Да не изпълняваш обещанията си е предателство, смята Петков

Той не вярва да подслушва МВР, подозира частници
Обновена: 19 яну 2014 20:50 | 19 яну 2014 20:41,
34
Да не изпълняваш обещанията си е предателство, смята Петков
Румен Петков. Снимка: архив Булфото

Прокуратурата трябва да стигне до край в разследването си за подслушваните разговори, в което бяха замесени и имената на част от политиците, които стоят зад проекта АБВ, заяви Румен Петков пред Нова телевизия. Според него в момента срещу членовете и симпатизантите на АБВ се използват класически похвати за злепоставяне.

Изливането на омраза заради това, че някой иска нещо различно в политиката, няма да доведе до нищо добро, каза още Петков. Той още веднъж заяви открито съмненията си, че в България има частни структури, които се занимават с незаконно подслушване и бе категоричен, че не вярва това да става с подкрепа на държавните силови ведомства.

По-рано тази седмица Кристина Патрашкова, главен редактор на „Галерия”, обяви, че разполага със записи на разговори между лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, президентът в периода 2002-2012 Георги Първанов и Петков.

Румен Петков определи като абсурдни твърденията, че ГЕРБ финансира АБВ и стои идейно зад нейната реализация. Според него реалните причини довели до активизация на АБВ са свързани с липсата на диалог вътре в БСП, чието ръководство отказва да промени методите си на водене на политика.

Предателство е тогава, когато не изпълниш поетите към избирателите обещания, заяви Петков по повод обвиненията на част от левицата, че с обявяването на паралелна листа на АБВ за евроизборите от движението извършват предателство.

„Не е ли политическа шизофрения да обещаеш „Белене”, а да се хвърлиш да строиш 7-ми блок на „Козлодуй”? Това е предателство”, заяви в отговор Петков. Той отново припомни и факта, че ръководството на БСП отстъпва и от други предизборни обещания, като промяна на плоския данък например. 
В заключение Румен Петков бе категоричен, че няма намерение да влиза в обяснителен режим със своите политически опоненти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
6
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Браво даскале, направо тези мъдри слова от твоята уста не са за вярване, но все пак явно като напусна лошите хора и стана малко човек. Та това изречение трябва да бъде чл.1 от конституцията, ако беше доста хора като Симо, Волен, Серго и др. нямаше да смеят да си помислят за власт!
7
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев ку*о за кво предатество говориш ти специално??Теб Кой те направи председател на БСП? а? Кой? Не беше ли Г.Първанов...след като му изтече мандата ти трябваше да си вдигнеш гъ*а и да направиш реверанс за тоя дето те е издигнал до пост Премиер.....ти кво направи? Каза му да си такова майката.....така че мъжки ся береш плодовете на собствената си простотия.....Къде са ви 250 хиляди работни места?? Защо беше референдума за Белене?? До кога мислите че правите народа на маймуни ***??
6
1
 
6
 
! Отговори
GRN преди 10 години
До Анонимен #2Ама и ти сътвори вица на седмицата :-Р
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите газ пикаят....2 главни причини.....Първо направиха Калфин, кандидат президент...второ сложиха го евро-депутат и сега...той им тегли майната и отива при Гоце....Мед ми капе на сърцето като ги гледам как страдат ......Нека да има разцепление.....нека тая партия БСП веднъж завинаги да бъде унищожена.....нека
4
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бРАВО НА Г-Н ПЕТКОВ
3
11
 
2
 
! Отговори
mitaski kakalqski преди 10 години
Bate rumene da go napora na jena ti v brasnatata sliva
2
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако оцелее Сидеров ,ще гласувам за него за див ужас на Европарламента.
1
2
 
24
 
! Отговори
някой си. преди 10 години
Значи всички в парламента сте Предатели.