Не е важно ще има ли коалиция ГЕРБ-Реформатори

Москов: Търсим съюзници и общ политически консенсус
101
Не е важно ще има ли коалиция ГЕРБ-Реформатори
Петър Москов. Снимка: Булфото, архив

Въпросът дали ще има коалиция между Реформаторския блок и ГЕРБ не е съществен. Около тази позиция се обединиха представителите на двете политически сили – Петър Москов и Томислав Дончев, по bTV.

„Кой ви е казал, че се коалираме с ГЕРБ? Ние търсим съюзници – ако ГЕРБ е съгласен, че оставката не е цел, която да доведе обратно някакво мнозинство на ГЕРБ, значи има заявка за промяна от тяхна страна”, коментира тъмносиният Петър Москов и отхвърли всички интерпретации за „телесна близост” между Реформаторския блок и ГЕРБ, до които се стигна след заявката им отпреди дни, че ще търсят подкрепа за своя план за излизане от кризата включително от партията на Бойко Борисов.

„Става въпрос за общ политически консенсус и тук всеки трябва да извърви своя път. Реформаторският блок се поучи от грешките си, ние търсим съюзници“, коментира Москов.

„Нека да не търсим бъдещи коалиционни валентности. Разбира се, трябва да се търси консолидация между всички политически играчи. Консенсусът, който трябва да се мобилизира, далеч не е само политически – и синдикати, и организации трябва да бъдат привлечени към каузата”, обясни и Томислав Дончев.

Той беше категоричен, че „целта на задачата е много по-голяма”.

„Идеята не е това управление да се смени с друго – идеята е преучредяване на държавата. В момента връзките между политици и граждани са скъсани. Политиката има скъсана пъпна връв”, коментира още депутатът от ГЕРБ.

„Ние сме различни, но това не означава, че не можем да предприемем общи действия”, допълни Томислав Дончев.

„Ако ГЕРБ иска да бъде част от този реформаторски консенсус, има възможност да го направи с действията си във властта”, подчерта Москов. Томислав Дончев увери, че „ако има разговори, те ще се водят публично и ще се знае какви са параметрите”.

Петър Москов и Томислав Дончев влязоха в противоречие около кандидатурата на съдия Веселина Тенева за главен съдебен инспектор.

„Има стотици магистрати, които имат качества за този пост. Разликата между г-жа Тенева и всички други съдии е, че постанови, че Ахмед Доган има право да получи 1,5 млн. лв. хонорар за проекта „Цанков камък”, заяви Москов.

Томислав Дончев контрира, че „никой не е дал амнистия в аванс за г-жа Тенева”. „Имаме на първо място проблем с процедурата”, подчерта той.

Москов обаче изрази мнение, че когато процедурата е направена специално за един кандидат, а ГЕРБ твърди, че няма проблем с кандидата, както заявил преди ден Димитър Главчев, това е знак за „връщане назад” от страна на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
1
 
! Отговори
реалист преди 10 години
банда мутри и бардак - гробари и реаниматори -*ти и коалицията! Да пази Господ България от тая сбирщина от трупове!
81
0
 
1
 
! Отговори
The king преди 10 години
Много странно как не било важно това да са в коалиция с ГЕРБ. Нали на техните гласоподаватели разчитат при потенциални избори или на евроизборите.
80
0
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
84 Реформаторския блок беше регистриран в края на декември , какви 6 месеца преди 6 месеца и Зелената партия беше там и Синьо единство а и други сондираха а процентирте са между 5 и 9 зависи на коя агенция кой плаща , не е кой знае колко но тепърва ще се гради доверие . Дори и в момента нито ти нито аз знаем кой ще бъде в ръковдсвото , излязоха две програми за реформа в съдебната система и икономиката но всичко тепърва всичко останало предстои .
79
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Без герб не само реформаторите а и България загива. Остава на турци, еничари и комунисти. Скоро ще забранят и снимането на крадливите им лидери. България става северна корея. Ще ревем екзалтирано ако гея настине ако в сараите на доган не му стане и не може да опъне сидеров. Който не реве ще го дават на прасетата само по заповед на човека възродил дс, министър Йовчев марионетката на доган и пеевски. Главния прокурор почти няма да има работа и ще гони само килограмите и милионите на пеевски и сава
78
1
 
2
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
не знам на кое викаш възходяща позиция но от 6 месеца реформаторсикя блок АБСЮЛТНО всички социологичесик прочувания го давагт на 5,5 - 6 - 7 процента, даже в началоот твърдяха че са на 8 процната, но вече не ги дават на толкова -Кунева и касим дал изсмукаха жизнените сили на Блока.
77
2
 
3
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Бойко се надява в близакат една година да стане ОТНОВО Премиер та дори и на коалиционен кабинет, Стиген ли се до предсрачин избори - напловина е сбъднал мечтата си. А Цветанов го държи с твъред много неща, за да бъде уволнен.
76
0
 
2
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
до Одисей - 69 - ти точон колко председатели на партии си видял да се оттеглят - Доган го "оттеглиха", чрез намесата на Ердоган, Костов три-четири пъти се оттегля и пак се завръща ей-го сега пак се занимава с кризите, и дава съвети на политиците, Първанов не можа да се пребори със Станишев, Праматарски и Мозер просто вече нямат партии, както впрочем и Царя.... никой който има сериозанв пратия не се отказва. всички изследвания дават между 16 и 21 проценат на Герб.
75
2
 
3
 
! Отговори
герберрр преди 10 години
Ааа,и за да не вземат властта заедно с ГЕРБ и да не захапят кокала,да го оставим на комундрелите,турците и лудото с аерофобията,колко хитро.Каквито и да са са за предпочитане и те,и Бойко пред *** в момента.Ако искаме България да я има,трябва да разкараме червено-турската мафия от властта,поне за няколко мандата.Иначе емиграцията на младите ще продължи,защото без надежда не се живее.А пари могат да се печелят навсякъде.
74
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Вземат ли власта заедно с ГЕРБ няма отърване от тях,така че не се подвеждайте.Единствената им цел е кокала който искат да захапат.
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 78/ Абсолютно вярно, пребоядисана по сто пъти пасмина, които се пишат "демократи"- не, Благодаря!
72
0
 
7
 
! Отговори
Реставраторския блок преди 10 години
Г-н Москов,Вървете поставяйте условия на кукувицата Кунева.За този блок, ще гласувват 5-6% от които 3-4 % са на КуневаПросто се уплашихте, като видяхте че за никъде не сте. ХОРАТА НЕ ВИ ИСКАТ - НЕ ВИ ИСКАТ НАЙ-ВЕЧЕ ЗАРАДИ КУНЕВА.До преди седмица заниманието на въпросният блок беше единствено да плюе по ГЕРБ. Единствена цел гласоподаватели на ГЕРБ да дойдат про вас - ама не би.Така, че ако искате нещо да правите, не поставяйте условия не обикаляйте телевизиите, а първо се извинете!
71
5
 
3
 
! Отговори
Берлинов преди 10 години
Сбогом Петрое сбогом Радане! Сикаджийското хоро, на което сте се хванали, се води от една силно компрометирана, неграмотна,банкянска мутра, известна и като Боко тиквата, и като Буда. Тя вече ви влачи в политическата клоака, само че, не се усещате! Ами, явно, там ви е мястото! Но защо ни излъгахте? Защо ни измамихте? Защо? Защо? Защо бе, пишман кандидат управляващи? Нас обаче, няма да завлечете в гербаджийската клоака! Ясно ли ви е?
70
3
 
3
 
! Отговори
герберр преди 10 години
Я се успокойте и говорете с малко повече уважение за ББ,не забравяйте,че за него са гласували 1мил.избиратели и то предимно млади,интелигентни хора,от градовете.Не подценявайте и не обиждайте този електорат.Това важи за "истинските десни",които нещо се опитват да го играят много елитарни,но на последните избори дори не прескочиха летвата,основно защото се занимаваха да храчат по Бойко,вместо срещу истинското зло.Казах ви да не плюете там,където ще ви се наложи да целувате,защото алтернативата ви е ***.Вие избирате.
69
2
 
1
 
! Отговори
Бивш техен член преди 10 години
Тази коалиция е абсолютно безпринципна и създадена под външна диктовка с единствената цел създаване на протеза за ГЕРБ.Нормално беше да се обединят бившите СДС та без разни земеделци,***,зелени и всяка друга ***.Похарчиха Надка за да удовлетворят лидерските амбиции на Пръмова,при която единственото дясно е че си служи основно с дясната ръка.От сега нататък рейтинга им започва да се свива поради простичката причина,че членовете им масово не обичат комунистите,но тотално мразят мутрата.
68
5
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
В икономиката най-важна е тенденцията , в политиката също е така , харизмата на Бойко беше дотук , постигна не малко като знаем от къде тръгна , но няма как да повтори успеха си от преди и той го знае много добре , за това ще се отегли и пак ще " изненада " всички ,а Реформаторския блок е във възходяща позиция , до къде ще стигне зависи от тях, но за да излязат от образа на елитарна партия , трябва да привлекат и тези избиратели които до сега нямаше как да разберат посланията им , които вярват
67
1
 
5
 
! Отговори
НАПРОТИВ преди 10 години
Напротив , много е важно за избиратели като мен ! А повярвайте , такива сме много ! Аз съм твърдо син , но върл антибойковист и една такава коалиция би ме отвратила . Сбирщината ГЕРБ никога не са били демократи и десни. Цялото им несменяемо ръководство са бивши *** и техни протежета. Коалирайте се и ще берете изгнили плодове. Пробвайте !
66
3
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
67 Мистър Х ти изхождаш от социологиеските данни към днешния ден , само че след едни евентуални предсрочни избори не се знае коя партия ще бъде по-глоляма . Не забравяй че ГЕРБ е със затихващи функции като типична лидерска партия . Аз очаквам на тяхната конференция Бойко Борисов да се отегли а Цветанов да го махнат и от тези 1млн гласували за тях през май колко ще останат , 2009 бяха 1.7 млн, сега 1.0 млн а утре могат да паднат под 500 хил може и под 100 хил. за сметка на Реформаторите есестве
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до Lagera/ Просто проследявам правилната посока - откъде е минала и докъде е стигнала....
64
2
 
1
 
! Отговори
Lagera преди 10 години
до/62 Обърни се към гласувалите за ББ и СС, или ти намекваш, че е било грешка да се взима власта от БСП през 97. Нещо немога да те разбера. А това, че има бедни и богати малко натхвърля отговорностите на което и да е управление. Относно чалгата и културата добре си спомняма 90те въпреки, че бях малък и тази тенденция да изпростяваме е с много дълбок корен. Не е Костов виновен.
63
0
 
4
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
би трябвало да са се научили, че винаги когато едан по-малак партия обвързав съдбаатси с по-голяма от това страад по-малката, особено ако са с еднакъв електората.... така Костов унищожи партиите влезли в ОДС, така царят унищожи партите на Тошо пейков и весела Драганова, така Станишев "изяде" Царя., така ББ "смля" РЗС. как не се поучиха. Ако сега направят коалицията ще спечели герб, защото ще излеез че има коалиционан култура, и че са автентичин десни, а Рб ще загуби, защото се съюзяват с ГЕРБ