Скоро ще стане ясна истината за скандала със Сидеров

Полицаят от свадата е леко пострадал, увери министър Йовчев
Обновена: 7 яну 2014 15:04 | 7 яну 2014 15:00, Камелия Цветанова
91
Скоро ще стане ясна истината за скандала със Сидеров
Снимка: БТА, архив

Полицаят от свадата с лидера на „Атака“ Волен Сидеров, не е пострадал тежко. Това обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев по БНР.

„Още вчера вечерта и цяла нощ са извършвани процесуално-следствени действия под ръководството на прокуратурата, иззети са записи от охранителните камери, взети са обяснения от свидетели и скоро ще стане ясна обективната истина, какво точно се е случило, а дали има престъпление или не ще определи прокуратурата“, заяви още той. 

Както Dnes. bg писа прокуратурата разследва поредния скандал с лидера на "Атака" Волен Сидеров. Снощи националистът и депутати от партията му участваха в словесен сблъсък в самолет за морската ни столица с културното аташе на Франция, а по-късно, вече кацнали, участваха в спречкване с пътници на летището. Днес се оказа, че при свадата са пострадали двама души - Димитър Бахнев и полицаят от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Още по темата
Има напредък по разследванията на двойното убийство вчера във Варна, както и на убийството на Хюлия Маджар, обяви още Цветлин Йовчев.

„И по двата случая се извършват нужните действия, има напредък, очаквам да има резултати съвсем скоро. В случая с Хюлия категорично не става дума за откуп, тази версия е отхвърлена още в първите часове на разследването, по-скоро става дума за битово убийство“, обясни вътрешният министър, но отказа отказа повече подробности с мотива, че всяка една „непремерена информация може да повлияе на разследването“. 

Относно продължаващите протести с искане за оставка на кабинета, Йовчев призна, че се чувства „все по-добре като част от това правителство“.

„Мисля, че в една изключително тежка ситуация ние успяхме да направим доста за държавата и обществото въпреки виковете "Оставка". Виковете "Оставка" започват да стават от все по-малко хора и мисля, че все повече хора от българското общество осъзнават, че правителството прави неща, които са положителни“, коментира той.

Относно промените в сектор „Сигурност“ вътрешният министър каза, че има проект, който дава рамката на закон за защита на националната сигурност и е разработен от работна група, създадена със заповед на министър-председателя.

„В проекта се решават няколко основни въпроса. Първото е да се дефинира кои са елементите от системата за националната сигурност. Да се дефинират техните правомощия, техните отговорности. Не на последно място правомощията и отговорностите по отношение на управлението на системата. Така че това е един необходим закон. Към Съвета по сигурност са необходими още две звена. Едното е аналитично, което ще събира цялата информация и ще прави анализ на риска. Другото звено е като един ситуационнен център. Това е мястото, където при възникване на криза министър-председателят ще може да управлява кризите, с екип, който му е предложен или който той е избрал“, разясни Йовчев.

Той призна, че ако е имало такъв център, бежанският натиск е щял да бъде дефиниран като риск отдавна.

Според него условията в центровете за бежанци непрекъснато се подобрят.

„В момента има български граждани, които живеят в по-лоши условия от тези, които ние осигуряваме на бежанците“, коментира още Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
Х преди 10 години
ИМА НАПРЕДЪК ПО ДВОЙНОТО УБИЙСТВО.СМЕШНА РАБОТА И КАКВО ИМАШЕ ЗА ИЗЯСНЯВАНЕ?ТОЙ ГИ УБИ ,ПОСЛЕ СЕ САМОУБИ.ГОЛЯМО РАЗСЛЕДВАНЕ МУ ДРЪПНАЛИ,ЩО ЗОР ЩО ЧУДО.
74
2
 
2
 
! Отговори
Ванов преди 10 години
До Йовчеееееееев???????***,за яхане ли се натискаш.Няма да останеш не яхнат стига да не си бостанско плашило.Не може без следствие само по казано да се реагира.Има следователи,прокуратура,закони.Прокуратурата,ако намери улики и достатъчно факти ще повдигне обвинение на Сидеров,ще му поиска имунитета,и ще го съдят, както си е реда като обикновен гражданин.И съдът въз основа на събраните улики и факти ще му тропне с най-гоолямо удоволствие наше и ваше,заслужена и яка присъда.Бъдете сигурн
73
2
 
6
 
! Отговори
Ванов преди 10 години
До РеволюционерАма той не е виновен бе.Защо никой досега не му строши ребрата.Никой не е посмял да го нарита,като че ли е свещена личност.КАТО Е ДЕПУТАТ КАКВО.Да се оставиш да те набие този запъртък,само за това,че от *** е избран за депутат.Репчите се,псувате и не смеете да го пипнете, робско племе страхливо.Ако беше депутат в Италия и се държеше така агресивно,да са му счупили ребрата 100 пъти.Като посегне,не му прощавай,и съдиите ще са с теб.На челото не му пише че е депутат, нали ...
72
6
 
2
 
! Отговори
Кой е ибрикчия преди 10 години
До БГБе *** соросоидно. Да ви плащат Сорос и подобни да мътите водата у нас, главите на наивниците, да се спъвате за едни 20-50- на лева по жълтите павета, като ревете и мучите истински *** и биете тупани и надувате вувузели, само за това,ако бяхте САЩ, да сте с потрошени ребра и глави, ако не пръснехте мигновено по заповед на полицията.А ви *** и лу.пени какво. С вашите *** номера и представления сте намразени и омръзнали на всички, най-много на софиянци, на всички българи.
71
1
 
7
 
! Отговори
гурбедчия преди 10 години
министре,жалко че петниш с действията си това прекрасно училище,от което са излезли много почтени хора.само за инфо-мой познат в щатите лежа 3 месеца в затвора,защото бил погалил коня на полицая.а на теб ти бият хората,а ти се държиш като ***.по-добре си ходи,стига сте разсмивали света с бездарието си.срам.
70
2
 
11
 
! Отговори
Иво Калпазанов преди 10 години
Ех лалугерчета професионални,какво ще правите от тук нататък:ЩЕ ПОГОВОРИТЕ с полицайчето ще го убедите да каже вашата версия за станалото само и само за да потулите случая.Все пак от ФИКУСА СИДЕРОВ ви зависи ПРАВИТЕЛСТВОТО
69
3
 
12
 
! Отговори
Йовчеееееееев??????? преди 10 години
ако министъра на Вътрешните работи беше мъж а не дамски полов орган щеше да съди тая мижитурка от името на цялото министерство.И всички полицаи щяха да застанат зад него,ама кат си си *** ще те яхат.
68
2
 
13
 
! Отговори
Мадамата Ц.Й. преди 10 години
Мъжката секретарка Йовчев пак се издъни. Той не коментира факта, че е посегнато на полицай, а това, че бил леко пострадал. Сакън да не обиди ненормалното изчадие и джудже наречено Волен Сидеров. Нали си е секретарка и така му е наредено.
67
1
 
15
 
! Отговори
kris преди 10 години
леко пострадал е като малко бременна или поне що се касае при посягане на полицай. С риск д аподразня много от пишещите тук , но в друга държава само за посягане или обидни думи към полицай си "закопчан" . Понеже наскоро се разшумя по някакъв случай "чакъра" ако не се лъжа...... в други държави само за вадене на оръжие срещу полицай било то и детска играчка и този който го е извадил е застрелян на място ! Честита ви анархия
66
6
 
2
 
! Отговори
Jonchev преди 10 години
100 % ima vina policaya.aman ot policai , deto rezilyat bg. imat orajia samo za krasota.
65
5
 
8
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Ами след като насъска хулиганите да скачат срещу *** и срещу цар Киро, да събарят къщите на *** - вие си мълчахте, българи?!А като насъска хулиганите да се бият с мюсюлманите пред джамията в София. Вие пак си мълчахте, българи?!Мислехте, че на вас ще ви се размине и няма да скочи и на вас ли, българи?!Античовешкото поведение и поведението на Омраза, не е свързано с определен етнос и не може да бъде предтекст,че го правиш за България! То си е просто Социопатия! И то не е за България!
64
5
 
7
 
! Отговори
бд полице преди 10 години
господин министър на вътрешните работи до кога ще се даржите като някоя мишка и до кога ще страдат колегите от ващо бездеиствие ? до кога ще трябва да тарпиме некакви псевдо националисти които си прават каквото си изкат нали всички сме равни в тая даржава защо единпат не застанете за полицаите и не ги защитите както трябва да го направи един министър плуя ви на политиките и на всичко пални пумяри сте за това ли умряха Ботев,Левски,Раковски и куп други истински Българи ! замислете се иначе идва
63
2
 
14
 
! Отговори
пепи преди 10 години
щом е малко бит , значи не се брои . Що за *** е този г-н Йовчев . Аз се чудя на полицаите , абе хора до кога ще го търпите този ***, да ви унижава ? Сега сигурно ще изкарат френското аташе и полицаят виновни. Г-н Йовчев какво значи леко пострадал.Защо изобщо е пострадал.Защо сидеров си позволява такова държание а вие му се радвате.Засрамете се.Браво г-н министър,това значи ли,че всеки може да бие полицай,ама малко.Докога този дерибей Сидеров-Болен,ще манипулира и ще си разиграва коня.Докога трябва да се търпи това арогантно поведениеКомунистите и ДС служителите от ДПС няма да допуснат
62
0
 
1
 
! Отговори
KOLETO преди 10 години
До МноготРайнаako baba ma6e madi diado 6te6e da mi bade lapai ungarski pi6ki i si trai geverek
61
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛООООО ЙОВЧЕВ, няма значение леко или тежко е пострадал! ТОВА Е ПОЛИЦАЙ, БИТ ОТ ДЕПУТАТ!!!
60
3
 
17
 
! Отговори
Онуфри преди 10 години
Глупости, нищо няма да излезе против Болен, а ще бъде потулено, защото нали именно Боленчо пази мнозинството в парламента и крепи правителството бе, пфуууу!!!
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
овчев пак тръска мозък дето го няма
58
6
 
23
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Поведението на този психопат мина всякакви граници, трябва да се вземат мерки, защото е опасен! Мястото му явно не е в парламента, а в лудницата. Сгрешили сте бюлетината, като сте гласували за "Атака", само това мога да ви кажа. От този тип не може да се очаква нищо хубаво, непрекъснато лъже и се измята от думите си, като обещава невъзможни неща. На моменти фантазира небивалици, които няма да се случат никога, а от време на време налита на бой и се заяжда често с хората.
57
5
 
11
 
! Отговори
факт преди 10 години
и този голият с член в ръката някои го сравняват с Левски...колко мъка има на този свят...ама другия път го изберете за президент...
56
0
 
1
 
! Отговори
ставри преди 10 години
А дано,ама нада ли.