Гласът на България в Европа е слаб зради усещането за нестабилност

Андрей Ковачев: Сегашното управление е в ущърб и на европейската социалдемокрация
14 дек 2013 15:28, Екип на Bulgaria On Air
3
Гласът на България в Европа е слаб зради усещането за нестабилност
Снимка: Bulgaria On Air

„Сегашното управление е в ущърб и на европейската социалдемокрация и тяхната репутация страда много от това, че кабинетът в България е зависим от една антиевропейска, популистка и ксенофобска партия, каквато е Атака“, каза е ефира на Bulgaria On Air евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

Според него в тази среда у нас започват да се създават формации, които опитват да печелят подкрепа заради ситуацията със сирийските бежанци и така се злоупотребява със страховете на българските граждани.

„Постоянно информираме нашите партньори и европейските институции за ситуацията в България. В пленарна зала на Европейския парламент се обърнах към лидерите на левицата Мартин Шулц и Ханес Свобода да помогнат за оставката на правителството и за провеждане на предсрочни парламентарни избори'', посочи още Ковачев. 

Той коментира още, че гласът на България в Европа в момента е слаб заради усещането за политическа нестабилност в страната. Според него българските граждани и европейските институции искат да видят стабилно българско правителство, зад което седи по-голямата част от българското общество.

„Европейските партньори на България са притеснени, че популистки, псевдонационалистически и ксенофобски сили и хора в страната се възползват от бежанския поток и политическата криза, за да привличат поддръжници“, каза още евродепутатът.

Вижте целия разговор във видео файла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На пролет, когато най голямата група в европарламента стане таази с водач госпожа льо Пен, андрейчо ще събира съчки в гората край родното си село.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента правителството на БСП-ДПС-Атака-ДС е в тотална изолация от ЕС и САЩ. Спрени са всички Еврофондове. Въпроса е как ще ни го *** от Брюксел, а че Путин това иска е ясно. Никой не иска да говори с Орешарски, защото знаят, че той не е Премиер на България, а на В. Божков-черепа,на ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ-БСП+ДПС+АТАКА...Апропо , защо се намалява данъка на хазарта-защото там е въпростния Череп. Е другари пенсионери на вас по 4. 50 лв. увеличение на пенсията , а на тия чорбаджии-изедници милиони. Айде чао и да не забравите пак да гласувате за социалното правителство, че повишението може да стане
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aмaн от брюкселски *** и псевдо-демокрaтизaтори.