2000 военни и чиновници аут от МО до края на 2014

Нито е драматично, нито драстично, обяви военният министър
Обновена: 15 дек 2013 11:50 | 15 дек 2013 11:49,
53
2000 военни и чиновници аут от МО до края на 2014
Министър Ангел Найденов. Снимка: архив, Булфото

До края на 2014 г. трябва да бъдат съкратени около 2000 военнослужещи и цивилни служители от състава на въоръжените сили.

Това обяви военният министър Ангел Найденов, който се позова на документи за развитие на въоръжените сили, приети в предходни години от правителствата.

"Отделно от това, на базата на преструктуриране ще бъдат съкратени около 80 души от администрацията на Министерството на отбраната и администрацията на структурите на пряко мое подчинение", пресметна той пред "Фокус".

"Това очевидно не е нито драматично, нито драстично съкращение. В случая наистина става дума за преценка на ръководителите на отделните структури, целящи повишаване на ефективността и ограничаване на разходите за издръжка на персонал", коментира министърът.

По думите му най-голямата унаследена "бомба" от предишното правителство на ГЕРБ е техническото състояние на въоръжението и бойната техника в армията.

"Резултатите показват една много мрачна картина във въоръжените сили. За щастие успяваме да пренасочим средства, да икономисаме средства, да сключим нови рамкови споразумения, да подпишем конкретни договори. Вече сме на път, образно казано, да "отлепим" авиацията от земята. Имам предвид и самолети, и хеликоптери, съответно и да подобрим състоянието на военната техника в Сухопътните войски", посочи още Ангел Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
15
 
! Отговори
Закривай преди 10 години
Затваряйте я тази смешна армия. Само хрантутници и лежачи са там. Ясно е че е безсмислена и не можем да се защитим сами от нищо. Така че закривай и да дадем тези пари за образование.
23
1
 
6
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
До АнонименА как според теб е в Германия, там колко им плащат и за какво?Отговори!
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито е драматично, нито драстично, обяви военният министър. Така е, вече започва да става смешно. Накрая армията ще се състои само от военният министър и баба му, въоръжени с по една пушка със съчми... И след известно време ще бъде обявено съкращението и на бабата.
21
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма какво да реват. Един кадрови войник със средно образование започва с 800 лева заплата ЧИСТО по фиш, защото държавата му поема всички данъци за осигуровки, ранна пенсия, постоянно тук и там на държавна издръжка. А всъщност работата ти е да стоиш и да чакаш да стане време да си ходиш. Както казват кадроваците "На нас ни плащат за да не работим". Ето това е БГ армията днес, банда търтей събрани от кол от въже с огромни шкембаци за чието угояване всички ние плащаме от изработените си пари.
20
1
 
11
 
! Отговори
Ефрейтор преди 10 години
Прав си Герчо, Завладяването на Европа и България от османците продължи цели 100 години- през времето на смяната на 3 поколения,Ето така се постъпва и сега от НЕООСМАНЦИТЕ Сега работи тяхното първо поколение и то успешно- Цялата територия на Балканите е покриха с джамии и там пеят ходжи не за България, а за Турция А задачите на следващите поколения османци ще се видят по късно, за да не се плашат *** и раята
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
-Близо 7 000 души са съкратени от редиците на Българската армия след края на 2010 г. както във висшите ешелони и командването, така и по различните гарнизони.-45% съкратения има в шуменския механизиран батальон и то основно войнишки длъжности по думите на самия Аню Ангелов.-По това време Живко Тодоров (набор 1981),шеф на отбранителната комисия в парламента, смята, че и 16-хилядна армия ни е много....Въпрос-Къде е разликата между ГРОБ и БСП?-Платени агенти на Брюксел и САЩ, театър за овце
18
0
 
9
 
! Отговори
читател преди 10 години
Всичко идва от народа.Излезте по улиците да видите що за простащина вирее у българския народ и после се питате,защо това и защо онова!Всеки гледа да се хване за кокала и за друго не мисли!Ето затова и 10 правителства да се сменят,с това малоумно мислене,нищо няма да стане!Повестта "Чичовци" на Вазов в момента най-точно определя хората.Прочетете я и вижте "прогреса" в мисленето на българина за 130 години.....
17
1
 
7
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Ще съкратят неудобните. И политическите си врагове.
16
1
 
20
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Защо военният министър в народното събрание не взе отношение по речта на ЕРДОГАН,вкоято открито и мотивирано заяви, че Тракия е турска територия и трябва да се работи за нейното присъединяване към Турция и това да стане не днес ,а в бъдеще ,Това е стара тяхна тактика,През 13 и 14 век те така - в продължение на ! години, завладяха целите Балкани и половината Европа, които владяха цели 500 години, Ето тази тактика и сега се прилага, а Вигенин и Местан и цялото НС приспиват народа ,Това е недопус
15
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Състоянието на армията ни,е отражение на катастрофалното състояние на икономиката на държавата.Намален драстично...числен състав,с разнородна и най...жалкото неизправна бойна и автобронетанкова техника.Както се казва;жива сила на...открито.За това вина носят всички партии и правителства,упражнявали власта,след 10-ти ноември 1989 година.От тази дата на татък,армията ни бе целенасочено и планирано...унищожавана и за това, посттоталитарните български политици,нямаха разногласия;действаха единно.
14
1
 
1
 
! Отговори
www преди 10 години
До Анонимен 13Ми те ги правят. Вътрешният министър какъв е? Шефовете на ОДП-та какви са? Всичките са бивши военни.
13
0
 
16
 
! Отговори
... преди 10 години
Не си мислете,че ще махнат някой висшестоящ,ще го отнесат пак хората с желание за работа в тази сфера.
12
2
 
19
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Армията навсякъде е на почит. Не и тук. В Македония хеликоптер обикаля около границата. За гърците да не говорим. А тук вече ще тръгнем с каруци.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що ги не направят милиционери!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ти си аут!
9
2
 
14
 
! Отговори
така си е преди 10 години
Ще допълня 10 че освен в работата, тия са същите и в къщи - абсолютни *** дето гледат на роднините като на ятаци!!!ПП.Има и свестни хора , дано съкращенията не хванат по традиция точно тях!!!
8
6
 
40
 
! Отговори
Bigfoot преди 10 години
В армията ни е пълно с уникални ***,които цял живот са пречили на работата по същество в нея!След пенсиониране се набутват като експерти и продължават да смучат материален ресурс!Има цели отдели,имитиращи дейност под мотото "К'во ти пука!".Долна комунистическа ***, която се възпроизвежда с уреждане на полковнишки съпруги,закупуване на панелки по занижени цени,разпродажби на имущество по смешни ставки,бракуване на уникални средства и продажбата им за скрап!Мечтая да ги видя като клошари!
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
250 000 работни места
6
23
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Тези търтей трябва да се изгонят и кастрират да не се размножават. Няма кой да ни напада и на никому не сме нужни.Това което каза Ердоган е отговор на Путин да не се бъркаме в Украйна защото западна Украйна е католическа и е воювала срещу руснаците с генерал Бандера във войната и са избивали масово руснаците и са против Янукович.
5
6
 
24
 
! Отговори
мейджър Мейджър преди 10 години
До края на 2014 г. министърът и неговите заместници ще останат сами...