2000 военни и чиновници аут от МО до края на 2014

Нито е драматично, нито драстично, обяви военният министър
Обновена: 15 дек 2013 11:50 | 15 дек 2013 11:49,
53
2000 военни и чиновници аут от МО до края на 2014
Министър Ангел Найденов. Снимка: архив, Булфото

До края на 2014 г. трябва да бъдат съкратени около 2000 военнослужещи и цивилни служители от състава на въоръжените сили.

Това обяви военният министър Ангел Найденов, който се позова на документи за развитие на въоръжените сили, приети в предходни години от правителствата.

"Отделно от това, на базата на преструктуриране ще бъдат съкратени около 80 души от администрацията на Министерството на отбраната и администрацията на структурите на пряко мое подчинение", пресметна той пред "Фокус".

"Това очевидно не е нито драматично, нито драстично съкращение. В случая наистина става дума за преценка на ръководителите на отделните структури, целящи повишаване на ефективността и ограничаване на разходите за издръжка на персонал", коментира министърът.

По думите му най-голямата унаследена "бомба" от предишното правителство на ГЕРБ е техническото състояние на въоръжението и бойната техника в армията.

"Резултатите показват една много мрачна картина във въоръжените сили. За щастие успяваме да пренасочим средства, да икономисаме средства, да сключим нови рамкови споразумения, да подпишем конкретни договори. Вече сме на път, образно казано, да "отлепим" авиацията от земята. Имам предвид и самолети, и хеликоптери, съответно и да подобрим състоянието на военната техника в Сухопътните войски", посочи още Ангел Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
11
 
23
 
! Отговори
Ямболия преди 10 години
Да ги махат тия хрантутници, и пенсии не заслужават. Толкова са много а една сделка дори не могат да направят като хората. Да не говорим за състоянието на армията за което имат голяма вина и те. ;)
3
18
 
18
 
! Отговори
мечтател преди 10 години
Малко са!Да се готвят всички Областни администрации , половината агенции /като тази "Агенция за изследване на демокрацията"...???/ , всички назначени от ГЕРБ калинки и да се спре веднага субсидията на партиите!Тиквата , Цвъкича , Фидосището ,Главчун ,Лилището , Менда и Стругарката да си заемат местата по килиите , а другите да си опичат акъла!Тогава и ние ще разберем , че нещо се променя.А , дано!
2
22
 
17
 
! Отговори
xxxx преди 10 години
Всички да се съкращават ! Нямаме нужда от армия !
1
7
 
33
 
! Отговори
така е преди 10 години
Малко са. Ние и без това нямаме армия вече! Само чиновници и 200-300 платени рейнджъри за чужди интереси.