Сидеров има 14 дни да се откаже от имунитета си

Михаил Миков му е предоставил искането на Цацаров
Обновена: 8 яну 2014 20:08 | 8 яну 2014 20:07,
73
Сидеров има 14 дни да се откаже от имунитета си
Волен Сидеров. Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е предоставил на депутата и лидер на „Атака” Волен Сидеров искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета му. Искането е било внесено днес 13,41 часа в деловодството на НС. Сидеров ще може да се запознае с него с оглед възможността в определения 14-дневен срок да заяви писменото си съгласие по искането.

Още по темата

14-дневният срок е минималният срок по действащото законодателство, в рамките на който на засегнатото лице е предоставена възможността да се запознае с искането, да прецени неговата основателност, както и коя от законовите възможности да използва.

При условие, че не постъпи писмено съгласие от народния представител, след изтичането на срока искането ще бъде разгледано от парламента съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес стана ясно, че Цацаров ще иска сваляне на имунитета, за да може да започне наказателно преследване срещу него.

Сидеров предизвика в понеделник вечерта скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
5
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
TOVA POLUDIALO PRODAJNO STAR4E , SKORO SHTE MU NAPRAVIAT GOLIAM NOMER KOMUNISTITE I TURCITE ,OTDELNO NEGOVOTE HORA DETO GO PAZIAT PO ULICITE SHTE SE OTTEGLIAT OT NEGO , SAM SE ZATRI TOVA GADNO MRYSNO SYSHTESTVO OSHTE OTKAKTO SE PRODADE NA TURCITE ZA 5 STOTINKI VECHE E POLITI4ESKI TRUP , I DAJE SLED VREME NARODA SHE GO SMA4KA ZA DETO GO PREDADE
10
3
 
30
 
! Отговори
данчо преди 10 години
е тоя уби национализмът в България невероятен *** даже пребори по простотия и тиквата срам за българският народ
9
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ САМО НА СИДЕРОВ ИМУНЕТАТА ДОЛУ!НА ПСИХО-ДЕНИЦА И НА ПРАСЕТО-ЧУКОЛОВ ЛИ КАКЪВ БЕШЕ, СЪЩО!
8
0
 
17
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
И без петел ще съмнееее...
7
14
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 10 години
с този изкуствен скандал и явна постановка се отвлича вниманието на обществото от нещо,само че това общество е доста заспало и няма да разбере защо му се отвлича вниманието с този отявлен театър
6
8
 
42
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Дано фашистката гнида не си даде имунитета, за да има гласуване в парламента и да видим БСП/ДПС дали ще свалят имунитета на полуделето им, лицемерно пуделче.
5
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
разстрел
4
31
 
11
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ БЕЛКИМ МАЛКО КРОТНЕ!!! :)ХИЛЯДИ ПЪТИ ПРЕДПОЧИТАМ ВОЛЕН ПРЕЗ ИЗМАМНИКА ИЗЕДНИК БОРИСОВ.!
3
23
 
9
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
*** от ГЕРП, БСП и ДПС ще останат верни и ще се ръководят от протоколите на тези, които ги създадоха:западно-еврейските банкерски зад-правителствени структури.Те много добре знаят, какво е написал Мордекай Леви, или Маркс, че всяка съпротива срещу политическия елит трябва да бъде елиминирана.За това Волене, българският народ е с теб, не тука шепа бачкащи, вече ги знам и кои са, в БХК лакейчета и други партийни елементи.Бедния и изстрадал народ чака да ги избесиш тези *** до един.
2
5
 
26
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
PRODAJNO I ALCHNO
1
6
 
29
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
kakyv imunitet napravo se mahai ot Bulgaria i SI OTIVAI V turcia RODAJNO STAR4E