Последен шанс за АБВ да спрат "разкола" в БСП

Левицата чака хората на Първанов да кажат дали се отказват от паралелната листа
Обновена: 21 яну 2014 17:27 | 21 яну 2014 16:00,
172
Последен шанс за АБВ да спрат "разкола" в БСП
Мая Манолова. Снимка: Булфото

БСП очаква до началото на следващата седмица от АБВ да кажат дали поддържат идеята за паралелна листа, или са се отказали от идеята си. Ако те не заявят, че са преосмислили позицията си, най-вероятно ще бъдат изключени от левицата.

В партията има очакване, че хората, които са членове на БСП, ще преосмислят своята позиция и в най-кратко време ще се откажат от поддръжката си за АБВ. Ако това не се случи – уставът е еднакъв за всички. Ние нямаме друг избор, освен да приложим устава, заяви зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов.

"Ако продължат по същия начин, те най-вероятно ще бъдат изключени", поясни той.

Още по темата
"Правим го не заради ръководството на БСП, не заради голяма амбиция, а заради отговорността към партията. Уставът е еднакъв за всички. Всички разбирания за свобода имат някакви граници. В църквата това се нарича разкол", каза Манолова.

Тя беше категорична, че регистрирането на паралелни листи е най-тежкото нарушение на устава. Зам.-председателят на НС не пропусна отново да повтори тезата на левицата, че действията на АБВ подпомагат ГЕРБ.

"Тук не става дума за различия за една или две листи, тук става въпрос за сериозни политически различия", каза евродепутатът Илияна Йотова.

По нейни думи от няколко дни се чува, че АБВ ще искат избори 2 в 1 през май. Според Йотова все по-ясно става също, че АБВ най-вероятно ще стане самостоятелен политически субект. "Борбата на тези избори ще бъде Коалиция за България да се представи най-добре", каза още тя.

Националният съвет най-вероятно ще бъде насрочен за 1 февруари, обясни Манолова. Там ще се вземе най-вероятно решението за това какви действия ще се вземат по устав срещу АБВ-ейците.

101 кандидати за евродепутати са номинирани от конференциите досега. С повече от 20 номинации са няколко души. Председателят на партията Сергей Станишев и Илияна Йотова имат над 90. Останалите, които имат сериозна подкрепа, са Георги Пирински, Деница Златева, Евгени Кирилов, Маруся Любчева и Петър Курумбашев. Останалите са с по една, две или три номинации, обясни Дъбов.

Левицата коментира и темата за посещението на депутата Страхил Ангелов в Сирия. "Негово посещение в Сирия е изцяло самостоятелна акция. Не е съгласувана или подкрепена от БСП. Днес на заседание на ПГ очакваме той да даде обяснение", каза Манолова.

Тя коментира и решението на съда делото за печатницата в Костинброд да бъде върнато в прокуратурата. Манолова беше категорична, че там се е готвела огромна фалшификация.
"Благодарение на моя сигнал и адекватната реакция на прокуратурата тази фалшификация не беше пусната в ход", каза Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
К.Колев преди 10 години
Страх... Поддръжниците на режима на Пладнеш Обирщарски направиха сметката и тя не излезе... Не чуха народа пред парламента, ама ще го чуят през май. Стискам палци на Първанов да натрие носа на Сер гей.
128
1
 
0
 
! Отговори
Тасе В. преди 10 години
ГЕРГОВ ПО Би Ти Ви . БРАВО ГЕРГО ! БРАВО !!!
127
1
 
0
 
! Отговори
ПЛЮШКИН преди 10 години
ДАВАМ ГАРАНЦИЯ 1% ЗА АБВ НА ИЗБОРИТЕ !
126
0
 
2
 
! Отговори
жулиен преди 10 години
Първанов и АБВ са един реален шанс за България да излезе от омагьосания кръг на противопоставянето между обикновените българи като избиратели в интерес на олигарсите и мафията.Това противопоставяне се подхранва от олигарсите и политическата мафия,което цели българина да бъде все по-беден,все по-непросветен,все по-болен и уязвим.Тази картинка по силата на природните закони прави дерибеите на българския преход все по-богати,по-лакоми,по безочливи и арогантни.Да използваме шанса,който ни дава АБВ.
125
0
 
0
 
! Отговори
К.Иванов преди 10 години
Кой да го изрита. Погледнете ги на кадрите. Когато си стигнал толкова високо не от стъпало на стъпало, а от легло на легло си пазиш парцалите, пардон чаршафите.
124
2
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Комунистите отдавна трябваше да изритат Станишев поради некадърност, зле прикрита злобливост, подчиненото положение, в което постави БСП пред ДПС и бАТАКА, само и само да си задържи поста. БСП я докараха до там, че да лазят покрай масата на Доган за огризки.
123
1
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До Анонимен 129.Честен ляв е като арменец хамалин и евреин миньор.Колкото до това, че АБВ не е червено ДСБ, то няма и как да стане. За тази работа трябва да има професионалисти, а професионализмът на червените е само в демагогията, дезинформацията и кражбата на държава и частна собственост.
122
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ срещу БСП вече спечели Пернишка, Плевенска, Хасковска, Кърджалйска, Разградска, Шуменска и Търговищка и Силистренска област. Честните ляво-ориентирани българи да побързат, щото хубавите места в АБВ ще свършат бързо. Не мислете за АБВ, като червеното ДСБ. Тандемът Първанов-Калфин е аналогичен на тандема Борисов-Цветанов - АБВ е партия с бъдеще.
121
0
 
5
 
! Отговори
Факти преди 10 години
"Ръководството на БСП изпълнява решения, които се вземат другаде, то е в тежка зависимост". Решенията се вземат от един много тесен кръг посветени, даже ако щете и не от ръководството на БСП. Ръководството на БСП е в тежка зависимост - казвам думата съвсем ясно и убедено. Кой е този, който разпъва медиен чадър над председателя на БСП? Отговорът на този въпрос ще даде отговор на въпроса - кой направи злополучната номинация за шеф на ДАНС през лятото на миналата година"
120
2
 
0
 
! Отговори
Asanov преди 10 години
ei, kak iskam tasi hubavica da ide v eu parlamenta...golem maitap ste padne tam...
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иначе какво ще им спретнете с пеевски и йовчев?
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червени ***!!
117
2
 
13
 
! Отговори
НЕМА СТРАШНО ,!!! преди 10 години
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЦИРК , ПРОДЪЛЖАВА!!!БОРБАТА ЗА ВЛАСТ И ПАРИ , ЩЕ ПРЕРАСТНЕ В ЕПИЧНА КОМУНИСТИЧЕСКА БИТКА!ТОЗИ КОЙТО ИМА ТЪРПЕНИЕТО И ХИТРОСТТА ДА ГИ ГЛЕДА ОТ СТРАНИ ,ЩЕ Е КРАЙНИЯ ПОБЕДИТЕЛ!ТОЧНО ТАКА ПОСТЪПИ И АМЕРИКА , КОГАТО СЕ СБИХА ДВАМАТА СОЦИАЛИСТИ ...СТАЛИН И ХИТЛЕР!ТОЧНО ЗА ТОЗИ УМ И РАЗУМ ОБИЧАМ ЕВРЕЙТЕ!/те са солта на земята/КОЙТО ВОЮВА ПРОТИВ ТЯХ----УМИРА!!!
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква другарка може да е тази псевдосоциалистка?! В БСП има истински социалисти, които се тъпчат от богатия елит начело със Станишев, тази госпожа е подигравка за левицата!
115
0
 
18
 
! Отговори
гешев преди 10 години
на изборите какъв цирк ще е, бедна ни е фантазията! не флашки, а цели харддискове ще излязат и не тефтерчета, а цели томове! само мераклии да слушат и четат да има!
114
1
 
14
 
! Отговори
съдия от Страстбург преди 10 години
Такова чудо никъде в Европа няма да се търпи. Частни коли подслушват , журналисти клеветят и политици доносничат-пример Мая Манолова. Всичките щеше да са в затвора. Но при нас са на власт. Пример БСП-ДС.
113
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В изказването си, другарката каза, че е вярваща и в църквата поведението на АБВ се нарича разкол. Каква вяра, каква църква споменава! Нали те забраняваха църквата и атеизмът им беше мото! Нали партийните другари само чакаха да видят някой на църква или да разберат, че си е кръстил детето! Няма нужда да копират Сирия и С.Корея. Похватите им бяха същите! Лицемерието им е безгранично! Сега треска ги тресе! Малко е!
112
0
 
10
 
! Отговори
М да преди 10 години
Цветомира Стайкова, чието име нашумя като член на бандата на шестимата за кражба на 17 милиона лева европейски пари за благотворителност в земеделието, се връща в ресорното министерство. Това научи 19 от източници в ДПС.За онези, които са забравили прелюбопитната история, напомняме фактите. Архиви с оригинални документи бяха намерени при операция на ДАНС през 2010г. в домовете на служители на фонд "Земеделие", срещу които прокуратурата образува разследване. Предположенията бяха, че става дума за организирана група за изнудване на кандидатите за еврофинансиране. Шестимата чиновници, чиито ка
111
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хохерер в затвора а приятелят му Сер гей Станишев вожд и учител на европей ския социализъм Слепи ли са пресата и телевизиите в *** Сергей ти си само за затвора марионетка кукла а страхливата 4 та власт мълчи позорно дори и Бюреков без цензура СТРАХЛИВЕЦ..И пак се стреми към европейският парламент.На кол да бъде наврян до май месец.
110
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цепииииии, колкото повече, по-добре!