърли промените в Закона за здравето, които либерализират режима за пушене.

Още по темата
“За мен от гледна точка на здравето това беше правилната крачка”, каза здравният министър. Андреева допълни, че не е знаела какво ще реши залата и дали депутатите ще отхвърлят облекчаването на режима.

“Надявах се, не можех да знам как ще гласува всеки един. Водила съм разговори с част от тях с аргументите, които споменах и в зала”, каза Андреева. Тя обясни, че в парламентарната група на БСП няма разочарование.

“Не мисля, че има разочаровани. Вие видяхте, че всички народни представители гласуваха по съвест”, допълни министърът. По нейни думи в този дебат трябва да се взима предвид само здравето, а не други фактори.

“За мен този дебат е дебат за здраве и други теми около него не стоят”, категорична бе Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Павлина преди 10 години
До Геодим, кой ще ти наруши Конституционните права не ми е ядно. В заведенията за пушачи няма да пише забранено за непушачи. Ще бъде по твоя воля ,пич! Колкото до амоняка ,не те спирам дишай си,аз ще излезна или няма да влезна . Аз също искам да не ми се нарушават конституционните права. За сведение - не съм пушач,но съм толерантна.
15
0
 
1
 
! Отговори
Павлина преди 10 години
До непукист, първото изказване на тази докторка беше ,че трябва да се промени закона и да има зали за пушачи. После се сети ,че е Министър на здравеопазването и не трябва да иска да се пуши в закрити помещения. Просто БСП ще видят, колко процента ще съберат на изборите 2014г. доста хора гласуваха за тях ,защото даваха обещания ,но да не мислят ,че имаме къса памет...
14
3
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
ГЕРБ за пореден път доказаха, че са тоталитарна партия. Ако бяха нормална демократична партия, поне по този въпрос щяха да гласъват по съвест. Но те съвестта си са я оставили за домашна употреба, а в парламента гласуват както по време на избори по бай тошово време - 100% за едно и също. Само им трябва да разберат какво е наредил бат' им Бойко.
13
0
 
8
 
! Отговори
Радост преди 10 години
Така е, когато се гласува по съвест, а в останалите случаи ... как?
12
3
 
6
 
! Отговори
Геодим преди 10 години
До Мери ЧлериАбе пич, така ли не разбрахте, че е основно конституционно право на човек е да му се осигури здравословни условия и достъп до всички обществени места, а другото са разни пороци/навици, които не са субективни причини за здравословното и комфортно същестуване на човек. Ми дай да дойда с една бутилка амоняк и го отворя на съседната маса и да си дишам, че ме кефи как освежава аромата му, а да те видя колко ще си "толерантен" към оня с вредните навици. Аман от паляци.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ivo kalpazanovИ пето! Я си сложи въжето, че така и така ще умреш някой ден.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мери ЧлериНикой не го кара пушачът да пуши, той сам си решава дали да го прави. По твоята логика, понеже е забранено да се прави секс на обществени места, това е геноцид - явно трябва който иска да прави такива работи, да излезе навън на минус десет...
9
5
 
3
 
! Отговори
непукист преди 10 години
Не знам нищо за нравите на тази докторка, но за първи път в това правителство виждам някой, който бяга от популизма за доброто на обществото, а на на определен кръг от хора с, понякога, нездрави интереси. Моето уважение си го спечели.
8
6
 
6
 
! Отговори
Мери Члери преди 10 години
Та тази докторка с деспотичен нрав и чугунена глава съвсем правилно преди време я изгониха от едно телевизионно студио.
7
8
 
5
 
! Отговори
Мери Члери преди 10 години
Преди малко слушах една възрастна докторка по една телевизия героично да защитава забраната за пушене, защото "да се запазело здравето на непушачите". А пушачите "навън - да си пушат, колкото си искат". И това според нея е върхът на хуманността. Нищо подобно - тази докторка препоръчва геноцид за пушачите, защото, ако навън е -10 градуса например, пушачът ще се разболее не от рак на белия дроб, а от пневмония например.
6
4
 
14
 
! Отговори
ivo kalpazanov преди 10 години
*** червени ,на вас не ви пука за пушачите или не ,вие се мъчте да спечелите симпатии и дивиденти я тук я кадето може.Това е сценарий предварително нагласен-уж бесепарите са за пушенето(понеже е популистко) но губят при вота(не биха се осмелили, почти цяла Европа го забрани)Мамата си тракат те ,маматааааааа
5
6
 
9
 
! Отговори
123 преди 10 години
Браво!
4
19
 
25
 
! Отговори
Пушач преди 10 години
Първо съм ЗА забраната защото спрях да ходя по кръчми. Второ какви са тези извратени непушачи, които ходят с децата си по кръчми и после пияни ги возят с колите. Трето на непушачите им е кеф не защото няма да им се кади, а защото на пушачите им е кофти. И четвърто всеки патоанатом ще ви каже, че на градските хора белите ни дробове са черни без значение дали пушим или не.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цигарите са вредни за здравето... а 240 хрантутника- 240 пъти по-вредни!
2
8
 
46
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Сега и ако найстина спре да се пуши в заведенията.А дано,ама надали.
1
3
 
22
 
! Отговори
55 преди 10 години
И това ако не е катарзис.....