Ако цената е имунитет срещу кворум, по-добре избори!

Кадиев: Не е редно икономическата политика да се ръководи от ДПС
Обновена: 9 яну 2014 10:52 | 9 яну 2014 10:33, Веселина Йорданова
134
Ако цената е имунитет срещу кворум, по-добре избори!
Георги Кадиев. Снимка: архив, БулФото

Трябва много ясно да се осъди подобно поведение. Така депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев коментира скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров пред БНР.

Според Кадиев не е въпрос на политическо решение дали да се отнеме имунитетът на Сидеров, а на човешко отношение към поведението на един народен представител, което е абсолютно неприемливо, особено след доклада от прокуратурата по случая.

На въпрос ще има ли „пазарлък“ между БСП и ДПС за имунитет срещу кворум, Кадиев заяви: „Не може някой да поставя условия на БСП от типа или гласуваме за лицето Х, или правителството пада. Ако това е цената, по-добре да отидем на избори“.

Според него БСП е в достатъчно добра кондиция да спечели и по-добър резултат, отколкото на предишните избори.

"Като че ли на всички им се разминава и това е най-лошото послание, което можем да изпратим, че е поредният скандал за три дни и минаваме на следващия скандал", смята той.

„Когато си депутат, ти трябва да си на висотата на позицията, която заемаш, каза още червеният депутат.
Той коментира още, че отстраняването на ГЕРБ от власт е просто инструмент, за да стане България едно по-добро място за живеене.

"Ако се налага да говорим с тях, да искаме техни гласове за определени законопроекти, които считам, че са правилни за обществото и обществото настоява за тях, бих го правил без никакво колебание", категоричен е народният представител.

Според Кадиев не е нормално всички икономически комисии в парламента и цялата законодателна политика в тази област да се контролира от ДПС. Това не означава, че ние не можем да правим икономическа политика, просто е по-трудно. Не обвинявам ДПС, те вземат толкова, колкото им се дава, заяви той.

Според него през 2013 година левицата е направила много в социалната област, но това е било за сметка на икономическата политика. „Там поизостанахме. Трябваше да се даде повече мисъл и желание за стимулиране на инвестиции в България и създаване на нови работни места. Тук е голямата роля на правителството“, смята Кадиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
57
 
! Отговори
Камен преди 10 години
Все повече започвам да го уважавам този човек, макар и тотално да не съм фен на партията му. Кадиев е човек с позиция (при това винаги адекватна и разумна) и не се страхува да я отстоява. Ако повече политици мислеха като него може би щяхме да сме в съвсем друго положение.
2
6
 
63
 
! Отговори
BlaBlaBlaaa преди 10 години
Ми да по-добре избори.
1
8
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Начи *** вече на висок глас казват че турците управляват страната.Предатели мръсни.