Първанов даде отговора на "Кой?"

Няма да присъствам в листите на АБВ за евровота, призна президентът
Обновена: 16 яну 2014 14:07 | 16 яну 2014 09:17, Александър Попов
197
Първанов даде отговора на "Кой?"
Снимка: БТА

Георги Първанов категорично отрече да има някаква тайна връзка с Бойко Борисов по повод публикация във вестник, в която се твърди, че Първанов, Борисов и Румен Петков са имали тайна среща.

"За пореден път ще кажа, че не знам дори къде се намира къщата на Бойко Борисов. Ще съдя изданието, разпространило информацията, както и всички, които твърдят подобно нещо. Може би не съм се срещал с Борисов от времето, в което той бе премиер", заяви Първанов по Нова тв.

По негови думи се води невиждана компроматна война срещу формацията АБВ.

"Преброих 50-60 статии само в печата, които са остри, агресивни, изпълнени с омраза. Очевидно зад атаките прозира страх - от крайно ляво до крайно дясно в политическото пространство", аргументира се той.

Според него зад голяма част от "черния" PR седи "една медийна група, която разпъва чадър над председателя на БСП и свързана с предложението за избор на председател на ДАНС".

Георги Първанов смята, че въпросът "Кой?", станал неизменна част от няколкомесечните протести, има точен отговор.

"Сергей Станишев и Делян Пеевски са отговорът на въпроса "Кой?", макар и в различен смисъл. Още тогава Сергей Станишев пое политическата отговорност за избора на председател на ДАНС. Единият е взел решението лятото, за което бе награден с активната подкрепа на медийния кръг, другият взема решенията сега. Има и други хора около тях, но важно е кой поема отговорността", категоричен бе Първанов.

Президентът заяви отново тезата, че това ръководство на БСП не отговаря на интересите на избирателите и именно това е наложило активизирането на формацията АБВ. 

"Няма разцепление в БСП, АБВ е шанс за партията и правенето на национална политика. В момента сме наблюдатели на една лична битка между Сергей Станишев и Бойко Борисов. А ние искаме да водим дебати по изключително тежки проблеми като демографската криза, енергийната политика, образованието, здравеопазването", каза Първанов.

Той беше категоричен, че няма намерение да напуска БСП, както и да оглави партията.

"Защо не напуснат тези, които подвеждат избирателите? По повод определения като "предатели" и приказките за автоматично изключване от БСП не мисля, че има повод. Не е времето за репресивни действия, а и никой в 21 век не използва такива методи", каза Първанов.

Във връзка с предстоящите избори за евродепутати Георги Първанов обяви целта пред АБВ - убедителен резултат и поне двама-трима депутати.

"Чета и слушам прогнози, че имаме подкрепа от 2-3%. Защо е тогава тази компроматна война? Твърдото ядро на БСП ще гласува за партията и в това няма драма. Но има много хора, които са разочаровани. За нас е важно да отворим ветрилото и към още хора от лявото пространство", заяви Първанов.

Той призна, че няма да бъде част от листите и не каза чия партийна регистрация ще използват за участие в евровота, тъй като щяло да започна "мачкане".

"Преди време смятах, че избори 2 в 1 са силен ход. Но очевидно е рисково за държавата и ще я хвърлим в хаос. Готови сме да участваме и на парламентарни избори", допълни Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
2
 
! Отговори
хи хи хи преди 10 години
Гоце е натъпкал шишането за 50 хилки със сачми за съсели...
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"КОЙ?" Пак не разбрах...
152
0
 
0
 
! Отговори
ети преди 10 години
браво, точно така!!!!
151
0
 
4
 
! Отговори
ети преди 10 години
не че ми харесва, ама е по харизматичен от очиларката Станишка и мишока фес Местан
150
1
 
9
 
! Отговори
BOYAN преди 10 години
Станишев ми е по-неприятен от ПървановВолен ми е по-неприятен от БойкоМестан ми е по-неприятен от лай.ото ми
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
триперчо.
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не можах да разбера, как мисли да се справи с наболелите проблеми на общаството.Кой къф е, не ме интерисува.
147
2
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 10 години
Десредитираха Първанов моментално. Явно не очакваше удар под кръста а?Ха ха патия ще правиш... сега ще те изкарат по черен от дявола. Офшорки ще ти наравят. От ДС досието ще извадат само стой и гледай. БСП може да лъже и манипулира и няма да остави никой да и вземе властта, ако трябва ще се коалира и със Сорос.
146
1
 
10
 
! Отговори
ПРИЧИНА, СЛЕДСВИЕ... преди 10 години
Не се заблуждавайте - БКП е в основата на всичко и всички партии СЛЕД 1989! БКП! Не ДС, а БКП! ДС беше слушащото и биещото, ако щете - вербуващото сърце на БКП!
145
1
 
2
 
! Отговори
135 преди 10 години
До DedoviaТа кои важни неща проваля? Ако някой нещо си е кроил, а ние да не знаем ... и сега някой да му ги проваля - това е друга работа. Или още не са си взели кинтите такива като теб?А и къде е този милион избиратели? Та те намаляват с всеки поред избор!
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай РадойГрешиш бай Радой ДПС не е създадена от ДС , а от СДС и БСП. Спомнете си кой покани г-н Доган в парламента преди 24 години и на чия партия бе представител. Пречетете книгата на Паунка Гочева - ДПС в сянка и светлина и ще видите още интересни неща.
143
18
 
5
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Гоце, дори за най-върлите си противници ти се оказа изненадващо голям мерзавец.Да излагаш на риск толкова важни неща и да се изгавриш с милион избиратели само защото не си началник на БСПто?!Такъв пезевенк като теб не е желан в никоя организация.Дано поне да си взел достатъчно кинти от мутрата, иначе си обикновен ***. Иначе поне богат ....
142
1
 
5
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
до 162"Около плашило, га духа вятър, винаги се събират ***. "За съжаление си прав.И аз видях такива там,но така или иначе процеса е важен.Процеса има оздравителен характер за политическата ситуация.
141
9
 
3
 
! Отговори
мафията преди 10 години
АБВ - партия трудовога крестьяне-рабочего кагебисткого народа! Да здравствует таваришч Гоце, неутомимий борец комунистического авангарда КГБ за просперитета и счастья Советской-Руской Болхарии! Да здравствует мир во всем мире!
140
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вампир ли го е гризъл или въркулак е станал?Гоце , нещата винаги отиват на ДОБРЕ, когато една червена глутница се 'сдави" с друга такава...*)))Много му се иска на ГОЦЕ да се вгледаме в АБВ-то му, в качеството ни на електорат......, но уви ....Около плашило, га духа вятър, винаги се събират ***.
139
1
 
9
 
! Отговори
Идва Гоце на власт! преди 10 години
*** ,МРАЗИ УКРАИНЦИ И ИЗПИТВА ОСТЪР НЕГАТИВЕН "УКРИНСКИ СИНДРОМ"!СПУКАНА МУ Е РАБОТАТА НА сърГЕЙЧЕТО!ОТИВА СИ !
138
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kapo di tuti KAPO(дс,кгб) oтново се АКТИВИРА от руското посолство!
137
9
 
3
 
! Отговори
Просто мнение преди 10 години
Мисля , че и последните ДС-та си тръгват !Честито ! Този път омразния Сергей свърши прекрасна работа. Не можаха да го сломят голям евро гръб си има.А погледнато реално щем, не щем той е пътят ни в Европа ! ЕНП няма да са първа сила не е лошо да помислим и от тази гледна точка !
136
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфин е еврокенеф и толераст отдавна, двулико нищожество. Ако обичаш хора, като Сашо Томов - вземи Калфин. Но истинският *** на БГ е Гоце.
135
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Модел за морален, политически, граждански и личен провал = Първанов. Още 97 стана предател и американска ***, също и санитарен възел на Вальо Златев, и пр. и пр. *** нещастен.