Първанов даде отговора на "Кой?"

Няма да присъствам в листите на АБВ за евровота, призна президентът
Обновена: 16 яну 2014 14:07 | 16 яну 2014 09:17, Александър Попов
197
Първанов даде отговора на "Кой?"
Снимка: БТА

Георги Първанов категорично отрече да има някаква тайна връзка с Бойко Борисов по повод публикация във вестник, в която се твърди, че Първанов, Борисов и Румен Петков са имали тайна среща.

"За пореден път ще кажа, че не знам дори къде се намира къщата на Бойко Борисов. Ще съдя изданието, разпространило информацията, както и всички, които твърдят подобно нещо. Може би не съм се срещал с Борисов от времето, в което той бе премиер", заяви Първанов по Нова тв.

По негови думи се води невиждана компроматна война срещу формацията АБВ.

"Преброих 50-60 статии само в печата, които са остри, агресивни, изпълнени с омраза. Очевидно зад атаките прозира страх - от крайно ляво до крайно дясно в политическото пространство", аргументира се той.

Според него зад голяма част от "черния" PR седи "една медийна група, която разпъва чадър над председателя на БСП и свързана с предложението за избор на председател на ДАНС".

Георги Първанов смята, че въпросът "Кой?", станал неизменна част от няколкомесечните протести, има точен отговор.

"Сергей Станишев и Делян Пеевски са отговорът на въпроса "Кой?", макар и в различен смисъл. Още тогава Сергей Станишев пое политическата отговорност за избора на председател на ДАНС. Единият е взел решението лятото, за което бе награден с активната подкрепа на медийния кръг, другият взема решенията сега. Има и други хора около тях, но важно е кой поема отговорността", категоричен бе Първанов.

Президентът заяви отново тезата, че това ръководство на БСП не отговаря на интересите на избирателите и именно това е наложило активизирането на формацията АБВ. 

"Няма разцепление в БСП, АБВ е шанс за партията и правенето на национална политика. В момента сме наблюдатели на една лична битка между Сергей Станишев и Бойко Борисов. А ние искаме да водим дебати по изключително тежки проблеми като демографската криза, енергийната политика, образованието, здравеопазването", каза Първанов.

Той беше категоричен, че няма намерение да напуска БСП, както и да оглави партията.

"Защо не напуснат тези, които подвеждат избирателите? По повод определения като "предатели" и приказките за автоматично изключване от БСП не мисля, че има повод. Не е времето за репресивни действия, а и никой в 21 век не използва такива методи", каза Първанов.

Във връзка с предстоящите избори за евродепутати Георги Първанов обяви целта пред АБВ - убедителен резултат и поне двама-трима депутати.

"Чета и слушам прогнози, че имаме подкрепа от 2-3%. Защо е тогава тази компроматна война? Твърдото ядро на БСП ще гласува за партията и в това няма драма. Но има много хора, които са разочаровани. За нас е важно да отворим ветрилото и към още хора от лявото пространство", заяви Първанов.

Той призна, че няма да бъде част от листите и не каза чия партийна регистрация ще използват за участие в евровота, тъй като щяло да започна "мачкане".

"Преди време смятах, че избори 2 в 1 са силен ход. Но очевидно е рисково за държавата и ще я хвърлим в хаос. Готови сме да участваме и на парламентарни избори", допълни Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
14
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Aко имa зaпис, уличaвaщ гоце и будa в договорки...тогaвa и нa бебетaтa ще им стaне ясно, че цялaтa политическa клaсa ще трябвa дa бъде изметенa.
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе като напусне някой друга партия няма такива апокалпсиси, като папусне някой бсп става чудо, стават дезертьори, предатели и какво ли не.
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Първанов плътно стоят хора със зверско-комунистически манталитет.Станишев е заобграден от хора с доста нисък интелект.Ех,Серго,ех Станишев.Тази Моника.Елена Йончева ти прилягаше повече.Предаваше ти по-демократична визия.Но, мъжете сте просто племе.Алчно за слава и власт.
71
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сме за другаря Първанов-нашата надежда и упование.Долу мерзавците Станишев.Манолова и недоносчето Кутев.Как да сравниш Манолова с КАЛФИН-обреаззован,възпитан ,ерудиран с Манолова- физиономия на селска кокона и устата като Чудомирова героиня.
70
4
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
На червените мафиоти най-сетне им запуши под зад,ниците !
69
11
 
5
 
! Отговори
одисей1/2 преди 10 години
първанка мислех те за читав човек / мъжкар, ловджия/ ама и ти излезе ГЬОТВЕРЕН както казваше дядо ми /бог да го прости , живя до 101г./ как можа да се продадеш за тия еврейскси пари / поне си историк и знаеш че от тях нищо хубаво не сме видели / падането на Търново, добро поле 1св.в-на, св.неделя-марко хаим фридман,народния съд почти всички са евреи и осъдиха тези които ги спасиха , поне едно благодаря да бяха казали - и всичко това го знаеш и пак се продаде - ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО
68
0
 
5
 
! Отговори
край преди 10 години
Политиката в сегашния и вид е нещо като кеч мач между гоце борисов станишев доган волен пеевски яне янев. Нагласен мач с различни комбинации от отбори. Ние сме публика и даже някой от нас се палят / по глупавите/. Да променим системата - МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА по възможност машинни за да отпадне вота на неграмотните и политиката ще стане - управление на държавата.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо трепят или съдят избраните от Гоце съветници като президент?Н
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 67Григор ще бие без проблеми и зор, обаче Маша каква битка направи по-рано ...3 часа и половина и 10- 8 в третия сет победи на 40 градуса жега. Гришо довечера ще трябва да се заеме с нейната роля, вместо тя да го е.е както си е по принцип, ще трябва той да я клати че каката едва ли ще има сили за нещо друго.
65
2
 
9
 
! Отговори
ВЪРХОВНО ! преди 10 години
Първанов ще участва в изборите за нов парламент със своя листа на АБВ.Обяви го в НОВА-ТВ!ЯВНО ПОДМЯНАТА НА ПАРТИЙНИЯ ЕЛИТ НА ПОЗИТАНО-20 , ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА!ПУТИН ЯВНО ИСКА ПОЛИТИЧЕСКАТА СМЪРТ НА сърГЕЯ./..възобновяват и делото по загубените секретни документ от Станишев--ВОЙНАТА ЗАГРУБЯВА/ГОТВИ СЕ ЗА ИЗБОРИ ,НАРОДЕ!
64
1
 
1
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Прокси, просто не си достатъчно интелигентен, за да комуникираш с мен. И пас си анонимен. Кутев ти ли си?
63
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее другаря Станишев-вождът на Партията и народа.Долу ГОЦЕ-агент на ЦРУ И СВЕТОВНИЯ ЦИОНИЗЪМ.
62
1
 
11
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Като гледам и чета в последните дни изявленията на политиците от БСП, а също така на обикновени техни симпатизанти (предимно зомбирани пенсионери), окончателно се убеждавам, че тази партия трябва да бъде забранена. Това е партия от миналия век и то от първата му половина.
61
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЦЕ,ГОЦЕ...ПАК СЕ ЗАМЕЧТА ЗА АРХАРИ.Изпълнявай заповедите и не се увличай в коментари-има кой да ги прави и не са ти дадени още за огласяване.Мирно!.
60
1
 
16
 
! Отговори
AUSTRALIAN OPEN преди 10 години
Само да Ви кажа,че Григор Димитров води с 2:0 сета на Йен Сун Ли в мач от ( 2 ) кръг , в третия сет води с 2:1 и сервис на съперника ( 40:40 ) , в момента вали дъжд,ще се доиграе по-късно :))
59
10
 
3
 
! Отговори
ИГРАЧ преди 10 години
B тази игра ще спечели този който си крие картите до последно,а ГОЦЕ И БОЦЕ ги свалиха на масата вече.
58
3
 
28
 
! Отговори
Да, да преди 10 години
Достатъчно е Първанов да призове депутатите от БСП, които са на негова страна, да спрат да осигуряват кворум. Тогава правителството пада. Това може да се случи още утре, следващата седмица или месец, но едно е ясно дините на турско-комунистическата власт са преброени. От нас зависи (като глсуваме масово) да не ги допуснем отново.
57
1
 
8
 
! Отговори
край преди 10 години
Ако имате усещане че ви управляват от години едни и същи хора, които всъщност никой не обича и не би гласувал за тях, то тогава знайте че това го дължите на Пропорционалната избирателна система. МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА и всички тези лица ще изчезнат от политиката. Това връща властта на хората но може да се наложи само със сила.
56
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев напълни гащите. Браво Гоце.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne si habete s napani praznite tikvi da balvateprostotii....Putin ste kaje koi koi...no edva li ste e tazi fabrika za *** Peevski