Чрез три партии Георги Първанов отива на евровота

Мандатоносители - Обединен блок на труда, Обединени социалдемократи и БСД
17 яну 2014 07:15,
91
Чрез три партии Георги Първанов отива на евровота
Георги Първанов. Снимка: БТА

Георги Първанов е провел сондажи с три социалдемократически партии с цел да станат мандатоносители на неговото гражданско сдружение, съобщава в. "Преса". Очаква се официално поканата да бъде пратена до Обединен блок на труда (ОБТ) с лидер Екатерина Атанасова, Обединени социалдемократи (ОСД) с водач Йордан Гергов и Български социалдемократи (БСД), чийто шеф е соцдепутатът Георги Анастасов.

Конференцията на ОБТ, която ще е през февруари-март, ще вземе решение за участие в коалицията на Първанов. Ръководството е с нагласа да подкрепи старта на АБВ, която издига Ивайло Калфин за водач на евролистата, заяви пред „Преса“ Екатерина Атанасова.

Миналата събота ОСД направиха смяна в ръководството си и избраха за свой шеф Йордан Гергов, който смени Кольо Парамов. „Интересуваме се какво става в АБВ и окончателното решение ще се вземе на нашата национална конференция“, каза пред „Преса“ Гергов. Проблем обаче има пред партия „Български социалдемократи“ на Георги Анастасов, който е депутат от групата на БСП. А партията му има безсрочно споразумение с „Позитано“ 20 за коалиция при парламентарни избори. „Решението за участие в коалиция с АБВ ще вземе националният комитет на 31 януари“ обясни Анастасов. Според него обаче няма да имат проблем с подкрепа на Калфин за евровота, защото и двете евролисти ще са леви.

Водени са разговори и с Татяна Дончева за влизане на „България 21“ в коалицията на Първанов. Засега обаче тя е изразила резерви към участието на социалдемократите и по-вероятно е да откаже да влиза в общ проект с АБВ. Въпреки това вчера Дончева заяви, че ако има втора лява листа, трябва да бъде една.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: георги първановАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Некадърник!
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се отказва от кокала.
49
1
 
8
 
! Отговори
веф преди 10 години
пак се е напушил пи4а!
48
9
 
17
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
няма отърване от омразния тъпигьос Гоце - как имаш очи да искаш пак власт, като е ясно, че си агент, укрил данъци, боледувал от трипер. само това е достатъчно. да не споменаваме анти-българското политикантстване и прокарване на чужди интереси. Гоце, дискредитирани си ве! и си силно неинтелигентно квазимодо-авджия. гати недоразумението.
47
1
 
11
 
! Отговори
берия преди 10 години
ПУСТИЯ МУ СЪВЕТНИК НА БОЙКО БОРИСОВ ,СОЦИАЛДЕМОКРАТА КОЛЬО ПАРАМОВ ,ПАК СЛОЖИ ПРЪСТА СИ ДЕТО НЕТРЯБВА. КОЛЬО ,РАЗПРАВА НА КОРИТАРОВ ,ЧЕ С ПЪРВАНОВ СИ ИМАТ ДУМАТА ЗА КОАЛИЦИЯ,ПЪРВАНОВ ОТРЕЧЕ ПУБЛИЧНО. ЛЪЖЦИ И МОШЕНИЦИ,ЩЕ БЪДЕТЕ НАКАЗАНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО,ДАЖЕ ЛИНЧУВАНИ ,ЗАЩОТО СТЕ ПЕРМАНЕНТНИ ШМЕКЕРИ.
46
4
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 10 години
Защо трябваше да кпувам долари?Нали сами плащали в лева.Само че лева нокой него ще.За една дънкова риза що бой изядох..Хванаха ме цивилни в кореком,и като неможах да докажа от каде са доларите ,бой.А бях на 16г.Хубав урок получих .От тогава нна комунист социалист не вярвам.Не че сега живеем по добре но соца беше огромна грешка.
45
2
 
11
 
! Отговори
666 преди 10 години
първанка тези качества, като ЧЕСТ, ДОСТОЙНСТВО, ДОВЕРИЕ,и най-вече ВЯРНОСТ явно никога не си ги притежавал, но не се учудвам като гледам с какви *** завера правиш за които казват че -Евреите в целия свят разрушават патриотизма и здравите основи на държавата - княз Мобучум Окума, японски учен и военен от XIX в. - и това го постигат винаги с предателствата на такива като теб, които се купуват с много, а теб с значително по-малко пари, защото вече си обезценена стока - / успех на битака/
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моника Йосифова, оправи ПЧБ, а сега , като Станишева, оправя БСП !
43
1
 
3
 
! Отговори
уплашен преди 10 години
Защо пишете минуси на 54?Казана е И С Т И Н А Т А !
42
4
 
16
 
! Отговори
Николов преди 10 години
При бай Тошо имаше и хубави неща.Едното от тях беше,че че прибираха лудите от улиците.А сега си се движат свободно,че и се сношават и се роят.
41
12
 
11
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Такова долно и гадно правителство никога не е имало в България. А Ц. Йовчев държи първенството по лукавост, интриганство и лъжи. Той нищо не прави освен да пази депутатите от БСП-ДПС-Атака-ДС. И днес дават по телевизията в с. Коиловци как ограбват и бият електората на БСП. Нали Олигарски каза, че страха е изчезнал и връщаме Държавата на хората. Ало *** другари отидете в това село и го кажете на хората, *** такива.
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ - Айде Бойко, Върни се!
39
8
 
15
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Схемата на комунистите е следната - 4 години крадат бсп - следващите 4 години поднасят на хората някой "нов" проект да управлява, пак от стари комунисти - сдс примерно- и те се осират, колонизацията върви с пълна пара - следващите 4 години глупавия народ забравил за золумите на бсп пак гласува за бсп - след 4 години "нов" проект-ндсв - пак бсп простия народ е избрал - пак новия проект от стари *-ви - комунисти извинявайте - герб. След това ще са партийките на първанооглу и пръмова.
38
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аха ,партията на Парамов ,който беше съветник на Бойко Борисов.Ама те Бойко Борисов и Георги Първанов не се познавали.Така излезе след всичките им оправдания.Ще получат около 1.2 % на изборите.Може и да бият Светльо Витков ,но и това е съмнително
37
2
 
9
 
! Отговори
очевидец преди 10 години
Както е казал др.Мао Дзе Дун - На където и да се обърнеш,ЧЕРВЕНИЯТ ти маймунски *** остава винаги отзад
36
5
 
7
 
! Отговори
Дамм преди 10 години
Достатъчно е депутатите от БСП, които подрепят Първанов да спрат да осигуряват кворум и правителството пада.
35
4
 
3
 
! Отговори
Hristo преди 10 години
Ako imate pretencii za informacionen sait,molq ne se pozovavaite na inf. Ot vestnik Presa I jurnalisti Kato travestita Patrashkova
34
1
 
7
 
! Отговори
ку преди 10 години
Едно изречение в което описва парламентарната криза - парламента не е сбор от партии, а офис на фирми. Подчертавам сбор.
33
3
 
26
 
! Отговори
tuzarya-социалдемок преди 10 години
Ужас! Д-р Дертлиев се е обърнал в гроба! Първанов социалдемократ! Онези комунисти, които 40-те години избиваха социалдемократите сега се пребоядисаха на такива!
32
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Три лилипута и вожд Гоце .Това ни е познато от комбинациите на Сашо Томов .Резултата - също .А бъбривата Татяна, тя накъде ?