Първанов продължава с АБВ, няма да спази ултиматума на БСП

Най-голямата му грешка била номинацията на Станишев за председател
Обновена: 21 яну 2014 19:44 | 21 яну 2014 19:40,
112
Първанов продължава с АБВ, няма да спази ултиматума на БСП
Георги Първанов. Снимка: БТА

Президентът в периода 200-2012 година Георги Първанов няма намерение да се откаже от АБВ и паралелната листа за евроизборите и няма намерение да напуска БСП.

Нека да ми поставя ултиматуми някой, който е постигнал повече от мене в БСП. Това заяви той. Думите му дойдоха в отговор на днешното изявление на ръководството на социалистическата партия. От „Позитано 20” днес обявиха, че АБВ имат последен шанс да се откажат от действията си.

Още по темата

БСП трябва да бъде пусната от онези, които изневериха на ценностите. Ние сме свалили доверието си от ръководството на БСП, каза Първанов. По негови думи ръководството на левицата трябва да си подаде оставката.

Аз амбиция за ръководството на БСП нямам – засега и за в бъдеще, каза той. Според него обаче промяна в левицата трябва да има – нови хора и ново ръководство, което да започне да трупа доверие.

Аз имам една грешка. И сигурно нямаше да коментирам този въпрос, досега винаги съм избягвал този въпрос, заяви Първанов, но допълни, че е длъжен да го направи след изказване на Сергей Станишев.

Длъжен съм да призная, че може би най-голямата ми грешка беше една далечна номинация от 2001 г., а може би и това, че 2009 г. след една тежка загуба защитих тогавашния председател, заяви Първанов.  През 2001 година Първанов номинира Станишев за председател на партията.

Първанов очаква паралелната листа на АБВ да вземе трима евродепутати на вота през май.

Първанов отново повтори, че рядко се чува с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отново обясни, че разговор между него, Румен Петков и Борисов не е имало.

Чували сме се от дъжд на вятър – за Коледа или някой личен празник – рожден ден, но нищо повече от тези протоколни неща, каза президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До защо бе Мая, защо?Да бе дай всеки отцепник да прави нови формации. И до къде ще я докараме така. Пак да си пълним кочи... парламента с чумави ***. Аре който бил бил, стига толкова. Някой хора поне имаха доблестта да се разделят с политическия живот, а тия ще драпат докато.... Къш... Да кажат барем кво има за краднене още та е тоя зор. Хора да плащат данъци са на изчерпванe. За ***.атизация нищо не остана..... Кво ще краднат тия не ми е ясно...
72
0
 
1
 
! Отговори
The king преди 10 години
Трудно е да се откажеш от толкова голям залък какъвто се подготвяте с Буда. Сантимента по кукловодските игрички от прехода е прекалено голям, а евроизборите прекалено близо. На Гоце му трепери под лъжичката от толкова много надежда Станишев да се откаже от БСП и той пак да застане начело. Така ще се създаде нов баланс- този на Гоце и Буда.
71
0
 
6
 
! Отговори
защо бе Мая, защо? преди 10 години
Страх ли ви хвана вас, от кръга на Сергей, че ще ви измъкнат кокала под носа, за който години наред сте работили неуморно като пчелички и ще ви свърши лапалачката? Страх ви е само няколко човека, онези, които явно стискате властта в свои ръце и за собствена облага на вас и на вашите хора. Нали за лява политика говорим, нали уж за Блъгария мислим. Нещо сами се издадохте май, че не ви пука за това, а ви пука дали ще ви шунтират по-интелигентни, по-доказали се, по-уважавани хора. Това ви е проблема
70
0
 
6
 
! Отговори
защо бе Мая, защо? преди 10 години
Защо всявате такава паника и омраза, защо стресирате хората си, защо? Нали и АБВ е ляв проект, какво губите - нищо. Само можете да спечелите, да увеличите подкрепата за лявото. Нали са пак същите, вашите хора, вашите кандидат евро депутати? Какво се промени толкова? Много злоба, много заплахи ,защо? Губите така и обърквате избирателите си. Страх ли го хвана Станишев, че по-умен и интелигентен политик ще го измести от пиедестала? Страх ли ви хвана вас,
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентът в периода 200-2012 година ???????????? Голям мандат
68
2
 
0
 
! Отговори
гери преди 10 години
как искам да си легна зад парванучка
67
3
 
3
 
! Отговори
КОЙ 2 преди 10 години
КОЙ оперативен работник вербува Първанов за агент на Държавна сигурност ? КОЙ ?КОЙ генерал от Генералското движение предложи агент Гоце за председател на БСП ? КОЙ ?КОЙ прочисти досието на агент Гоце след 1990 г.? КОЙ ?P.S. В тая връзка генерал Бригадир Аспарухов да не се обяснява като 16-годишна ученичка !!!И в тая, и в оная за агент Буда !!!
66
6
 
2
 
! Отговори
КОЙ преди 10 години
Първанов е БИВШ ПРЕЗИДЕНТ !!!В момента се проявява и като БИВШ ИСТОРИК,защото удобно за самия него забравя, (когато подчертава, КОЙ на КОЙ е кадър, визирайки Станишев) а именно, че самият ТОЙ ПЪРВАНОВ е кадър на ГЕНЕРАЛСКОТО ДВИЖЕНИЕ т.е. на КУКЛОВОДИТЕ на ПРЕХОДА !!! Т.е. присмял се ХЪРБЕЛ на ЩЪРБЕЛ, както го казва народа !!! Т.е. Първанов усилено върви по пътя да се превърне и в БИВШ ПОЛИТИК !!!Т.е. АБВъв Гъзъ е пълна реалност !И какво тук значи изневериха на ценностите ? На кои ??? На Генералското движение ли другарю агент Гоце ???КОЙ оперативен работник вербува Първано
65
2
 
8
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ПРИЗНАТ ГРЯХ, половин грях Първанов! Браво за смелостта и успех на изборите!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ръководството на БСП изпълнява решения, които се вземат другаде, то е в тежка зависимост". Решенията се вземат от един много тесен кръг посветени, даже ако щете и не от ръководството на БСП. Ръководството на БСП е в тежка зависимост - казвам думата съвсем ясно и убедено. Кой е този, който разпъва медиен чадър над председателя на БСП? Отговорът на този въпрос ще даде отговор на въпроса - кой направи злополучната номинация за шеф на ДАНС през лятото на миналата година"
63
6
 
7
 
! Отговори
Доктора преди 10 години
Такова бързо вмирисване , след такава светкавична смърт - рядко се среща !!!Първанов иска всички да напуснат БСП , да останат те с Румбата и да се напият от щастие!!!
62
0
 
14
 
! Отговори
Стария преди 10 години
ВСИЧКИ, които ни "УПРАВЛЯВАХА" досега -трябва доброволно да си ходят, и ако не искат - НИЕ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ! Те не успяха, а и не желаеха? да направят държавата ни просперираща и европейска. Те използваха така наречената демокрация за личното си облагоденстване, а ние измамените докога ще играем по тяхната гайда? Българи, опомнете се, осъзнайте се, не се подвеждайте повече по тиражираните обещания за по-добро бъдеще! Вземете бъднините си в своите ръце, подкрепете младите хора, децата си, за да живеят в една нова правова държава!
61
2
 
4
 
! Отговори
Стария преди 10 години
Гоцето може да се опита да реши партийните проблеми в ДИАЛОГсъс сегашното ръководство на БСП! Но той не прави това, защо? КОЙ направи Станишев председател- ТОЙ! И сега с мутренски ДС- похвати се опитва да го отстрани и той да се върне в политиката. В България, голяма част от политиците са като палачинки, сменят си идеите и се прилепват към партията, която ще спечели изборите. Това морално ли е?А ние, обикновените хора, вместо да осъзнаем това, се опияняваме от платената медийна пропаганда и ги избираме отново. ДОКОГА? Всички, които ни управляваха досега, трябва да си ходят и ако не искат д
60
3
 
8
 
! Отговори
браво бе преди 10 години
мамин убосник сега се сети да съжаляваш 2014г. сме дате светна ,сега кажи ,че съжаляваш,че създаде и тройната коалиция,че двамата с румен петков вкарахте мутрата в политиката ,каже сега ,че поемаш и политическа отговорност и с машина на времето ще ме върнеш 15г. по млад,гадни *** не наяли се ,не наговорили се ,не налъгали ,все на тях им трябват пари ,все те имат деца повдига ми се от вас ,гадни сте,гнусни сте ,ти първанка носиш знамето ,язък за хубавото име,язък за това,че и теб те гледаме 25г
59
6
 
24
 
! Отговори
абсолютно преди 10 години
Интелигентен и премерен, това е Първанов. БСП се *** в партия на *** и олигарсите, аз като ляв избирател съм крайно разочарован. АБВ ми дава лъч надежда, че лявото не е тоталко дискредитирано още......Напълно съм съгласен с вас г-не!
58
0
 
10
 
! Отговори
Гошо Първанов преди 10 години
" Не може лидерите на най- големите политически партии в Парламента да се разминават и да не си говорят и да се гледат враждебно! Не може да изпитват неприязън и в личностен план! Ето аз ако съм лидер на БСП ще съм в приятелски отношения с председателя на най- голямата опозиционна сила защото като хора и граждани сме запазили уважението и приятелството си един към друг. Както аз към Г-н Борисов,така и той към мен"КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН НАЛИ?
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двойка кебапчета моля... ако може и една шопска.
56
13
 
3
 
! Отговори
ГЕРБер- Комунист преди 10 години
АЗ МИСЛЯ ЧЕ МОИТЕ ИДОЛИ И ВОЖДОВЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ ОТНОВО ЗАЕДНО! БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ - ПРЕЗИДЕНТ А ГЕОРГИ СЕДЕФЧОВ ПЪРВАНОВ- ПРЕМИЕР! ЗАЩО ТРЯБВА ЛИ? АМИ ЗАЩОТО И ДВАМАТА СА ЧЛЕНОВЕ НА БКП ,И ДВАМАТА ДОНОСНИЦИ НА ДС С АГЕНТУРНИ ПСЕВДОНИМИ/ГОЦЕ И БУДА/, И НА ДВАМАТА СА ИМ ПРИЯТЕЛИ НАЙ- ВЛИЯТЕЛНИТЕ ОЛИГАРСИ В СТРАНАТА КАТО В.ЗЛАТЕВ,ТЪРГОВЕЦА НА ОРЪЖИЕ НИКОЛАЙ ГИГОВ,"ПОЧИНАЛИЯ САМ" МИШО БИРАТА БЕ БЛИЗЪК И НА ДВАМАТА И Т.Н. АЗ КАТО ИСТИНСКИ КОМУНИСТ ИСКАМ КОМУНИСТИ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ- ТОВА Е!
55
7
 
4
 
! Отговори
Генерала преди 10 години
До ФАКТ:Прав си , няколко класи по- надолу!Селския *** Първанката!!!
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанката е същия мазен тип като Станишката и двамата са с протурска политика и продължават да толерират ДПС . ***