Ако цената е имунитет срещу кворум, по-добре избори!

Кадиев: Не е редно икономическата политика да се ръководи от ДПС
Обновена: 9 яну 2014 10:52 | 9 яну 2014 10:33, Веселина Йорданова
134
Ако цената е имунитет срещу кворум, по-добре избори!
Георги Кадиев. Снимка: архив, БулФото

Трябва много ясно да се осъди подобно поведение. Така депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев коментира скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров пред БНР.

Според Кадиев не е въпрос на политическо решение дали да се отнеме имунитетът на Сидеров, а на човешко отношение към поведението на един народен представител, което е абсолютно неприемливо, особено след доклада от прокуратурата по случая.

На въпрос ще има ли „пазарлък“ между БСП и ДПС за имунитет срещу кворум, Кадиев заяви: „Не може някой да поставя условия на БСП от типа или гласуваме за лицето Х, или правителството пада. Ако това е цената, по-добре да отидем на избори“.

Според него БСП е в достатъчно добра кондиция да спечели и по-добър резултат, отколкото на предишните избори.

"Като че ли на всички им се разминава и това е най-лошото послание, което можем да изпратим, че е поредният скандал за три дни и минаваме на следващия скандал", смята той.

„Когато си депутат, ти трябва да си на висотата на позицията, която заемаш, каза още червеният депутат.
Той коментира още, че отстраняването на ГЕРБ от власт е просто инструмент, за да стане България едно по-добро място за живеене.

"Ако се налага да говорим с тях, да искаме техни гласове за определени законопроекти, които считам, че са правилни за обществото и обществото настоява за тях, бих го правил без никакво колебание", категоричен е народният представител.

Според Кадиев не е нормално всички икономически комисии в парламента и цялата законодателна политика в тази област да се контролира от ДПС. Това не означава, че ние не можем да правим икономическа политика, просто е по-трудно. Не обвинявам ДПС, те вземат толкова, колкото им се дава, заяви той.

Според него през 2013 година левицата е направила много в социалната област, но това е било за сметка на икономическата политика. „Там поизостанахме. Трябваше да се даде повече мисъл и желание за стимулиране на инвестиции в България и създаване на нови работни места. Тук е голямата роля на правителството“, смята Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комплексираното джудже не е израял да има некой по-велик от него в самолета.Надцаквал се е с карти и документи кат дърт пиян партиен деец от татово време.-Ти знаеш ли кой съм аз бе?- и бой с картата по главата
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
rumene успех със словоблудството.
81
0
 
5
 
! Отговори
аноним преди 10 години
До ognyanz много са има списък
80
14
 
7
 
! Отговори
The king преди 10 години
Кадиев е ясен, той е ренегат. Да си част от една структура, а в същото време да се държиш като *** на друга, не говори добре за самия теб.
79
4
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Можеш ли да ги изброиш областните управители от ДПС , за да ги видим колко са?
78
2
 
31
 
! Отговори
БСП преди 10 години
С призива "Да върнем България на българите" назначихме турски областни управници в цялата страна. Пак гласувайте за нас помиярииии....
77
14
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До 77: На следващите избори гласувай за ДПС, за да ни управлява БСП. Според мен това е изхода. Това разбира се в кръга на шегата. А ако става дума за разделението и противопоставянето - това е стила на бат'ви Бойко. Правителството на ГЕРБ започна мандата си с безпрецедентна в новата ни политическа история пропагандна кампания срещу предишното правителство, разпадна и купи депутатите на малките партии (Атака и РЗС) . И затова, въпреки че има най много депутати, не можа да състави правителство.
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мвн/22: отпада. стоп.
75
12
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До 79: Това не е достатъчно. Да се забранят и ГЕРБ и Реформаторския блок, едните - като вредни, а другите - като безполезни, и да отидат на избори само анонимни участници като теб.
74
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз смятам че е редно да се забранят бсп, дпс и атака като противоконституционни партии, всички знаят защо. А на хората участвали в тези партии да им се забрани да се занимават с политика (което е по-добре от това което се случи през 1946 по време на народния съд)! След това да се дадат 6 месеца да се формират някакви нови нормални партии и да се ходи на избори!
73
17
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Аз смятам, че е по-добре БСП да разчита на Светлин Танчев и Георги Марков, които напуснаха парламентарната група на ГЕРБ, вместо на Волен Сидеров. Те са хора, проверени от Цецо, и спечелили доверието на бат'Бойко, следователно са достойни хора и убедени демократи.
72
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз не смятам, че е редно ДПС да са изобщо легална партия, налагащи разделение и омраза /ведно с Атака/, гасувах за БПС - управлява ме ДПС - на следващите избори няма да гласувам за БСП - ще си търся друга алтернатива !!!
71
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От днес нататък "златният пръст" на БСП/ДПС се казва Светлин Танчев или Георги Марков не им трябва Сидеров вече.Излиза че тия двамата ..."гербери" са агенти на Партията Кърмилница и Доган...или "чужди импланти" активирани за да не пада коалицията от власт!
70
17
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
А колкото за построеното, наскоро Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие по времето на ГЕРБ се реши да признае, че по времето на тройната коалиция са построени повече пътища отколкото от бат'ви Бойко. Е, по рязане на ленти и ръсене на бисери по всякакъв повод, него разбира се никой не може да го надмине.
69
16
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До хх: От фалит спасиха България 8-те милиарда фискален резерв, оставен от правителството на тройната коалиция. Дянков успя да изхарчи само половината, в това число и присвоените милиард и половина от бюджета на здравната каса. Да им е халал сега на руснаците - там поне е само преподавател.
68
1
 
29
 
! Отговори
енергетик преди 10 години
На тоя жена му взима по 1 000 000 на месец от търговия с ток
67
14
 
44
 
! Отговори
хх преди 10 години
Трите и половина години Дянковщина спасиха България от фалит, както това се случи с Гърция,Испания,Португалия и пр. много по-богати от нас държави, в ужасната икономическа криза поразила целия свят.Руското ви педерастче ломотеше че кризата ще ни отмине, ама какво ти разбира той от икономика.Освен това се построи повече отколкото за всичките останали години на прехода, взети заедно.Сега, само за половин година червените ***,заедно с турските далавераджии взеха повече кредити от Дянков.
66
24
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Ангелчо, като чете човек това, което си написал, може да си направи извода, че тоя парламент за това е направен, за да се занимава с Волен Сидеров.Има неща, много по-важни от издънките на Сидеров, като например да се отлепим от дъното след трите и половина години Дянковщина, да се стабилизира тенденцията за ръст на икономиката и оттам за подобряване на живота на повече хора. Това е важното, а Сидеров прави шоу, защото си мисли, че така се прави политика.
65
1
 
10
 
! Отговори
dp преди 10 години
65 - "Извод!"...Изводе изводее, каква Америка си видял какви лагери си сънувал бе.Скрий се надълбоко някъде поне за смях да не ставаш.
64
4
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До Ben Gan: Щом мразиш БСП (при все че не обясняваш защо) логично е Кадиев да ти харесва. Хора като него под формата на конструктивност вредят на партията си и такива като теб именно за това им ръкопляскат. А приказките за "модерна лява и че уж си социалист и т.н. са за наивници. На Кадиев мястото му е при Татяна Дончева - и двамата по принцип за много неща са прави, но полза от това никаква.