Сидеров "помпа" имидж или "Атака“ не е удобна?

Социолози коментират печели или губи депутатът от скандала във Варна
189
Сидеров "помпа" имидж или "Атака“ не е удобна?
Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Ако има някакъв сценарий срещу "Атака", което ми се вижда сложна конструкция, това не обяснява поведението на лидера й. От това не може да се печели, заяви социологът Юрий Асланов пред БНР.

БСП и ДПС трябва ясно да се произнесат по случая "Сидеров", но какво ще стане не мога да прогнозирам, каза още той.

Още по темата
Според него е очевидно, че много от политиците не чувстват отговорността. Когато се чувстваш отговорен пред един кръг, а не пред всички, не вървим на никъде, посочи Асланов.

Според неговия колега Иво Христов не бива да се обръща толкова внимание на Сидеров. Това е оперета, каза Христов и посочи две хипотези за случилото се.

Първата опция е, че "Атака" вече не е удобна и за тази цел се разрушава групата на ГЕРБ, за да се осигурят депутати, които да крепят парламентарното мнозинство.

Вторият вариант е, че това е опит за „напомпване“ имиджа на Сидеров. Избрал е скандалджийския метод, за да създава ореол около себе си. Винаги ще се намерят 4 процента като него, които да гласуват за него в това му амплоа, убеден е Христов.

Социологът посочи, че евроизборите са лакмус. По думите му за тях има вътрешна, българска интрига по отношение на стабилността на сега управляващата конфигурация.

„От друга страна, по-важен е другият въпрос, че големи части от населението са политически индиферентни, даже политически инфантилни. Българите се държат като посетители в супермаркет, в който някой е длъжен да им предоставя услуги. Докато те се държат по този начин, ще имат този полуфабрикат“, каза социологът.

Според Иво Христов трябва всички да знаят, че за да имаме този политически елит в момента, отговорността е обща.

Попитан за това дали европейските избори ще бъдат събитието на 2014 година, Юрий Асланов препоръча да не избързваме.

„Да видим резултата, защото ако той е изненадващ, дали в края на годината няма да се предизвикат и други избори? По принцип интересът към европейските избори е нисък навсякъде в Европа. На всички подобни избори се придава повече национално значение, отколкото общоевропейско, това е логично. Не бива да се драматизира това, че активността не е висока“, смята социологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълен И*ОТ !!!
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има поне два проблема които не се обсъждат от масмедиите:1. Сидеров съвсем професионално прокле масмедиите. Професионално защото има религиозно обу1ение. Какво чака Православната Църква та не реагира! Това грях ли е. Утежняващо обстоятелство ли е че е извършено от специално обучен2. С какви пари летяха депутатите на Атака с билети ПЪРВА класа за нерегламентиран митинг. Пак ли с парите от държавната субсидия, т.е. аз и ти читателю сме ги платили против волята си
109
2
 
1
 
! Отговори
Да преди 10 години
Докато се разиграва поредната трагико-комедия,Б-ия си отива...След 6-7 дни ще се реши съдбата на бълг.земя в съда-тогава ще видим,кой е родолюбец,кой-плювец...!Докато не сеотмъкне парче от Б-ия "под носа на зомбираните люде"няма да се освестите...хораааааааааа
108
2
 
9
 
! Отговори
ГОСТ преди 10 години
Как се гърчат червейте от БСП и ДПС под краката на лилипута.ЖАЛКИ МАЛКИ СЪЩЕСТВА
107
10
 
4
 
! Отговори
че преди 10 години
Помните ли ресторанта в който Сидеров попита бившия американски губернатор в България, - кога ще си плащат за базите си в България, какво му отговори той, аз ще те унищожа тебе бяха думите на губернатора. Така че ще се прави всичко възможно за да се провокира Сидеров. Американеца забавя но не забравя. Лошото е че Сидеров се поддава на всякакви провокации.
106
3
 
11
 
! Отговори
Цеко преди 10 години
Болене,я докажи че си БЪЛГАРИН,при следващия си полет с ПГ Атака , отвечи самолета и се забийте в Парламента!!!
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката се вижда, че има каишка около врата.... Няма ли кой да му я стегне?
104
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
До are_kulataИбрико на хидроинженера, преди да пишеш опорни точки за Сирия, ГЕРБ, Маркс и други отговори на КОНКРЕТНИТЕ въпроси в ТОЧНИ отговори:1. Какво е общото между прокламираната ви борба с доганизацията и регистрацията вм с НС, че да го има това правителство с участието на ДПС? Боже, ДПС са на власт благодарение на "националистите" от Юруш!?!2. Защо доброволният *** гьотферен сидер ага не е служил в редовете на БА? Гей, болен или и двете.Измитайте се в анадола!Да живее България!
103
2
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До УшевПриятел,- Забрави отдолу да напишеш "Хайл Хитлер"...!!!.
102
6
 
11
 
! Отговори
Ушев преди 10 години
Вместо да го подложат на тотално медийно затъмнение,те го дават по всички телевизии ,вестници и сайтове.За него е чудесно.По този начин той ще събере отново онези 4 % които са му необходими за да влезе в парламента.Ще ги събере защото има достатъчно ниско образовани,безработни алкохолизирани мързеливци на които всичко им е криво и за които поведението на този човек е за пример.Да му се снеме имунитета и да се даде на съд,но да не се отразява в медиите и да не му се дава трибуна за да го забравят
101
8
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ХА-ХА-ХАПосланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан:- Лидерът на Атака в самолета нападна френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Дипломатът отхвърли възможността лидерът на "Атака" да е бил провокиран с думи, защото служителката на френското посолство не говори достатъчно добре български И ПО ТОВА ВРЕМЕ Е СПЯЛА???.Значи Сидеров и искал документите, ама тя спяла!?!?!- ПОСЛАННИКА, май, НИ ИМА ЗА АФРОФРАНЦУЗИ!!!.
100
2
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 10 години
И двете - той си мисли, че си прави реклама, те си мислят, че се оттървават от него...
99
1
 
6
 
! Отговори
до 115 преди 10 години
Заблуден си до СМЪРТ!Не проумя ли, че от 25 години всички партии ни управляват по един и същ начин. Целта е тази държава да стане територия. Няма значение вече кого ще изберем, връщане няма.
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гражданска ВОИНА,,Смърт, смърт и пак смърт това трябва на България за да се оправим. Ще изметем БСП и нейните производни + ДС няма да има милост за никой .....АМИН АМИН АМИН
97
4
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
Ili volen e umopomrachen
96
6
 
16
 
! Отговори
Утешител преди 10 години
Абе,пишещи братя,свършиха ли се свестните и културни хора в България,че постоянно ни занимавате с тоя *** продажен *** Сидеров,когото случайни събития издигнаха по върховете на политическите събития у нас ?! Той си е хем за психиатрията,хем за у затворо-там му е мястото,а не в НС !
95
9
 
10
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Беше повече от ясно, че всички тези компромати срещу сидеров в последно време имат определена цел. И тя беше да го изкарат от равновесие. Е, успяха, но не зная дали авторите им ще имат причина да се радват....
94
7
 
8
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Беше повече от ясно, че всички тези компромати срещу сидеров в последно време имат определена цел. И тя беше да го изкарат от равновесие. Е, успяха, но не зная дали авторите им ще имат причина да се радват....
93
2
 
5
 
! Отговори
USUKWANE на Я.Стоило преди 10 години
Баба ми имаше един израз"усукване по килифарски",когато някой извърта нещата:та ДНЕС ще прочетете как Стоилов от БКП/БСп иска ПАРЛАМЕНТАРНА комисия за Сидеров, защото.. ще прочетете в Дневник високото майсторство на "усукания му израз",но всичко се разбира: отлагане във ВРЕМЕТО, за да бъдат на ВЛАСТ!!!Затова Сидеров си РАЗИГРАВА КОНЧЕТО, не му пука, призовава "да си покаже фалоса"(вж. медиите от посещението във Варна),а от БСП искат да се "ЗАПОЗНАЯТ" с документите на Цацаров, да правят КОМИСИЯ,
92
17
 
15
 
! Отговори
Духовников преди 10 години
Сидеров е противоречива натура, но със сигурност по-положителна от Борисов.