Страната се управлява без доверие, обобщи Костов

"Кабинетът започва да се справя с бежанския проблем"
21 дек 2013 19:15, Елка Василева
127
Страната се управлява без доверие, обобщи Костов
Иван Костов. Снимка: архив, Булфото

Страната се управлява без доверие, обобщи в предаването "Годината" на Дарик бившият председател на ДСБ Иван Костов. Парламентарните избори не са дали резултат, категоричен е той.

Общественото доверие към институции като Народното събрание и Министерския съвет е на критично ниски нива и е изпреварено от недоверието, посочи Костов. Все пак той споделя, че през последния месец правителството започва да се справя с бежанския проблем.

Липсата на доверие в управлението извежда хората на улицата и затова протестите са неин символ, смята Костов. "Българите искат да излязат едно на едно с властта, искат да я контролират, знаят, че могат да я контролират на базата на електронните възможности на епохата, интернет, свободата на комуникиране и на информацията. Те искат директно да упражняват този контрол, тя да е отчетна пред тях, искат да я виждат наистина загрижена, а не обслужваща себе си", коментира бившият тъмносиният лидер.

Той напомни, че протестният потенциал е останал висок и може да избухне при всяка грешка на управлението.

Според него тази реформация, която искат българите, изисква нова Конституция.

Иван Костов изрази мнение, че парламентарните избори през пролетта не са дали резултат и това личи от обстоятелството, че страната не се стабилизира след тях. Той обаче е посочил именно вота през пролетта за събитие на годината, тъй като е дал надежда за излизане от кризата, породена от предишните управляващи.

Бившият син лидер е категоричен, че не вижда някого, когото да определи като политик на настоящата година. "Несигурността и преживяната политическа криза показват, че няма такова политическо лице, което да сочи положителен изход за страната", мотивира се той.

Костов не би се ангажирал повече с политика, а оттеглянето си тази година аргументира и с обстоятелствата, и с личен избор.

В коментар за Реформаторския блок той посочи, че формулата на обединението - политически съюз, е повече от коалиция. "Това означава трайна коалиция за много избори оттук насетне. Това е едно сравнително добре интегрирано политическо тяло или поне форматът и такъв и това може би ще даде резултат", каза Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Да бъде проклет от нине и довека тоя предател и рушител на България!
111
5
 
4
 
! Отговори
до 118 преди 10 години
ДрОгарю 118, масовата приватизация я направи мавъра Костов. Ама отде в тиква толкова памет. Все бълнувате за комунисти, а като се замисли човек най-големите поразии ги направиха ДСБ и Герб (не че в тях не са пак комунисти, но вие си ги харесвате защото те викат долу комунистите)
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПредприятията на България бяха съсипани от комунистите още 89-та година,а после доограбиха каквото има и с масовата приватизация на другаря Жан през 95-та - 96-та ***ха мамата на каквото читаво беше останало.Това е истината,другарки и дрОгари.Боли,но трябва да я приемете.
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Костов -марионетка на американски интереси.Разсипа предприятията на България.После държавата ни била на най-последно място.Така е като имаме продажни политици,които търсят облага от гнусните държавни сделки в ущърб на държавата ни.
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако тъпия *** Андрешков Ганев не се беше подлъгал по лъжите на червените доносници-милиционери през 2001-ва година дето докараха мадридския тарикат,и беше дал шанс на втори кабинет Костов,сега България щеше да е на нивото на Полша,Чехия и Словакия!
107
4
 
8
 
! Отговори
РТР преди 10 години
БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ семеен фонд помните ли приватизирани заводи и предприятия колко работят мистер10процента ПОМНЕТЕ
106
3
 
4
 
! Отговори
ivo преди 10 години
До аз 113Правилно - да го пазим .За по сигурно в центарлния .
105
8
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 години
Слушайте внимателно какво казва доц.Костов-ще е от полза за България и за вас самите.Може да си водите записки.Този човек ще е полезен на България докато е жив.
104
9
 
7
 
! Отговори
Виктори преди 10 години
До MEGIНяма и да срещнеш. Но за съжаление тази лееща отрова, алчна и завистлива *** все още е многобройна. Предадохме Левски, заклахме Стамболов, леем помия върху Костов. Велика нация !
103
3
 
6
 
! Отговори
НЕ преди 10 години
До даУважаеми ДА, скрийте се Вие някъде, четете си "Капитала" и мечтайте за светлото комунистическо минало.
102
3
 
8
 
! Отговори
Фабрикант преди 10 години
До АнонименТи и за *** не ставаш - ще го осмърдиш ! Спи спокойно и сънувай Виденов. Може и да ти се яви, след като се събудиш. Както си тръгнал, заплата от 10 евро не ти мърда.
101
7
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Специално Костов не е крал,ама от обкръжението му са. И е изгорял заедно с тях. И най ме е яд,че все си оставаме колониална държава,приемаща заповеди от други . Преди 89 от бившия СССР,а сега ,малко от Русия,повечко от САЩ и най-много от ЕС(Вече му викам Колониален съюз) А западните държави са добре,защото навремето са заграбвали каквото може от колониите си.Лукса ,който са си го създали,лежи върху ,костите на милиони хора от Африка и Азия.
100
6
 
13
 
! Отговори
$ преди 10 години
Защо на вас неуките ком.соц. злобари и милициУнерите *** ,само Костов ви е в устата. Мисля, че не само тоталната неграмотност е виновна за подобно поведение. По-скоро има нещо сбъркано в самото ви ДНК.Нека не забравяме, че в продължение на едно десетилетие БСП=бкп/дс изливаха нон стоп лъжи, клевети и помия върху бившия премиер и неговото семейство, независимо от това, че не бяха открити злоупотреби дори и за 1 стотинка!!!!!!!!
99
9
 
15
 
! Отговори
MEGI преди 10 години
Пак са овоняли форума комуноидите,голям рев,голямо тръшканеАбе червени дрисльовци, цял свят ни сочи, като най-бедната,най-корумпираната,с най-ниски заплати, с най-висока смъртност, с най-голяма престъпност държава в Европа...а вие леете помия с/иу най-добрия ДЪРЖАВНИК - Костов...До сега обаче, не ми се е случвало да срещна човек, който да мрази Костов, и той да не се окаже мутра, комунист, ченге или изкуфял ***.
98
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичкото комунист като чуе Костов и откача ...ОТКАЧАЙТЕ,но не ни се месете в демокрацията,***...ТОЧКА!
97
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТО ПЪТИ Е ПОДОБРЕ БЕЗ ТЕБ ,А И РАЗБРАХ ЧЕ ЩЕ ИМА И ЗАВОД ЗА *** КАТО ТЕБ ДАНО ДА ИМА И ЗА ***
96
20
 
12
 
! Отговори
да преди 10 години
г-н Костов, моля Ви, скрийте се някъде!
95
11
 
3
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
До Одисей 1Ти щото си много умен затова пишеш от махалата.
94
0
 
5
 
! Отговори
es преди 10 години
pravitelstvoto, ne see, spravilo s bejaancite , a te razbraha,4e v BG. se jive e mnogo trudno ,kato imigrant.
93
11
 
9
 
! Отговори
ЦАНЕВ преди 10 години
До Анонимен: ДА , КОСТОВ Е БРИЛЯНТЕН ,НО ПО ЕДНИ ДРУГИ ВЪПРОСИ ,КОИТО ТОГАВА / СЛЕД 1989 Г. / НАРОДА НЕ СИ И ПРЕДСТАВЯШЕ ,ЧЕ МОГАТ ДА СЕ СЛУЧАТ ,БЕЗ ДА БЪДАТ САНКЦИОНИРАНИ ОТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ,ПРОКУРАТУРА ,МЕСТНИ РЪКОВОДСТВА И КАКВО ЛИ НЕ ! ТЕ ,ЖЕЛЮВИСТИ ,ФИЛИПОВЦИ ,КОСТОВЦИ ,БОРИСОВЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ИЗМЕННИЦИ НА НАРОДА ,СЕ ВЪЗПОЛЗВАХА ОТ БОРБАТА МЕЖДУ БКП И БСП И ЛИКВИДИРАХА ДЪРЖАВАТА ! ЗАТОВА СЕГА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ !