Първанов даде отговора на "Кой?"

Няма да присъствам в листите на АБВ за евровота, призна президентът
Обновена: 16 яну 2014 14:07 | 16 яну 2014 09:17, Александър Попов
197
Първанов даде отговора на "Кой?"
Снимка: БТА

Георги Първанов категорично отрече да има някаква тайна връзка с Бойко Борисов по повод публикация във вестник, в която се твърди, че Първанов, Борисов и Румен Петков са имали тайна среща.

"За пореден път ще кажа, че не знам дори къде се намира къщата на Бойко Борисов. Ще съдя изданието, разпространило информацията, както и всички, които твърдят подобно нещо. Може би не съм се срещал с Борисов от времето, в което той бе премиер", заяви Първанов по Нова тв.

По негови думи се води невиждана компроматна война срещу формацията АБВ.

"Преброих 50-60 статии само в печата, които са остри, агресивни, изпълнени с омраза. Очевидно зад атаките прозира страх - от крайно ляво до крайно дясно в политическото пространство", аргументира се той.

Според него зад голяма част от "черния" PR седи "една медийна група, която разпъва чадър над председателя на БСП и свързана с предложението за избор на председател на ДАНС".

Георги Първанов смята, че въпросът "Кой?", станал неизменна част от няколкомесечните протести, има точен отговор.

"Сергей Станишев и Делян Пеевски са отговорът на въпроса "Кой?", макар и в различен смисъл. Още тогава Сергей Станишев пое политическата отговорност за избора на председател на ДАНС. Единият е взел решението лятото, за което бе награден с активната подкрепа на медийния кръг, другият взема решенията сега. Има и други хора около тях, но важно е кой поема отговорността", категоричен бе Първанов.

Президентът заяви отново тезата, че това ръководство на БСП не отговаря на интересите на избирателите и именно това е наложило активизирането на формацията АБВ. 

"Няма разцепление в БСП, АБВ е шанс за партията и правенето на национална политика. В момента сме наблюдатели на една лична битка между Сергей Станишев и Бойко Борисов. А ние искаме да водим дебати по изключително тежки проблеми като демографската криза, енергийната политика, образованието, здравеопазването", каза Първанов.

Той беше категоричен, че няма намерение да напуска БСП, както и да оглави партията.

"Защо не напуснат тези, които подвеждат избирателите? По повод определения като "предатели" и приказките за автоматично изключване от БСП не мисля, че има повод. Не е времето за репресивни действия, а и никой в 21 век не използва такива методи", каза Първанов.

Във връзка с предстоящите избори за евродепутати Георги Първанов обяви целта пред АБВ - убедителен резултат и поне двама-трима депутати.

"Чета и слушам прогнози, че имаме подкрепа от 2-3%. Защо е тогава тази компроматна война? Твърдото ядро на БСП ще гласува за партията и в това няма драма. Но има много хора, които са разочаровани. За нас е важно да отворим ветрилото и към още хора от лявото пространство", заяви Първанов.

Той призна, че няма да бъде част от листите и не каза чия партийна регистрация ще използват за участие в евровота, тъй като щяло да започна "мачкане".

"Преди време смятах, че избори 2 в 1 са силен ход. Но очевидно е рисково за държавата и ще я хвърлим в хаос. Готови сме да участваме и на парламентарни избори", допълни Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
4
 
! Отговори
maora преди 10 години
Ot okolo 15000 km .....vsichko tova izglejda kato teatur na absurda. Ne moga da poviarvam kak izgubih tolkova godini i gi dadoh na tezi momchenca. Neka mladite a i po starite si pluiiat na petite i na begom da se iznasiat ot mutrokrativnata Bulgaria. Jivota e samo edin .....ne go davaite na Boko Ceco Gotse i Dogan. Ne si zaslujava
133
5
 
13
 
! Отговори
ЕГАТИ КОМУНЯГИТЕ.... преди 10 години
..ХЕМ СА НА ПАНГАРА И "ГИ ЦЕПЯТ".....ХЕМ РЕВАТ ОТ БОЙКО И ГЕРБ!ГОЛЯМО ШУБЕ ВИ КАЗВАМ ЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ.....ХА,ХА,ХААААААААААААА........И ВСЕ "ДРУГИТЕ СА ИМ ВИНОВНИ"----а ,*** са като "ГЪЛЪБЧЕТАТА на МИРА" -БЕЛИ КАТО "МОМИНСКИ ***"!А,ПОСЛЕ ,....."ЩО СМЕ БЕДНИ И НЕЩАСТНИ"...??!!!АМИ ОТ "КОМУНИЗЪМ" ,БЕ ХОРА.....В СОЦ-*** , СА БОГАТАШИ , САМО ОТ ЧЕРВЕНАТА ***!
132
10
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Гоце и Боце си бъркат по дупките!
131
10
 
8
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
На Гоце, Съсела му би шута и сега Гоце драпа ли драпа... нека драпа, най-много пак да хване трипер....
130
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфин е много по-интелигентен от доста други известни лица в БСП, но от всички приказки по телевизиите оставаме с впечатлението, че се противопоставя на "правата" линия сега, когато се е разбрало окончателно, че не е включен в листата на кандидатите на БСП за евродепутати. Това ли е основната причина? А ако АБВ не успее да му осигури място в европейската столица-мечта за всеки депутат?
129
6
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбуратаСте преди 10 години
С тебе до тука, Партията сърба и от твоята попара
128
2
 
15
 
! Отговори
черен PR преди 10 години
Така е, Първанов, лошо е. НО 24 години четяхме статии,пълни с агресия,унижаване, злоба спрямо СДС,КОстов: Азер направи клипа с БРАДВАТА, Костов и Борисов. И ПР- ът сврши работа.През февруари отново омразата и агресията срещу Борисов изкараха хората на улициата.Борисов си подаде оставкат, не участвува във властта и ПАК за него се говори! Както и когато Костов не беше на власт- пак той виновен.Четете пресата; не се говори за БИСЕРОВ,СИДЕРОВ- а се говори за Борисов.Цял свят се чуди на правителс
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА НИКАКЪВ САН СТЕФАНСКИ МИРЕН ДОГОВОР МЕЖДУ ТУРЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ, ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ,ЧЕ ТОГАВА В КРАЯ НА ВОЙНАТА НЕ Е ИМАЛО БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА И ПРАВИТЕЛСТВО!НА КОНФЕРЕНЦИЯТА В САНСТЕФАНО Е ИМАЛО САМО ЕДИН БЪЛГАРИН ОПЪЛЧЕНЕЦ ОТ ОБСЛУЖВАЩИЯ ПЕРСОНАЛ!СЛЕД ВОЙНАТА БЪЛГАРИЯ ОСТАВА ЦЕЛИ 4-ГОДИНИ КАТО ОКУПАЦИОННА ЗОНА НА РУСИЯ , А ЮЖНА БЪЛГАРИЯ -КАТО АВТОНОМНА ОБЛАСТ НА ТУРЦИЯ ,НАРЕЧЕНА "ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ"!ТУРЦИЯ ПРЕГОВАРЯ ЗА "БЪЛГАРСКА АВТОНОМИЯ" ОЩЕ 1876 г.м-декември В ИСТАМБУЛ.
126
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям рев, голямо нещо: БСП се цепела. Ами да се разцепи! Наследница е на БКП, докарала толкова злини на народа си. На всичкото отгоре започна да излиза наяве горчивото подозрение, че голяма част от ръководните кадри на БКП преди 1944г. са били вербувани от прочутия Никола Гешев, предавали са и са унищожавали и тогава, и след 9 септ. де що е имало честен комунист и ремсист. Хайде засрамете се най-после, скрийте се, разчистете пътя, пък без вас може и да достигнем сияйните бъднини!
125
14
 
5
 
! Отговори
І преди 10 години
Брей-брей!Колко се загрижили за БСП-то седесунгерите и герберунгелите! Оправете си първо вашите кочини,а после гледайте в чуждия обор!
124
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте плашили хората с Бойко! Този бил в коалиция, онзи си сътрудничел с него. Той да не е някакво страшилище, че всички трябва да бягат настрана? Какво толкова ви е страх? Какво по-различно от другите правителства е направило неговото? Съюзът с Борисов да не е по-лош от съюз с ДПС, с Волен или Пеевски? Стига, защото ще постигнете обратен ефект. Не казвайте на народа кой трябва да му е по-симпатичен. Българинът се ориентира много добре и всичко вижда. А сега ви гледа сеира!
123
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освободете се от Станишев и приближените му, който погубват БСП
122
4
 
20
 
! Отговори
Бай Радой преди 10 години
До Анонимен --129;Ролята на ДПС ще се сведе до 0 когато се въведат задължителни избори.ДПС беше създадено от ДС.Всички злини които са сполетяли Б--я са дошли от Русия.САЩ ни спасиха в НЬОЙ.Те искаха границата с Турция да бъде МИДИЯ -РОДОСТО.Ръсия пусна Турция до р.Марица.Тяима вина за клането на Тракийските Българи.Тя е винивна за Септемврийския метеж-1923г.Тя ни натресе пещерния комунизъм и ни окраде след ДЕВЕТИ. ОСТАВКА
121
5
 
12
 
! Отговори
ОСНОВЕН ЗАКОН, ЗА преди 10 години
...ВСИЧКИ БЪЛГАРИ:--работа навън от България...--децата в чужди колежи и училища ...--парите в чужди банки ......И ДУШАТА В РАЯ!/..не комунистическия ,разбира се/
120
4
 
18
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! преди 10 години
СТАНИШЕВ ,РАЗБИРА ТОЛКОВА ОТ "европейска политика ", КОЛКОТО *** ОТ.. "изворна вода"!ТОВА ,ЧЕ С Е КУПИЛ ТИТЛА В "ПЕС"--НЕ ГО ПРАВИ НИТО "ЕВРОПЕЕЦ" ,НИТО "ДЕМОКРАТ"!ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ В ТОВА --КОГАТО ПОЧНЕТЕ ДА МУ ИЗПЛАЩАТЕ ЗАЕМИТЕ!!!!!АКО СЪМ НА БОЙКО , ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ НАТИСКАМ ЗА ВЛАСТТА!НАЙ-ДОБРЕ Е ПЪРВАНОВ ДА ИЗПЛАЩА ЗАЕМИТЕ НА СТАНИШЕВ ...И ДА МУ СЪРБА ЛА"""ТА!ЗАПОМНЕТЕ:НИКОГА НЕ ПЛАЩАЙТЕ "ЧУЖДИ ЗАЕМИ" И...НЕ ВОДЕТЕ "ЧУЖДИ ВОЙНИ"!САМО ТАКА ЩЕ ОЦЕЛЕЕТЕ И ЩЕ ОТГЛЕДАТЕ ДЕЦАТА СИ!
119
5
 
9
 
! Отговори
тоя преди 10 години
Този, и 5 пръста да покаже, повече никой няма да го бръсне за слива /винаги ще се има едно наум/.
118
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бих гласувал за другарите, безскрупулни са, но ако трябва да дам мнение все пак Първанов е поне една идея по-свестен от Станишев. В него има останки от стария морал, а Станишев се е самозабравил.
117
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мога ли да вярвам на човек, който лъжеше в продължение на години, че не е агент на ДС... На професионален лъжец и доносник не мога да вярвам, той говореше, че двамата му мандата били успешни, а той дори не изпълняваше задълженията си...
116
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагли и безсрамни, както винаги до сега. Дошли на власт на 9.Х.44 г. с помощта на щиковете на една чужда армия, най-некадърната и лумпенизирана част на българското общество, избили цвета на нацията в лагерите Белене, Скравена, Ловеч, както и хиляди без съд и присъда. Такива като Първанов агент Гоце, Станишев, БКП/БСП и мутантите им, ДС, след 45 год. комунизъм + 20 год посткомунизъм, с вродения си инстинкт на крадци и пладнешки разбойници ограбили държавата след т.нар. Промяна, днешните милионери и милиардери, довели народа до просешка тояга. Днес представящи се за защитници на бедните и
115
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За последните 23 години има двама злодеи, които са направили най-страшните злини в България. Това са Андрей Луканов, който изкраде сума пари, пишеше отвратителните си сценарии, заобиколен от агенти, и Георги Първанов(ГОЦЕ), който е зловещ комунист... Той непрекъснато създава около себе си общности, които пречат на демокрацията...