2000 военни и чиновници аут от МО до края на 2014

Нито е драматично, нито драстично, обяви военният министър
Обновена: 15 дек 2013 11:50 | 15 дек 2013 11:49,
53
2000 военни и чиновници аут от МО до края на 2014
Министър Ангел Найденов. Снимка: архив, Булфото

До края на 2014 г. трябва да бъдат съкратени около 2000 военнослужещи и цивилни служители от състава на въоръжените сили.

Това обяви военният министър Ангел Найденов, който се позова на документи за развитие на въоръжените сили, приети в предходни години от правителствата.

"Отделно от това, на базата на преструктуриране ще бъдат съкратени около 80 души от администрацията на Министерството на отбраната и администрацията на структурите на пряко мое подчинение", пресметна той пред "Фокус".

"Това очевидно не е нито драматично, нито драстично съкращение. В случая наистина става дума за преценка на ръководителите на отделните структури, целящи повишаване на ефективността и ограничаване на разходите за издръжка на персонал", коментира министърът.

По думите му най-голямата унаследена "бомба" от предишното правителство на ГЕРБ е техническото състояние на въоръжението и бойната техника в армията.

"Резултатите показват една много мрачна картина във въоръжените сили. За щастие успяваме да пренасочим средства, да икономисаме средства, да сключим нови рамкови споразумения, да подпишем конкретни договори. Вече сме на път, образно казано, да "отлепим" авиацията от земята. Имам предвид и самолети, и хеликоптери, съответно и да подобрим състоянието на военната техника в Сухопътните войски", посочи още Ангел Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
te samo ot tezi toLUPI VOENINTE DA BQHA,KAKVA ARMIQ KAKVI 5 LEva be div argar >>>???kade e vidq a ,HRANTUTNICI .I PRI SHUBANITE KUKU TRQBVA QKQ 4ISTKA
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От армията може да остане само гвардейската рота,
42
1
 
2
 
! Отговори
генерал Р.Овч.на 75г преди 10 години
Моля те не ни уволняваи,нека още малко цялата ми рода/от чистачка до секретарка/да "поработят" в това хубаво,топло и уютно министерство до пенсийка,а ако може и след това !!! Обещаваме да гласуваме пак за комунистите !!!
41
6
 
2
 
! Отговори
Фатмак преди 10 години
Шефа на лоените топки с фуражки май се е взел на сериозно, дерзай другарю Манолов, нямаш много време
40
2
 
2
 
! Отговори
panko преди 10 години
аз съм сигурен, че от това преструктуриране остана половин стадион войска... А генералите бол. И това с наследството от герб? не го разбрах нещо-наследили били старите пушки?! Та то техниката си е същата от време оно; сега обаче другарирте са на прав път и слкючили некоя и друга сделка, за да дигнат авиациата... е, това ето. Немога да разбера, що секи като дойде да управлява и реве поне 2г. че предните са оризилили сичко -така беше с герб. Сега тия скапаняци трее слушам поне година още..
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам какво се пише и на къде вървим направо да се Даваме на Турците пък да се свърши тоя зор. То не че вече не сме дадени де но поне да се угласи барем спрете да си хабите нервите по форумите. : D
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този ми е противен не само като министър, но и като човек! За мен той е най-отвратителната *** в БСП.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече сме на път, образно казано, да "отлепим" авиацията от земята. Имам предвид и самолети, и хеликоптери, съответно и да подобрим състоянието на военната техника в Сухопътните войски", посочи още Ангел Найденов.*************************************************Вони на КОРУПЦИОННИ СДЕЛКИ, всички помним сделките на тройната коалиция
36
3
 
3
 
! Отговори
djankov преди 10 години
PYLNO EEEEEEEEE S PENSIONERI , vyn da si hodjat , hem pensia , hem zaplata, aaaaaaa kolko mlad narod ima.da gi zapo4va oshte sega , kakto v MVR s zdrave si trygvat symati pensioneri do nova godina.
35
0
 
6
 
! Отговори
TENEV преди 10 години
IMA EDIN PENSIONIRAN DOLEN I MAZEN STARI6NA VYV VARNA..RABOTI VYV EDIN SOD I PO CQL DEN SPI V KOLATA..VZEMA SI PENSIIKATA....SLED TOVA ZAPLATKATA-6ORA RAKIIKA I SLANINKA I VSE POVTARQ 4E NE E GO *** ZA MLADITE 4E IM E ZAEL MQSTOTO
34
3
 
5
 
! Отговори
BG преди 10 години
MALKO SA 2000...TRQBVA6E POVE4E TYRTEI DA SE OSVOBODQT...PENSIITE SY6TI TRQBVA DA IM SE NAMALQT I BALANSIRAT SYS PO NISKITE
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено, че няма проблем от намаляването на военните - военните остават само тея петимата, дето свирят зад министъра (да има поне кой да свири) и няколко стотин чиновници в министерството - кво му трябва на човек !
32
7
 
6
 
! Отговори
Станислава преди 10 години
До are_kulataАбе ти *** ли си или да, хората тука живеят в България. Какво ми пука кой колко взема в Германия в Швейцария или някъде другаде. Ние сме най-бедната държава въобще в Европа, ясно е че всеки взима повече от нас във всяка една професия. А на номер 32 мога да кажа че за да влезе човек в армията като редник трябва да е ***, с доста комплекси и с доста ниско мнение за себе си. Но пък като за провинцията 800 не е зле, особено за нищо правене.
31
10
 
8
 
! Отговори
военен преди 10 години
до началото на 2014 год. министър Найденов няма да е министър вече
30
6
 
13
 
! Отговори
do 23 преди 10 години
Ами що не идеш в армията да бачкаш като редник за 800лв.(реално вземат 600-700), недостиг има в почти всички поделения, нещо май не ти стиска, само плямпате по форумите!
29
0
 
2
 
! Отговори
Военен преди 10 години
До BigfootМечтай си.Но няма да се случи.Най- много да се поболееш от злоба и простотията си.
28
5
 
4
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
До АнонименОтговори ми колко им плашат в Германия на редовите войници и за какво точно!Не ми се обяснявай с други теми...
27
6
 
7
 
! Отговори
gufe преди 10 години
Как личи че Манолова не излиза от главата му!! Поредна пародия на министър!!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До are_kulataНие да ти приличаме на Германия??? Я виж колко взема там един лекар или един учител и какво е съотношението. Само в Африканските държави или в Северна Корея един редник взема 3 пъти повече пари от един учител и два пъти повече пари от един лекар. После се чудим защо всичко качествено бяга навън, защо няма медицински персонал или други специалисти, ами ето защо, защото след 5, 6 или 7 години учене получаваш по малко от един редник. Само не знам след 5-10 години кой ще ги издържа.
25
2
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
те така се създават 250 000 работни места смешници