Първанов даде отговора на "Кой?"

Няма да присъствам в листите на АБВ за евровота, призна президентът
Обновена: 16 яну 2014 14:07 | 16 яну 2014 09:17, Александър Попов
197
Първанов даде отговора на "Кой?"
Снимка: БТА

Георги Първанов категорично отрече да има някаква тайна връзка с Бойко Борисов по повод публикация във вестник, в която се твърди, че Първанов, Борисов и Румен Петков са имали тайна среща.

"За пореден път ще кажа, че не знам дори къде се намира къщата на Бойко Борисов. Ще съдя изданието, разпространило информацията, както и всички, които твърдят подобно нещо. Може би не съм се срещал с Борисов от времето, в което той бе премиер", заяви Първанов по Нова тв.

По негови думи се води невиждана компроматна война срещу формацията АБВ.

"Преброих 50-60 статии само в печата, които са остри, агресивни, изпълнени с омраза. Очевидно зад атаките прозира страх - от крайно ляво до крайно дясно в политическото пространство", аргументира се той.

Според него зад голяма част от "черния" PR седи "една медийна група, която разпъва чадър над председателя на БСП и свързана с предложението за избор на председател на ДАНС".

Георги Първанов смята, че въпросът "Кой?", станал неизменна част от няколкомесечните протести, има точен отговор.

"Сергей Станишев и Делян Пеевски са отговорът на въпроса "Кой?", макар и в различен смисъл. Още тогава Сергей Станишев пое политическата отговорност за избора на председател на ДАНС. Единият е взел решението лятото, за което бе награден с активната подкрепа на медийния кръг, другият взема решенията сега. Има и други хора около тях, но важно е кой поема отговорността", категоричен бе Първанов.

Президентът заяви отново тезата, че това ръководство на БСП не отговаря на интересите на избирателите и именно това е наложило активизирането на формацията АБВ. 

"Няма разцепление в БСП, АБВ е шанс за партията и правенето на национална политика. В момента сме наблюдатели на една лична битка между Сергей Станишев и Бойко Борисов. А ние искаме да водим дебати по изключително тежки проблеми като демографската криза, енергийната политика, образованието, здравеопазването", каза Първанов.

Той беше категоричен, че няма намерение да напуска БСП, както и да оглави партията.

"Защо не напуснат тези, които подвеждат избирателите? По повод определения като "предатели" и приказките за автоматично изключване от БСП не мисля, че има повод. Не е времето за репресивни действия, а и никой в 21 век не използва такива методи", каза Първанов.

Във връзка с предстоящите избори за евродепутати Георги Първанов обяви целта пред АБВ - убедителен резултат и поне двама-трима депутати.

"Чета и слушам прогнози, че имаме подкрепа от 2-3%. Защо е тогава тази компроматна война? Твърдото ядро на БСП ще гласува за партията и в това няма драма. Но има много хора, които са разочаровани. За нас е важно да отворим ветрилото и към още хора от лявото пространство", заяви Първанов.

Той призна, че няма да бъде част от листите и не каза чия партийна регистрация ще използват за участие в евровота, тъй като щяло да започна "мачкане".

"Преди време смятах, че избори 2 в 1 са силен ход. Но очевидно е рисково за държавата и ще я хвърлим в хаос. Готови сме да участваме и на парламентарни избори", допълни Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
24
 
! Отговори
987 преди 10 години
много ми е интиресно как един 32 годишен пикльо като пеевски управлява абсурдистан ?!?и как внася толкова смут и страх ако няма партийни или на службите подкрепата ?!?!кой създаде пеевски ?!?!
13
20
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
АБВГерб
12
22
 
4
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
До: pr***gerb.bgОтносно: ДОО(Данък общ доход)Дата: Четвъртък, 2014, Януари 16 09:35:19 ЕЕТБорисов,защо се усмихваш като овцата Доли(p) Тиранозавърска ти изчезна.Ъм-така си е.Когато Мошетата от Мосад не успяха да те ДООклонират в повече та да спреш "Южен поток"-дааа,не стана.И колко последващи мръсотии направиха чрез тебе! И преди това.И сега и Пърданов-идеолога на Мръсоти и той гледа мътно.А Мошетата пикаят оцет.Такъв,когато Кипър разработваше проекта за газовите си находища.Айди-Чоа! Ти си криминогенен"елемент"с висока степен на обществена опасност.Сметалото се движи паралелно(успоредно
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KOGATO SE MAHNAT BSP I DPS OT PARLAMENTA TOGAVA SHTE SE UPRAVI BULGARIA, TOVA E TUMORA NA BULGARIA
10
3
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Другарю Първанов,да ти прави впечатление кои телевизии и кога започнаха да те канят ?Да ти прави впечатление ,че онези ,които ти готвеха "инпичмън" започнаха прекалено много да те хвалят ? Помниш ли оная фраза за "данайците " и даровете ?Ако си я забравил припомни си я.Не им се радвай. Те те залъгват.
9
4
 
19
 
! Отговори
акълмайстор преди 10 години
БСП(к)=социалисти крадци
8
0
 
19
 
! Отговори
любопитен преди 10 години
Абе защо колкото повече затъва и изчезва това нещо *** все повече противни и компрометирани партии и партийки се пръкват.Май е крайно време субсидийките да се премахнат и да го карат само на членски внос.
7
0
 
0
 
! Отговори
atakist преди 10 години
До Анонименami,nedumai
6
15
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Абе то и за Мишо Бирата така говореше, *** после кво излезе?А Руменчо - пишльото си го знаем. Той си е стар авер и с Гоце и с Тиквуня. Нали и писта за Формула 1 щяха да ни строят заедно.
5
24
 
8
 
! Отговори
Марияна Попова преди 10 години
Гоце, миличък, не знаеш къде е къщата на Борисов? А миналият месец на кого ходихме двамата на гости в Банкя?
4
6
 
26
 
! Отговори
пеци преди 10 години
Твърдото ядро на БСП ще гласува за партията и в това няма драма. Но има много хора, които са разочаровани. За нас е важно да отворим ветрилото и към още хора от лявото пространство", заяви Първанов.Давай Първанов мачкай тоя съсел гнусен и всичките други кутевци, галевици и цялата *** дето се е наместила на Позитано!
3
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BSP - BANDITSKA STANISHEVA PARTIA
2
13
 
16
 
! Отговори
234 преди 10 години
По устав на БСП Първанов се самоизключи!!!!
1
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кутев ще има бая да се потруди за нови опорни точки.