Наказателният кодекс да се обсъди с хората, иска Миков

Нужна е широка дискусия извън парламента
13
Наказателният кодекс да се обсъди с хората, иска Миков
Снимка: БТА

Според председателя на парламента Михаил Миков промените в Наказателния кодекс (НК) трябва да бъдат подложени на много широко обсъждане и не на парче, отделни текстове, извадени от контекста на целия състав.

Трябва да бъдат обсъдени принципите в НК с гражданите, неправителствения сектор, с експертите и специалистите, коментира той, цитиран от БТА.

Миков смята, че най-големият въпрос, който има и политическо измерение в предизборна обстановка, е колко и как да се дозира репресията, кои са целите на наказанието - превъзпитание или ограничаване, колко струва наказателната политика на държавата и кой я плаща.

Още по темата
„Това се големите въпроси, които трябва да преминат на широка дискусия, по възможност извън тясно политическите интереси, в навечерието на предстоящите избори, защото има рискове, с оглед на криминогенната обстановка и на обществените нагласи по отношение на предотвратяване и наказване на престъпността, една такава дискусия в парламента в предизборно време да предизвика крайни обществени нагласи, с които някои политици могат да злоупотребят“, отбеляза той.

Миков обяви, че през новата парламентарна сесия законодателната дейност на парламента ще бъде насочена към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение.

В Народното събрание ще бъдат предприети и редица действия, свързани с оптимизация на работата на парламента - като електронизация, отчетност и прозрачност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
По-важно е как се ПРИЛАГА НК,а не как ТОЧНО ИЗГЛЕЖДА!Оттам се започва-от РАБОТА ВЪРХУ МАНТАЛИТЕТА НА ТЕЗИ които прилагат ЗАКОНИТЕ.Вратички в законите винаги ще има !Ако нямаме ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИ ИНСТИТУЦИИ с достатъчноСЪВЕСТ,ОТГОВОРНОСТ,ДОСТОЙНСТВО и КОМПЕТЕНТНОСТ,няма как да имаме справедливо правораздаване,дори и при най-перфектния НК в света.
10
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Проектът за нов НК можете да видите тукjustice.government.bg/15/
9
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Който иска може да си изпрати мнението на адресnk***justice.government.bgот тази връзкаjustice.government.bg/
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наздрве бати Мишо, НАЗДРАВЕ!
7
1
 
5
 
! Отговори
ист преди 10 години
НАЗДРАВЕ,
6
1
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И още- намаляването на наказанията по престъпленията срещу собствеността/ обикновена кражба/ представлява отстъпление на държавата от една от основните й функции- защита на собствеността на гражданите. Тогава аз да взема да създам орг. престъпна група за кражби от депутати, а? Трябва да изревете на умряло ВСИЧКИ политици от кражбите на ВАША собственост и тогава нещата ще се променят- не случайно имаме българската поговорка "Кучето скача според тоягата"....
5
1
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
"Наказателният кодекс да се обсъди с хората, иска Миков Нужна е широка дискусия извън парламента" Откровено *** човек! Каква "широка дискусия" е нужна, при положение , че ЦЯЛАТА българска наказателно правна доктрина определя като АБСОЛЮТНО нарушение на човешките права забраната за снимане на публични личности?! Миков, спри да тиражираш врели- некипели, ами просто се посъветвай с проф. Стойнов -може и ти да си учил по неговите учебници наказателно право и процес...
4
1
 
8
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
НК да бъде обсъден с гражданите..А с нас, селяните? Или да копаме картофи?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НК да бъде обсъден с гражданите?! Като как, бе г-н Миков? Та проектът дори не е разпространен в Интернет!!! Ще го дадете на няколко сервилни, подмазвачески котила на стари муцуни, никому неизвестни, непопулярни, с неизвестен и неразузнаваем предмет на действие и състав организацийки, представящи се като НПО. Те ще напишат на старобългарски раболепни отзиви, вие ще ги представите като мнение на гражданите, и ще отчетете съобразяване с общественото мнение ... Е-е-х, не ни е сефте...
2
1
 
11
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Михоооов, кажи на опорните точки да не трият коментарите!!!! Колкото до работата на НС през 2014г. по-добре е да си направите една банкетна зала и наздравееее, че бая пари имате да изпиете от новия бюджет ама без камери и мобилни телефони, че знае ли се кой ще изгори!!!!
1
1
 
15
 
! Отговори
не преди 10 години
Народа да диалогизира докато тия се накрадат!Закуех се!