НАП прави пълна проверка на президента

Плевнелиев сам я поискал
18 яну 2014 07:48, Анисия Иванова
33
НАП прави пълна проверка на президента
Архив: Булфото

Националната агенция за приходите (НАП) извършва цялостна данъчна ревизия на президента Росен Плевнелиев. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава по повод медийния интерес, последвал думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в парламента вчера говори по темата.

До момента беше ясно, че данъчните правят проверки на семейството на президента, но мащабът им не беше уточнен. "Не е ли това опит да се смачка един представител на една институция, който назовава истинските имена. И понеже говорихте за Росен Плевнелиев преди малко, аз ще ви кажа, че не само ГЕРБ, а българските граждани подкрепят президента на страната, защото той е единственият стожер на институция в момента, която има различно мнение", коментира Цветанов от парламентарната трибуна.

В прессъобщението от прессекретариата на държавния глава пише, че в отговор на поставени от медии въпроси, свързани с информацията, че НАП извършва данъчна ревизия на президента Плевнелиев, прессекретариатът е упълномощен да заяви следното:

"Приходната администрация вече няколко месеци извършва, пряко или косвено, проверки на президента, на членове на семейството му, както и на трети лица. Поради неустановеността на режима на проверките, техният срок и актовете, с които се приемат резултатите от тези проверки, държавният глава изрично е настоял пред приходната администрация да му бъде извършена цялостна данъчна ревизия. Такава ревизия вече е започнала.

Всеки български гражданин може да бъде проверен за неговите доходи и имущество и за заплатените данъци - в това отношение държавният глава не прави изключение. Същевременно действията на приходната администрация следва да са принципни и законни, както и да обслужват единствено целите, заради които се извършва по принцип една данъчна ревизия.

В този аспект държавният глава призовава приходната администрация да се фокусира върху проверки и ревизии на рискови групи данъкоплатци, както и на политици, чийто стандарт на живот е във видимо противоречие с декларираните от тях доходи и имущество. В конкретния случай, от досегашния ход на проверките на президента не стана очевидно, че те се извършват поради съмнение за неплатени данъци в рамките на периодите, които НАП има право да проверява. С действията си приходната администрация не трябва да оставя и капка съмнение, че обслужва други интереси извън рамките на своите правомощия.

Президентът Плевнелиев е публикувал доходите си и имуществото си съобразно разпоредбите на законите и е предоставил доказателства за законния им произход. Държавният глава ще прави последващи коментари по темата, едва след като данъчните власти приключат ревизиите с конкретни резултати и заключения."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: НАПпроверкапрезидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
12
 
! Отговори
клошар преди 10 години
Искам и на мен да направят проверка!
5
14
 
24
 
! Отговори
Смешници преди 10 години
Червените крадци скъсаха другите от проверки! ха ха ха ха ха ха С нетърпение чакам да се смени властта и да ги подпукат тях!
4
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Номер 1 е обикновен ***. Не му обрьщайте внимание.
3
14
 
22
 
! Отговори
Дедо Атанас преди 10 години
От статията разбрах, че Цецо НаБатко Апартаменто е защитил в парламента президента Росен Милионеро Офшоркен .Че му е извършена проверка от НАП и всичко било наред.Росен Милионеро Офшоркен съветва НАП: Да прави проверки само на рискови групи данъкоплатци, както и на политици, чийто стандарт на живот е във видимо противоречие с декларираните от тях доходи и имущество.г-н Офшоркен е декларирал, няколко имота и милиони евро в данъчното, който с много работа и спестяване от закуски е придобил .
2
0
 
32
 
! Отговори
Трудовакь преди 10 години
Ако заповедта за възлагане на ревизия му е връчена през януари 2014 г., по ЗДДФЛ могат да го ревизират до 2007 година назад вкл. Всичко преди 2007 т. е покрито с давност и не може да се ревизира - чл. 109, ал. 1 от ДОПК. За всички действащи политици най - важните, най - тъмните, най - "крадливите" години са в миналото. Сега никой не граби така безочливо, както през 1990 - 2004,5 година. Няма го и великия спестовник, легендарния седесар Марагарит Мицев, спестил приказно богатство от закуски ...
1
40
 
45
 
! Отговори
Защо бе господи ? преди 10 години
Ставам рано.Гледам победата на Гришо!Гришо бие.ХУБАВА УТРИН.И изведнъж този ЖЕНСКИ ПОЛОВ ОРГАН пред очите ми.Защо бе господи, защо разваляш хубавата утрин?