Зима без социални бунтове

Според експерти предсрочният вот се отлага за неопределено време
Обновена: 13 яну 2014 09:30 | 13 яну 2014 07:24, Петя Славова
27
Зима без социални бунтове
Снимка: БТА

"Отложената революцийка срещу статуквото", коментира "Труд". Ако приемем, че предсрочните избори са една малка революция, очевидно те се отлагат за неопределино време. Просто защото няма революционна ситуация - левите не дават, а десните не искат властта. Център просто няма.

Бойко Борисов заяви, че за ГЕРБ е по-изгодно те да са през 2015 г., но не и за държавата. Меглена Кунева ("Движение България на гражданите") с примирение уточни, че добре би било да са 2 в 1, а само преди месеци краят на май им се струваше неприемливо далечна дата. Радан Кънев (ДСБ) говори за стъпки "оставка" и "избори", но предпазливо не уточнява кога, а призивът "незабавна" заглъхна.

БСП и ДПС превантивно поставиха условие - ако на евроизборите общо спечелят повече от половината - 9 места, нямало смисъл от предсрочни избори. По всичко личи, че революционерите са изпреварили времото си. Неотдавна студентите призоваха с писмо опозицията да се вземе в ръце и да си свърши работата.

"Зимата ще мине без социални бунтове", прогнозира в "Стандарт" политологът Първан Симеонов. Той е скептичен, че ще има особени вълнения, тъй като правителството направи немалко, за да потуши потенциалните огнища на социално напрежение.

Второ,енергийните монополисти и останалите, обявени за "лоши", имат едно наум. Трето, противниците на кабинета ще опитат протести и ескалация на напрежение, но изгледите им за успех не са много големи. Силите, които са способни да инспирират мащабни бунтове в момента, са в лагера на управляващите, или поне не са техни противници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Бунтове няма да има, защото хората с ниски доходи видяха, че правителството се опитва, макар и с все още ограничения ресурс, с който разполага, да прави нещо за тях. Ако няна някой това не му харесва, и търси по-добри за антиправителствената пропаганда обяснения на тоя факт, това си е негов проблем.
25
0
 
1
 
! Отговори
The king преди 10 години
Дано да е спокойна зима, защото е много изморително едните да искат оставка, а ти да се чудиш после накъде... Това правителство може и да свърши някаква работа, ако му се позволи от народа.
24
0
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Жалко ТОЧНО ТОВА Е ЕСЕНЦИЯТА НА НЕЩАТА.АЗ ПОСТОЯННО ГОВОРЯ И СПОРЯ СЪС ПОЗНАТИ И ТО ЗА ТЕЗИ И НЯКОИ ДРУГИ ПОДОБНИ ВЪПРОСИ НО ОТ ТУК НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧНЕ АКО ИСКАМЕ ЕДИН ДЕН ДА ИМА УПРАВИЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ИЛИ ОСТАТЪЦИ ОТ ДЪРЖАВА ДА СЪМ ПО-ТОЧЕН.
23
1
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Petko78КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КАКВИ СА ИМЕНАТА ИМ, НАЛИ ВСЕ ПАК СЛЕД АБСОЛЮТНО ЗАКОННИ ИЗБОРИ ТЕЗИ ХОРА СА НА ТЕЗИ ПОСТОВЕ? БЕЗСИЛИЕТО И ПРОСТОТИЯТА НА РАЗБОЙКО МУТРЕВ НЯМАТ КРАЙ И ОТЧАЯНИТЕ НАПЪНИ ДА ОПРАВДАЕ СОБСТВЕНОТО СИ БЕЗСИЛИЕ И НЕКАДЪРНОСТ КАТО УПРАВЛЯВАЩ 4 ГОДИНИ НЕ МОГАТ ДА ДАДАТ НИКАКЪВ ДРУГ СМИСЛЕН АРГУМЕНТ ЗА КРИТИКА ОСВЕН ЕТНОСА НА ЧАСТ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. СРАВНИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И НЕГОВОТО И САМ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЧЕ ТЕЗИ ХОРА ЗА 6 МЕСЕЦА НАПРАВИХА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО МУТРАТА ЗА 4 ГОД
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българският народ е малък, но за сметка на това изключително ***! Вече повече от 60 години го доказваме и ако през 1944 сме нямали много избор и все пак това е някакво оправдание, нищо не ни оправдава за простотията ни през последните 23.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 19-ти: Преди 2,3 години Борисов изтегли 4 милиарда ама беше забранено на медиите да го коментират!
20
5
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 10 години
Така ли ти каза Вождът?:)) Еми да, това е една от опорните точки от Тефтерчето!:)) Айде сега бегай при Винету да му се оплачеш какво сме писали:)):)......и да не забравиш ибрика, че май го е напънало
19
4
 
13
 
! Отговори
Плана ББЦЦ-ът преди 10 години
Плана на банкяския *** и апартаментчика за тотална катастрофа на България през зимата не успя ! Тези двамата и Левски би ги проклел.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 13ПРеди седмица изтеглихме още 1 милиард, за да не фалираме. Смятай.
17
0
 
6
 
! Отговори
отчаян преди 10 години
Няма да има революция, а и да има - тя вероятно ще е смешна и безрезултатна. Колкото и да се упражняват в красноречие разни полотолози, социолози, философи, антрополози и тем подобни, истината е много простичка - народът е смотан, страхлив и не желае радикални реформи, иска да си живурка и затова така ще бъде и след 100 години - ако ни има.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно. Докато политиците се наумуват, пак народът ще ... супата! А иначе Орехчо и сие просто имат късмет, че зимата е мека за сега и няма големи драми със сметките.
15
2
 
7
 
! Отговори
Lo преди 10 години
Точно така. Силите които инспирираха големите социални протести миналата година са в лагера на управляващите. ЕРП, топлофикация и медийни изяви в изборният ден.дс-комунистическата хунта на дс-турци и дс-русофили впряга цялата си мрежа от пр агенти и членска маса на клуба на русофилите за да формира общественото мнение, някои неща не вървят някои вървят, но се пробват чрез пропаганда и разни похвати и ни оплитат успешно в мрежите си... но никой народ струва ми се няма да позволи това дълго.
14
3
 
3
 
! Отговори
-10 преди 10 години
ДНЕС НИ УПРАВЛЯВАТ:ОБЛАСТНИ И ЗАМ. ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПРИ КОАЛИЦИЯТА БСП-ДПС-АТАКА-----------Досега като ни управляваха все такива с "български" имена да не би да бяхме цъфнали и вързали?
13
9
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 10 години
То Бойко и Цветанов казваха че до края на предната година България ще фалира и прогнозираха катастрофа до края на декември, ама нещо не ги огря и не стана:))))Катастрофата май е за тях ,че се очаква да им повдигнат още обвинения:)
12
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки преждевременен избор е признак на слабост и търсене на алтернатива,в момента това правителство е единствено от всички останали което РАБОТИ ЗА НАРОДА СИ и е АЛТЕРНАТИВАТА за момента
11
15
 
19
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
ДНЕС НИ УПРАВЛЯВАТ:ОБЛАСТНИ И ЗАМ. ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПРИ КОАЛИЦИЯТА БСП-ДПС-АТАКА :Бургас -Юсеин Мехмед, Варна-Маткан Ибрямов, Габрово-Кенан Ашиков, Добрич-Исмет Хабил, Кърджали-Муса Сайдаахмед, Ловеч-Юнал Масъков, Пазарджик-Юмер Хамза, Плевен-Енгин Кючуков, Пловдив-Юксел Расим, Разград-Севгин Шукри, Русе-Айдън Караахмед,, Благоевград-Муса Палев, Силистра-Насуф Насуф, Търговище-Емел Расимова, Хасково-Кадир Исов, Сливен-Неджим Ахмед, Смолян-Бейхан Дуран, Стара Загора-Тонджа Йостург, Шумен-Левент Зекериев, Ямбол-Ахмед Мехмедов.
10
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дивия каратист бат бойко е толкова *** че чак вдлъбнат, *** сме и ние че дадохме да ни управлява простака на простаците
9
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов вещаеше тежка и гладна зима. То пък зима няма :D
8
25
 
35
 
! Отговори
Истината за ББ преди 10 години
Борисов мога да го опиша като жена с най-древната професия.Ослушва се, оглежда се ,откъде духа вятъра, от какво ще спечели и от какво ще загуби! Сега е видял дебелия край, България в момента трудно се управлява и трябва да имаш дупе и акъл за да се решиш да си на кормилото!Борисов е страхлив , а сега е много опасно да си премиер или министър и това той го знае.Най-големите мъже сега са Орешарски и Станишев защото са поели много голяма отговорност!А в Борисов сега ,може само да пречи на работа
7
25
 
36
 
! Отговори
Младен Варна преди 10 години
Герберасти, вашия вожд ви предаде, не иска избори! И за какво ли му са, той си направи близо три милиарда и видя ,че е по-добре да крета по тъча отколкото пак да се забърква в опосканата от него и Дянков държава. Само дето квичахте и крякахте да го върнете.