Два гафа на Борисов с Авиоотряда – мотокрос и свещен огън

Лидерът на ГЕРБ призна, че е дал показания в прокуратурата
Обновена: 15 яну 2014 14:01 | 15 яну 2014 11:00,
45
Два гафа на Борисов с Авиоотряда – мотокрос и свещен огън
Правителственият Airbus A 319. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е дал показания в прокуратурата по разследването на полетите с "Авиоотряд 28" и военните хеликоптери.

"Вчера в прокуратурата беше припомнено колко много работа сме свършили, ще ги питат и предишните за четирите години, за оперите в Сидни, дестинациите по Карибите и за най-екзотичните места, които са посещавали. Моите полети за работа са ги отразили всичките", каза той на влизането си днес в парламента.

Още по темата
Борисов се обърна към медиите с думите, че неговите откривания ги има в интернет и лесно могат да бъдат проверени: "Открил пречиствателна станция, читалище, театър, опера, магистрала, мост, детска градина", похвали се той.

По думите му единственото, което е засечено от Сметната палата като закононарушение, е отпускането на правителствения хеликоптер за Световното първенство по мотокрос в Севлиево.

Това обаче било оправдано, защото е спасен животът на "едно бразилче, 17-18 годишно", което катастрофирало там и трябвало да бъде докарано в правителствената болница. Това струвало около 6000-7000 лв.

"Надявам се да го изчистим днес с Федерацията по мотокрос. Другото спорно беше това, че съм използвал "Фалкона", за да се донесе Свещеният огън от Йерусалим", допълни Борисов.

"Мисля, че и прокурорът, и Сметната палата ще се съобразят, че това е станало за всички българи", каза лидерът на ГЕРБ.

Той категорично отрече фолкпевици да са се возили с него на правителствени полети.

По време на разпита бившият премиер е трябвало да изясни кога и по какви причини правителството е ползвало Авиоотряда и дали самият той лично е нареждал полети.

Показания вече са дали пилоти, стюардеси и служители на НСО.

Dnes.bg припомня, че делото за полетите на властта бе образувано след сигнал на премиера Пламен Орешарски и военния министър Ангел Найденов, които пратиха в прокуратурата информация за 309 полета на Авиоотряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
18
 
35
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Борисов, тебе кой те кара да хвърчиш напред назад да режеш ленти? Това ли е най-важното? Ама като събереш журналистическия слугинаж и се изпъчиш с ножичката...друго си е, нали? Да се къпеш в народната любов.
18
32
 
24
 
! Отговори
123 преди 10 години
Дните Ви са преброени мръсни комуинусти. Ако въобще можете да се наричате комунисти с тези фесое на главите си.
17
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов да го разследват и за това ,че нареди на багери и булдозери да разкопаят пещера в която бяха попаднали група пещерняци между които и две деца.
16
36
 
35
 
! Отговори
Румен преди 10 години
До Аноним 8НИКОГА ВЕЧЕ БСП, НИКОГА ВЕЧЕ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ , НАРОДЕ ОПИЧАЙ СИ АКЪЛА.
15
31
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога повече ГЕРБ, никога повече мутри и физкултурници, никога повече Борисов и Цветанов! Народе, опичай си акъла!
14
12
 
41
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Все още не съм разбрал защо разследват само полетите на Борисов, а не започнат много по-отрано !
13
21
 
49
 
! Отговори
отвратена преди 10 години
Дядо му от село вероятно самолет не е виждал , а той и до тоалетната не ходеше пеша . Пази Боже , сляпо да прогледа !
12
1
 
10
 
! Отговори
MVnR преди 10 години
a zam ministura Canchev koito gasi pojari v izrael ili koito prati samoleta bez razreshitelno za polet v libia za da razbere che niama kogo dda evakuirat?Zashto izbiratelno zabraviame ochevadni prestyplenia.
11
11
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А разходката на "Бистришките тигри"? Това да не е било услуга на БФС-то? Или някое "тигърче" 17 - 18 годишно е припаднало?
10
23
 
59
 
! Отговори
гн Е преди 10 години
за затвора си ти тикво ,, от много време требваше да те свитнат и тебе ама ей го на успя да оживееш в мътните времена и сега цар го раздаваш .
9
13
 
18
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
До BorokaБорисов лъже хората, a Станишев нe ? Борисов олигарх c офшорки фирми, a Станишеви нe ?Prestanete s tezi alchni hora qhnali vlastta, a pomislete za Balgaria Dokato komentirame tezi prestapnici i im gledame cirkovete edin balgarin niama da ostane v Balgaria
8
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Насочват ни към второстепенен въпрос. Все пак разходите на Авиоотряд 28 при царуването на Бойко Борисов, казват, са за около 35 милиона лева, докато отнетите от НЗОК наши здравно-осигурителни вноски (по прищявка на бойковия ковчежник С. Дянков) са за над 1.5 милиарда лева. Никой не казва колко хиляди българи преждевременно са си отишли от този свят, заради този произвол на Дянков. Обаче преекспонират случая с изпратения от добрия цар правителствен самолет за спасяването на актьора Хр. Мутафчиев.
7
30
 
54
 
! Отговори
Boroka преди 10 години
Борисов лъже хората и иска да им вземе хляба. Той е олигарх и има офшорки фирми. Да върне откраднатото на България. Никога повече ГЕРП.
6
3
 
10
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Vseki gleda v chiniata na drugia i vadi na drugia kirlivite rizi, i otlicha vnimanieto na naroda za da skrie svoite prestaplenia ... kato jirafa, zarovil glavata v piasaka i si kazva "Nikoi ne me vijda" !
5
24
 
36
 
! Отговори
krok преди 10 години
Много слаби опорни точки днес, другари... Много слаби...
4
1
 
27
 
! Отговори
Пътник си към нищото преди 10 години
До putnikИ царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци и просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история.Това е и до всички ,които не ценят рода си.
3
2
 
19
 
! Отговори
Пътник си към нищото преди 10 години
До putnikНо някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци.
2
22
 
23
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
***, българин съм и съм атеист, тоя свещен огън знаеш, къде да си го завреш! (този път без извинение)
1
3
 
59
 
! Отговори
putnik преди 10 години
Очевидно като нация не струваме. Не сме просто глупави, а уникално глупави. Не се учим от грешките си с годините, не помним издънките и омазванията. Нещо повече - полагаме неистови усилия да се случват пак същите продажни политики, защото си харесваме пак същите продажни политици. И така с времето, все по ограбени, огладнели и прости, потънали в нисшите си идеали се харесваме, поддържаме статуквото и все се надяваме друг да ни плати сметката. Няма да стане! Сметката ние всички ще си я платим!!!